Visa utbildning.se som: Mobil

Skapa video med mobilen - Community Reporters

Changemaker Educations
Kort om utbildningen
3 tillfällen
2 995 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Skapa video med mobilen

Video blir allt viktigare som medium samtidigt som nästan alla idag har tillgång till en egen smart phone. I kursen Community reporters lär vi ut hur man kan använda mobiltelefonen som arbetsredskap för att förmedla berättelser och nyheter från ens lokalsamhälle, nätverk eller på det egna företaget. 

Under kursen lär du dig att söka upp, fånga, bearbeta och publicera berättelser genom användandet av enkel och kostnadsfri teknik. Vi går igenom grunderna för berättande och storytelling och lär ut hur du använder mobiltelefonen för att filma och fånga upp ljud på bästa sätt. När vi tagit fram material att jobba med bearbetar vi det i standardredigeringsprogram från nätet och går igenom redigeringsteknik. Vi avslutar sedan med en genomgång om publicering online.

Community Reporters på ditt företag

Genom att ge nyckelmedarbetare verktygen att hitta, förmedla och publicera berättelser från det egna företaget blir organisationen bättre på att nå ut genom mediebruset med meningsfullt innehåll. Ett växande nätverk av ‘reportrar’ blir snabbt ett viktigt tillskott till er organisations utveckling, sammanhållning och framtidsarbete.

Community reporters erbjuds som skräddarsytt koncept och genomförs hos er under en bestämd tidsperiod. Era utvalda Community Reporters lär sig metoder, teknik, plattformar och verktyg för att skapa viktiga reportage som engagerar och utvecklar internt och externt i er organisation.

Ökat användande av mobilvideo stärker din marknadskommunikation och internkommunikation. Du skapar en naturlig digital strategi och kan sprida kvalitativa, rörliga nyheter internt och externt. Att skapa video med mobilen blir snart ett viktigt organisationsbyggande och varumärkesbyggande verktyg som integreras i din dagliga verksamhet.

Bakgrund: EU-projektet Our Voices och Hyresgästföreningen Västra Regionen

Kursen Community Reporters bygger på EU-projeket Our Voices som syftar ge lokala communities och ungdomar i utsatta samhällsområden ökat inflytande och självbestämmande genom att ge dem verktyg att sprida sina historier digitalt. Nätverket startade i Manchester och i detta projekt är sex olika länder inblandade, däribland Changemaker som representant från Sverige. Lokalt har Changemaker genomfört kursen ”Community Reporters” under projektet Our Voices tillsammans med Hyresgästföreningen Västra Regionen.

Målgrupp

Kursen riktar sig till alla med intresse för video och filmpublicering som vill bli bättre på storytelling, redigering och berättande genom rörlig bild.

Kursen passar även kommunikatörer, ledningsgrupp, säljare och andra medarbetare på företag som vill agera internreportrar för den egna organisationen - både för intern och extern kommunikation.

Kursinnehåll

- Storytelling och berättande

- Att filma med mobilen

- Videoredigering

- Publicering

Tid & plats

Våra öppna kurser hålls på Åsögatan 117 i Stockholm. Nästa kurs startar onsdag den 27 februari 2019 och hålls tre onsdagskvällar på rad.

Vi kan även skräddarsy kursen för företag och andra organisationer och hålla den på valfri plats.

Investering

Kursen kostar 2 995 kr ex moms för tre kurstillfällen.

Kursen kan även skräddarsys och hållas ute på företag. Kontakta oss för mer information.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Skapa video med mobilen - Community Reporters, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Changemaker Educations

Changemaker Educations


Changemaker genomför innovativ kompetensutveckling inom arbetsmiljöfrågor, agil projektledning, SCRUM-metodik, change magamenent, VR/AR, UX/Design, spelutveckling (Zbrush, Unreal, Unity), media och kommunikation. Changemaker Educations levererar kompetenshöjande tjänster till företag, myndigheter, organisationer och skolor över hela landet och med internationella kopplingar. Vi har...


Läs mer om Changemaker Educations och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Changemaker Educations

Åsögatan 117
116 24 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skapa video med mobilen - Community Reporters!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören