Visa utbildning.se som: Mobil

Vi gör just nu en uppföljande undersökning gällande hur COVID-19 har påverkat och fortsätter att påverka hur och om du väljer att gå en utbildning. Vi är så tacksamma om du vill svara på våra frågor. Gå till undersökningen.

Internationell e-handel - onlinekurs ledd av Business Swedens experter

Business Sweden
Kort om utbildningen
1 dag
3 900 SEK Momsfri
   
Distans, Rikstäckande
Svenska

Beskrivning av: Internationell e-handel - onlinekurs ledd av Business Swedens experter

Utbildning inom e-handel på export

Den här onlinekursen ger dig kunskap och insikt i hur du gör dig redo för en internationell e-handelsexpansion. Du får verktygen som ökar förutsättningarna för att ditt företag ska bli en framgångsrik internationell e-handelsaktör.

I den covid-19 krisen som världen befinner sig i, med lockdowns och social distansering, väljer företag nu att lägga alltmer fokus på e-handeln och den digitala strategin. E-handeln kommer att utvecklas i en ännu snabbare takt än vad vi tidigare sett och även efter att krisen är över, bana väg för ett förändrat beteendemönster hos konsumenter världen över.

Har e-handeln inte tidigare varit en del av din kärnverksamhet, så bör den kanske blir det nu? Då gäller det att också koppla på ditt globala mindset och göra din e-handel tillgänglig för kunder även utanför Sveriges gränser.

  Program

  Kursen genomförs helt digitalt, med självstudier i vår interaktiva utbildningsplattform som kombineras med webinar, ledda av våra experter. Självstudierna ger dig tid för att fokusera på de olika ämnena. Frågor och reflexioner som väcks kan sedan lyftas för gruppdiskussion i uppföljningswebinar med våra experter.

  Kursdagen delas upp följande sätt:

  09:00 – 09:30 Introduktionswebinar
  09.30 – 15:00 Tid för självstudier i den digitala plattformen
  15:00 -16:00 Uppföljningswebinar. Tid för gruppdiskussion och reflektion med Business Swedens experter.

  Innehållet är uppdelat i två huvudblock som innehåller följande:

  Lagar och regler
  • Produktkrav
  • Etablerings- och registreringskrav
  • Tullar, moms och dokument
  • Logistik och leveransvillkor
  • E-handelsjuridik

  Säljstrategi och marknadsföring
  • Digitala sälj- och marknadsföringskanaler
  • Lokalanpassning av innehåll och erbjudande
  • Betallösningar och valuta
  • Kundrelationen
  • Leveranser och returer

  Vill man kan man även göra onlinekursen separat när man vill utan livewebinar. Vill man göra det registrerar ni er till kursen på vår hemsida.

  Mål

  Kursens mål är att ge företaget kunskap om e-handeln ur ett exporttekniskt perspektiv.Vi presenterar verktyg som företaget kan ha stor nytta av i sina förberedelser för att bli framgångsrika och effektiva internationella e-handelsföretag. Kursen ger även utrymme för diskussion och erfarenhetsutbyte.

  Citat från tidigare kursdeltagare

  "Väldigt bra kurs, mycket lärorikt och nyttigt för oss."

  Målgrupp

  Kursen vänder sig till e-handelsföretag och entreprenörer som ska börja sälja fysiska varor via webshop mot kunder på andra marknader (B2C). Den riktar sig även till dig som har påbörjat internationell onlineförsäljning men som vill förbättra din exportstrategi och få en bättre förståelse för de marknadsvillkor och förutsättningar som råder runt om i världen.

  Kostnad

  Deltagande i seminariet bekräftas och faktureras av Business Sweden. Lämnas återbud senare än 14 dagar före seminariet debiteras 50 procent av seminarieavgiften. Vid återbud mindre än en vecka kvar till seminariedatum debiteras full avgift. Vid förhinder kan anmälan överlåtas till annan person på företaget.

  Kursledare

  Föreläsare Linda Laszlo Ek och Carl Winberg som du dessutom alltid kan kontakta för kostnadsfri rådgivning.

  Linda Laszlo Ek, Business Sweden

  Linda Laszlo Ek, Business Sweden, tel 08-588 663 81

  Linda arbetar som rådgivare och föreläsare på Business Swedens Exporttekniska avdelning, framför allt kring frågor som rör gränsöverskridande e-handel samt legala aspekter kring export. Linda är jurist och har arbetat i närmare 20 år med internationella handelsfrågor, såväl på offentlig som privaträttslig nivå.

  Carl Winberg

  Carl Winberg, Business Sweden, tel 08-588 660 00

  Carl arbetar på Business Swedens Exporttekniska avdelning framför allt med frågor som rör internationella transport- och logistikfrågor, försäkringsfrågor, tullfrågor samt juridiska frågor rörande internationell handel och export. Carl är jurist och har arbetat inom shipping-, transport- och försäkringsbranschen.

  Intresseanmälan

  Fyll i formuläret för att få mer information om Internationell e-handel - onlinekurs ledd av Business Swedens experter, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

  Business Sweden

  Business Sweden

  Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin internationella försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 50 av världens mest intressanta marknader....


  Läs mer om Business Sweden och visa alla utbildningar.

  Kontaktuppgifter till Business Sweden

  Business Sweden

  World Trade Center, Klarabergsviadukten 70
  101 24 Stockholm

   Visa telefonnummer

  Recensioner
  Kursrecensioner
  Bli den första att recensera Internationell e-handel - onlinekurs ledd av Business Swedens experter!

  Arrangörsrecensioner
  (4,7)
  Baseras på 8 recensioner.
  Alla recensioner för arrangören

  Liknande utbildningar