Inga recensioner än

Frihandelsregler - Företagsanpassad

Business Sweden, Rikstäckande
Längd
1 dag
Längd
1 dag
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Beskrivning av: Frihandelsregler - Företagsanpassad

Utbildning inom frihandel

Här får ni en introduktion till EU:s frihandelsavtal och de fördelar som de medför. Vi går igenom de centrala begreppen i de generella ursprungsreglerna och fördjupar oss i de produktspecifika reglerna. Ni får kunskapen om ursprungsintyg och hur ni som exportör säkerställer att reglerna uppfylls.

Utbildningen vänder sig till er som praktiskt arbetar med EU:s ursprungsregler. Om ni är inköpare eller säljare är det extra viktigt att känna till frihandelsavtalens fördelar på de olika marknaderna. EU sluter frihandelsavtal med allt fler länder och att exportera dit kan underlätta era internationella affärer betydligt.

INSPIRATION OCH MÖJLIGHETER

För att företagets produkter ska omfattas av tullförmånerna i frihandelsavtalen, krävs att de uppfyller ursprungsreglerna och att rätt ursprungsintyg utfärdas. Vi går igenom det samt hur man bedömer om en vara är ursprungsvara eller inte. För att dra nytta av alla de fördelar som frihandelsavtalen medför bör ni vara väl insatt i ämnet. Ursprungsreglerna innehåller dessutom en rad möjligheter som innebär ökad flexibilitet för er att uppfylla reglerna. Låter det krångligt? Lugn – vi hjälper er att hitta rätt och hur företaget kan få fördelar av EU:s frihandelsavtal.

Plats

Program

Ni får svar på frågor om bland annat:

  • Vilka är EU:s frihandelsavtal?
  • Vilka förmåner ger avtalen ditt företag?
  • Vad är en ursprungsvara?
  • Produktspecifika och generella ursprungsregler?
  • Kumulation av ursprung och andra möjligheter genom avtalen?
  • Varucertifikat och deklaration om ursprung?
  • Leverantörsdeklarationer?
  • Styrkande handlingar vid kontroll?

Mål

Målet med denna utbildning är att ge information om EU:s frihandelsavtal och om reglerna för att bedöma ifall en vara är en ursprungsvara eller inte. 

Citat från tidigare kursdeltagare

"Kursen var mycket pedagogisk med många relevanta exempel."

"Toppenföreläsare. Föreläsaren gjorde allt klart och tydligt och fick ett tungt ämne att kännas helt hanterbart."

"Väldigt trevligt arrangemang - trevliga människor som tog emot och höll kursen, bra kurslokal, bra ordnat och lättillgängligt."

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till er som praktiskt arbetar med EU:s ursprungsregler. För inköps- respektiver säljpersonal är det extra viktigt att känna till frihandelsavtalens fördelar på olika marknader.

 

Kostnad

Kontakta oss för offert.

Kursledare

Föreläsare är Mats Söderström, som du dessutom alltid kan kontakta för kostnadsfri rådgivning.

Mats Söderström, Business Sweden, tel 08-588 660 00

Mats Söderström är erfaren expert inom internationell handel och exporttekniska frågor på Business Sweden. Han har tidigare arbetat som tullrevisor på Tullverket han reviderat företags importer och exporter. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Frihandelsregler - Företagsanpassad, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Business Sweden
World Trade Center, Klarabergsviadukten 70
101 24 Stockholm

Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin internationella försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 50 av världens mest intressanta marknader....

Läs mer om Business Sweden och visa alla utbildningar.

Highlights