Visa utbildning.se som: Mobil

Företagsanpassad: Brexit - Stå rustad vid utträdet

Business Sweden
Kort om utbildningen
1 dag
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Brexit - Stå rustad vid utträdet

Handlar du med Storbritannien i dag och vill förbereda dig inför Brexit? Att Storbritannien inte längre kommer att tillhöra EU:s inre marknad innebär en tullhantering vilket skapar stora förändringar för svenska företags export. Många svenska företag ställs inför en hantering de aldrig tidigare har behövt ta hänsyn till. Störst förändringar innebär det för dig som inte har försäljning utanför EU idag.

Storbritannien är Sveriges femte största exportmarknad. Därför är det viktigt att veta hur Brexit kommer påverka era affärer. Genom att förbereda er inför utträdet står ni bättre rustade i er export. Skaffa därför kunskap som underlättar leveransen och skapar trygga exportaffärer med Storbritannien. Utbildningen vänder sig i huvudsak till dig som har export till Storbritannien men inte har någon eller liten export utanför EU. 

Trygga och lätta exporter även efter Brexit
För att inte förlora kunder i Storbritannien måste ni veta hur ni hanterar Brexit. I utbildningen går vi igenom hur ni på bästa sätt förbereder er inför Brexit. Du lär dig vilka exportdokument som kan bli aktuella och vad de innebär i praktiken. Vi går också igenom vilka tullar som kan bli tillämpliga. Brexitutbildningen ger dig redskapen för att underlätta leveransen och skapa trygga exportaffärer även efter Brexit.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Plats

Program

Du får handledning inom bland annat:

  • EU:s exportbestämmelser
  • Klassificering och systemet kring varukoder
  • Exportdeklaration, fakturor och andra dokument
  • Tullar i WTO
  • Konsekvenser för EU:s frihandelsavtal och leverantörsdeklarationer
  • Transporter till Storbritannien efter Brexit
  • Leveransvillkorens innebörd för tulländamål

Investering

Deltagande i seminariet bekräftas och faktureras av Business Sweden. Lämnas återbud senare än 14 dagar före seminariet debiteras 50 procent av seminarieavgiften. Vid återbud mindre än en vecka kvar till seminariedatum debiteras full avgift. Vid förhinder kan anmälan överlåtas till annan person på företaget.

Kursledare

Föreläsare är Mats Söderström och Carl Winberg som du dessutom alltid kan kontakta för kostnadsfri rådgivning.

Mats Söderström Business Sweden

Carl Winberg

Mats Söderström, Business Sweden, tel 08-588 660 00 

Mats arbetar på Business Swedens Exporttekniska avdelning och är expert inom tullar och tulldokument. Mats är i grunden ekonom och har erfarenhet från att ha jobbat som Tullrevisor på Tullverket.

Carl Winberg, Business Sweden, tel 08-588 660 00

Carl arbetar på Business Swedens Exporttekniska avdelning framför allt med frågor som rör internationella transport- och logistikfrågor, försäkringsfrågor, tullfrågor samt juridiska frågor rörande internationell handel och export. Carl är jurist och har arbetat inom shipping-, transport- och försäkringsbranschen.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Företagsanpassad: Brexit - Stå rustad vid utträdet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Business Sweden

Business Sweden

Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin internationella försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. Det gör vi genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 50 av världens mest intressanta marknader....


Läs mer om Business Sweden och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Business Sweden

World Trade Center, Klarabergsviadukten 70
101 24 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Företagsanpassad: Brexit - Stå rustad vid utträdet från Business Sweden, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Företagsanpassad: Brexit - Stå rustad vid utträdet!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 8 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar