Kemiska hälsorisker på arbetsplatsen

Chemwise, Distans
Längd
3 timmar
Pris
3 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
16 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
3 timmar
Pris
3 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
16 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 3 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Kemiska hälsoriker på arbetsplatsen

På många arbetsplatser hanteras farliga kemiska produkter. Dessutom kan skadliga ämnen bildas eller frigöras vid exempelvis mekanisk bearbetning och uppvärmning av material. Utbildningen går igenom grundläggande toxikologiska begrepp och vilka negativa effekter som exponeringen kan ge upphov till. Övningarna handlar om hälsoeffekter kopplade till produktklassificeringar samt att identifiera produkter som bör fasas ut i er verksamhet.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

16 oktober, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Målgrupp

Personer som behöver en djupare förståelse för de kemiska risker som förekommer på arbetsplatser och vilka skador eller effekter som de kan ge upphov till.

Kursinnehåll

  • Risker med kemiska produkter och statistik
  • Exponering och upptag.
  • Dos och respons.
  • Halveringstider.
  • Direkta och fördröjda effekter.
  • Permanenta skador och övergående effekter.
  • Genomgång av olika typer av skador: Frätskador, allergi och kontakteksem, försämrad syreupptagningsförmåga och lungskador, nervskador, övriga organskador samt cancer och försämrad reproduktionsförmåga.

Kursledare

Olof Svensson

Olof Svensson arbetar som EHS-rådgivare på Chemwise och har mer än 10 års erfarenhet av bedömning av kemiska risker på arbetsplatser och vilka skyddsåtgärder som krävs för att förebygga ohälsa och olycksfall. På Chemwise har han tagit fram flera utbildningar inom kemikalieområdet och har även reviderad boken Kemiska hälsorisker i samråd med Prevent.

Andra arbetsuppgifter på Chemwise inkluderar riskbedömning av kemiska produkter, kartläggning av övriga kemiska risker, substitutionsutredningar, produktbedömningar, strategisk rådgivning och lagefterlevnadskontroll.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Kemiska hälsorisker på arbetsplatsen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Chemwise

Trygga och säkra arbetsplaser är vår prioritet. Med våra erfarna EHS-konsulter och vår gedigna expertis inom chemical management erbjuder vi ett brett utbud av konsulttjänster och utbildningar som passar alla företag. Vi erbjuder både skräddarsydda och generella utbildningar som är...

Läs mer om Chemwise och visa alla utbildningar.

Highlights