Leveransvillkor och utlandsbetalningar

Business Sweden, i Stockholm (+1 orter)
Längd
1 dag klassrum
Längd
1 dag klassrum
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Beskrivning av: Leveransvillkor och utlandsbetalningar

Utbildning inom leveransvillkor och utlandsbetalning

Rätt leveransvillkor fördelar ansvaret för kostnader och risker under transporten. Rätt betalningslösning minimerar risken för att inte få betalt. Tillsammans kan leverans- och betalningsvillkor vara ett kraftfullt säljverktyg men fel kombination kan ge stora problem.

Just nu är dessa ämnen extra betydelsefulla. Det är viktigt att både säljare och köpare förstår hur ansvaret för kostnader och risker fördelas under transporten. Det är också viktigt att säkra risken att inte få betalt och inte minst att kunna hjälpa sin kund med en leverantörskredit.

Plats

 Vi erbjuder denna utbildning en halv dag på distans eller en heldag i klassrum

Program

Vi tar bland annat upp:

  • Leveransvillkor i internationell handel
  • Genomgång av Incoterms® 2020
  • Köparens och säljarens åtaganden
  • Risker i utlandsaffärer och val av betalningsvillkor
  • Remburs och EKN-garantier
  • Kopplingen mellan leverans- och betalningsvillkor
  • Föreläsningen kommer att varvas med övningsuppgifter.

Mål

Målet med utbildningen är att du ska förstå innebörden och fördelarna med olika leverans- och betalningsvillkor och hur dessa kan kombineras på ett optimalt sätt för att säkerställa för säljaren att få betalt och för köparen att få sin leverans.

Citat från tidigare kursdeltagare

"Det var bra att det kom upp riktiga exempel, eftersom det hjälpte att förstå ytterligare hur betalningsvillkor och leveransvillkor ska matcha."

"Väldigt kunniga och inspirerande föreläsare. Stort plus."

"Tyckte det var mycket bra arrangerat."

”Det var en mycket bra utbildning som jag redan haft nytta av när vi förhandlat avtal med våra utländska kunder" Fredrik Ljungkvist, Finance and Logistics Manager, Renapharma AB

”Business Swedens föreläsare var både väldigt kunniga och insatta samt pedagogiska och lärde ut på ett mycket bra sätt." Melker Persson, Sales & Marketing Manager Cue Dee AB

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med skeppning eller logistik, handlägger exportdokument, är orderansvarig, men även till dig som arbetar med ekonomi och finans eller inköp.

Kostnad

3 500 SEK exkl. moms. I avgiften ingår dokumentation. Avser distansutbildning.

5 900 SEK exkl. moms. I avgiften ingår kaffe, lunch och dokumentation. Avser klassrumsutbildning.

Deltagande i seminariet bekräftas och faktureras av Business Sweden. Lämnas återbud senare än 14 dagar före seminariet debiteras 50 procent av seminarieavgiften. Vid återbud mindre än en vecka kvar till seminariedatum debiteras full avgift. Vid förhinder kan anmälan överlåtas till annan person på företaget.

Kursledare

Föreläsare är Yvonne Brycker och Maria Lundberg som du dessutom alltid kan kontakta för kostnadsfri rådgivning.

 Yvonne Brycker

Yvonne Brycker, Business Sweden, tel 08-588 660 17

Yvonne arbetar på Business Swedens Exporttekniska avdelning framför allt med internationella betalningar, risker, exportfinansiering och leveransvillkor. Yvonne är ekonom och har lång erfarenhet av internationella betalningar och finansiering efter många år på banker, EKN och Business Sweden.

Maria Lundberg, Business Sweden, tel 08-588 662 49

Maria arbetar på Business Swedens Exporttekniska avdelning framför allt med internationella transport- och logistikfrågor, leveransvillkor samt frågor rörande internationell handel och export. Maria är jurist och har lång erfarenhet från transport- och logistikbranschen.    

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Leveransvillkor och utlandsbetalningar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Film

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 8 recensioner
Skriv en recension
5/5
Carsten Billeschou, Handheld Group AB
24 aug 2022

Kursen gav oss en gedigen, bred och detaljerad kunskap om leveransvillkor, dokumentation, riskhantering, internationella betalningar m.m. Maria Lundberg och Yvonne Brycker tog o...

Visa mer
4/5
Isabelle Vafa
21 okt 2021
4 av 5

Extra plus till två engagerade och kunniga kursledare som inspirerar med sin gedigna kunskap inom området. Dessutom lyckas de smyga in lite humor här och där vilket alltid uppsk...

Visa mer
5/5
Sofia Lindström, Västerbottens Handelskammare
24 feb 2021
5 av 5

Tusen tack för en fantastisk fin presentation och lärorik utbildningsdag Yvonne & Maria! Kul med att deltagarna också ställde mycket frågor kring ämnet. Vi är så tacksamma för a...

Visa mer
Business Sweden
World Trade Center, Klarabergsviadukten 70
101 24 Stockholm

Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin internationella försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 50 av världens mest intressanta marknader....

Läs mer om Business Sweden och visa alla utbildningar.

Highlights