Utbilda dig inom kemikaliehantering

Lär dig hantera kemikalier

Vill du utveckla din kunskap inom kemikaliehantering? Lär dig riskerna som finns med att arbeta med kemikalier samt hur du hanterar dem på rätt sätt med en utbildning inom kemikaliehantering.
Visar 1-21 av 21 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Ackrediterad utbildning enligt ID06
Visar 1-21 av 21 träffar

Kemikalier finns på många olika arbetsplatser och i olika arbetsmiljöer. Det är därför väldigt viktigt att de hanteras på säkra och ansvarsfulla sätt. Oavsett i vilken utsträckning du arbetar med kemikaliehantering är det viktigt att du har de rätta kunskaperna. För att lära dig mer om kemikaliehantering och för att förbättra din kunskap och kompetens inom området finns det flera olika utbildningar du kan gå.  

Varför ska man gå en utbildning i kemikaliehantering?  

Att gå en utbildning i hur man hanterar kemikalier är viktigt för personer som hanterar kemikalier i sin yrkesroll. En utbildning är oftast inte bara nödvändig kunskap utan också ett krav inom de olika arbetsområdena. En utbildning i kemikaliehantering ger dig färdigheter och framför allt ökad medvetenhet kring vad som krävs för att du säkert och ansvarsfullt ska kunna hantera kemikalier på din arbetsplats. 

Genom att själv delta, eller genom att låta dina anställda delta i en utbildning inom kemikaliehantering skickar man en tydlig signal på att man tar säkerheten på allvar och att man är engagerad i att skapa en trygg och säker arbetsmiljö. Det ger också anställda möjlighet att utveckla sina kunskaper och kompetenser inom området, vilket i sin tur kan leda till andra möjligheter.  

Vad lär man sig under en utbildning i kemikaliehantering?  

En utbildning i kemikaliehantering kan se olika ut beroende på vad du har för behov. I listan ovan hittar du flera olika typer av utbildningar, där vissa utbildningar är mer allmänt inriktade medan vissa är inriktade på en viss typ av kemikalier till exempel härdplast.   

Det som är gemensamt för utbildningar inom just kemikaliehantering är att de syftar till att ge dig som deltagare kunskaper och färdigheter för att säkert kunna hantera kemikalier i din arbetsmiljö.  

Exempel på vad du kan lära dig under en utbildning:  

  • Riskbedömning / riskhantering
  • Kemikaliers hantering och lagring 
  • Hantering av läckage, spill eller utsläpp 
  • Lagstiftningar och reglering 
  • Nödsituationer och första hjälpen 
  • Miljöaspekter 

Vem kan gå en utbildning i kemikaliehantering?  

En utbildning inom kemikaliehantering passar speciellt de som direkt hanterar kemikalier i sin yrkesroll. Det kan till exempel vara anställda inom industri-, laboratorie-, sjukvårds-, jordbruks- eller rengöringssektorn. Men även arbetstagare som inte arbetar direkt med kemikalier men kanske kommer i kontakt med kemikalier på arbetsplatsen genom att vara involverade i tillverkning, hantering, användning eller transport kan dra nytta av en utbildning i kemikaliehantering.  

Var kan jag gå en utbildning i kemikaliehantering?  

Vissa utbildningar inom kemikaliehantering kan du gå på plats. I listan ovan kan du sortera efter din stad, eller kanske en stad som ligger nära dig. Många av utbildningarna erbjuds även på distans.  

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
Arbetsledning Steg 1 –SIFU

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer
 Byggarbetsmiljösamordnare (BAS)...

Läs om vad Mikael och Jimmy tycker om kursen Byggarbetsmiljösamordnare (BAS) P och U - Grundkurs som de gick på SIFU.

Läs mer
SIFU

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer