Exportera till Storbritannien

Business Sweden, Distans
Längd
Halvdag
Pris
3 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
21 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
Halvdag
Pris
3 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
21 mars, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 3 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Brexit - Stå rustad vid utträdet

Storbritanniens utträde ur EU och dess inre marknad har inneburit stora förändringar för svenska företag i deras handel med landet. På denna utbildning går vi igenom vad ni kan göra för att förebygga och minimera problem och kostnader i handel med Storbritannien.

Flertalet svenska bolag har sedan utträdet upplevt stora problem med tullprocesser, förseningar och höga kostnader i samband med sina exporter till Storbritannien. För att öka chanserna för en lyckad affär och minimera riskerna för problem behöver ni förstå vilka krav som ställs vid försäljning utanför EU i allmänhet och till Storbritannien i synnerhet.

Utbildningen vänder sig i huvudsak till Er som upplever problem med nuvarande export till Storbritannien. Den vänder sig också till Er som vill börja exportera till Storbritannien men inte har någon eller liten övrig export utanför EU. Business Swedens experter förser er med kunskap som underlättar era leveranser till Storbritannien.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

21 mars, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Plats

Distans, vid din dator.

Distans

Program

Vi går bland annat igenom:

  • Vilka tullprocesser gäller vid export till Storbritannien.
  • Vilka registrerings och tillståndskrav ställs på företag.
  • Vilka dokument krävs vid export. 
  • Hur ni ska resonera kring val av leveransvillkor vid exporten. 
  • Vilka alternativ finns om er kund inte vill ansvara för importen i Storbritannien.
  • Om frihandelsavtalet mellan EU och Storbritannien kan innebära tullättnader för er kund.

Investering

3900 kr exkl.moms, i priset ingår kursdokumentation.

Deltagande i seminariet bekräftas och faktureras av Business Sweden. Lämnas återbud senare än 14 dagar före seminariet debiteras 50 procent av seminarieavgiften. Vid återbud mindre än en vecka kvar till seminariedatum debiteras full avgift. Vid förhinder kan anmälan överlåtas till annan person på företaget.

Kursledare

Föreläsare är Helena Kohlström Ziegel och Erik Törnqvist som du dessutom alltid kan kontakta för kostnadsfri rådgivning.

Helena

Helena Kohlström Ziegel, Business Sweden, tel 08-588 660 00

Helena arbetar på Business Sweden framför allt med tullrelaterade frågor, leveransvillkor samt frågor rörande internationell handel och export. Helena har lång erfarenhet som tullspecialist och tullansvarig inom tillverkande industri.

Erik

Erik Törnqvist, Business Sweden, tel 08-588 660 00
Erik Törnqvist arbetar som rådgivare på Business Swedens exporttekniska avdelning. Erik har mer än 5 års erfarenhet inom internationell handel, bl.a. med operativt arbete på ett globalt start-up, med fokus på e-handel och globalt sälj. Idag hjälper och stöttar han företag med den praktiska hanteringen av export, med med fokus på små- och medelstora företag som vill ut på nya marknader.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Exportera till Storbritannien , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Business Sweden
World Trade Center, Klarabergsviadukten 70
101 24 Stockholm

Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin internationella försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 50 av världens mest intressanta marknader....

Läs mer om Business Sweden och visa alla utbildningar.

Highlights