Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Internationell handel och logistik – ett strategiskt angreppssätt

Business Sweden, i Stockholm
Längd
1 dag
Längd
1 dag
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Beskrivning av: Internationell handel och logistik – ett strategiskt angreppssätt

 Internationell handel

Utbilda dig inom Internationell handel 

På den här fördjupningsutbildningen utgår vi från praktiska fall, där deltagarna får arbeta med problemlösning och diskutera olika konsekvenser. Vad händer med tull, moms och logistik när vi byter olika destinationer och leverantörer? Vad blir följderna på kort och lång sikt ur exporttekniskt perspektiv?

De senaste åren har vi blivit påminda om hur viktig och sårbar internationell logistik är. Många företagarbetar med lösningar där flera parter och länder är inblandade, och som förändras ofta. Vad behöver företagen ha tänkt igenom för att det ska fungera, och vilka möjligheter finns det? 

Flera exporttekniska områden får betydelse för hur olika förändringar faller ut men är kanske inte alltid naturliga delar av beslutsprocessen. Genom olika exempel lyfter vi problem, trender och förändringar inom transport, logistik och tullhantering, både större omställningar och mindre men viktiga nyckelaspekter. 

Plats

Business Sweden, World Trade Center, Klarabergsviadukten 70 (intill Stockholms Central), Stockholm.

Business Sweden

Program

Vi tar bland annat upp: 

  • Det globala läget och internationell logistik– hur ser nuläget ut och vad är prognoserna?
  • Just in Time eller leveranssäkerhet? Globalt eller regionalt?
  • Transportvägar och riskpunkter
  • Tull, moms och ursprungsfrågor vid olika flödeslösningar
  • Att använda leveransvillkor vid mer komplicerade logistikmodeller
  • Riskminimering, hållbarhet och avtalsvillkor

Mål

Målet med denna utbildning är att deltagarna ska ha fått grund till att utarbeta eller lämna underlag till strategi som tar hänsyn till och utvärderar konsekvenser av exporttekniska aspekter.

Citat från tidigare kursdeltagare

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar med transport, logistik, inköp eller försäljning och påverkar eller lämnar underlag till strategiska beslut i internationell handel och logistik. Du bör ha viss insikt i logistik och tullkunskap.

Formatet på utbildningen är lika mycket workshop som kurs så kom beredd att dela med dig och att diskutera. 

Kostnad

6 900 SEK exkl. moms. Kaffe, lunch och dokumentation ingår.

Deltagande i seminariet bekräftas och faktureras av Business Sweden. Lämnas terbud senare än 14 dagar före seminariet debiteras 50 procent av seminarieavgiften. Vid återbud mindre än en vecka kvar till seminariedatum debiteras full avgift. Vid förhinder kan anmälan överlåtas till annan person på företaget.

Kursledare

Utbildningen hålls av erfarna experter inom internationell handel och exporttekniska frågor på Business Sweden och som du dessutom alltid kan kontakta för kostnadsfri rådgivning.

Maja Lundberg

Maria Lundberg, Business Sweden, tel 08-588 662 49

Maria arbetar på Business Swedens Exporttekniska avdelning framför allt med internationella transport- och logistikfrågor, leveransvillkor samt frågor rörande internationell handel och export. Maria är jurist och har lång erfarenhet från transport- och logistikbranschen.

Helena Kohlström Ziegel, Business Sweden, tel 08-588 660 00

Helena arbetar på Business Sweden framför allt med tullrelaterade frågor, leveransvillkor samt frågor rörande internationell handel och export. Helena har lång erfarenhet som tullspecialist och tullansvarig inom tillverkande industri.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Internationell handel och logistik – ett strategiskt angreppssätt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Film

Business Sweden
World Trade Center, Klarabergsviadukten 70
101 24 Stockholm

Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin internationella försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 50 av världens mest intressanta marknader....

Läs mer om Business Sweden och visa alla utbildningar.

Highlights