Visar 1-25 av 37 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 37 träffar
1
2

Grundkurser i Excel

 

Excel är ett mjukvaruprogram utvecklat av IT-jätten Microsoft. Ja, du har säkert snubblat över Excel en och annan gång i din karriär. Som en del av office-paketet är Excel vanligt på svenska arbetsplatser, andra program som ingår i office är ordbehandlaren Word och presentationsverktyget Power Point.

Bland programmen i office är Excel det mest kraftfulla. Det har flest funktioner och flera användningsområden. Detta gör Excel till den hårdaste nöten att knäcka, men förmodligen den mest värdefulla.

De mest basala användningsområdena för Excel är att skapa listor och sortera information utifrån olika kolumner. Men för dig som kan lite mer så öppnar sig funktioner som att hantera stora mängder med data enkelt och smidigt. Förmågan att sätta upp pivottabeller och skriva enklare och mer avancerade formler som förenklar ditt arbete.

Oroa dig inte, du behöver inte gå en avancerad Excelkurs för att få koll på grunderna och förenkla ditt arbete i Excel. Många av kunskaperna du lär dig i Excel är också direkt överförbara på Googles eget kalkylprogram som påminner mycket om Excel.

Varför behöver du gå en grundkurs i Excel?

Det finns många yrken där kunskaper i Excel eller liknande kalkylmjukvara är oundkomliga. Som redovisningsekonom eller ekonomiassistent är det idag förmodligen svårt att klara sig utan färdigheter i Excel. Som dataanalytiker är förmågan att kunna hantera stora mängder data på smidigt och översiktligt sätt en förutsättning för att du ska kunna genomföra ditt jobb.

Excel kan också vara bra om du till exempel har du budgetansvar, behöver göra en nyckelrapport eller presentera kalkyler baserat på data som är föränderlig och kontinuerligt måste bytas ut.

Excel är till för dig som är ekonom, kommunikatör eller analytiker, men såväl för dig som vill ha ytterligare en pil i din koger för att göra ditt arbete än mer effektivt. Det finns mycket av din dag till dag administration som kan underlättas avsevärt, med rätt kunskaper i Excel.

 

Innehållet i grundkurser i Excel

Innehållet i grundkurserna är specifikt anpassat för dig som är självlärd, helt ny eller för dig som kan lite men vill bli än bättre. Tanken med en grundkurs är att de som inte kan ska kunna få in grunderna.

När det kommer till inriktning varierar det på anordnaren. Vissa utbildningar är mer svepande och fokuserar på generella grundkunskaper, medan andra är mer specifika och lär dig från grunden om en eller några få funktioner. Se till att välja en kurs som passar dina ändamål.

Nedan har vi listat några utdrag från grundkurser i Excel.

  • Grunder, gränssnitt och filter.
  • Funktioner som sparar tid.
  • Pivottabeller – vad är det och hur använder man dem?
  • Makro och formler, hur skriver man dem från grunden?
  • Prioriteringsregler.
  • Kalkyler och utbytbara formler.

Detta och mycket annat. Styr upp din data på ett snyggt och praktiskt sätt med hjälp av en grundkurs i Excel. Överträffa med Excel!

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
"En utbildning helt rätt i tiden"

Kurssamordnare Lars Zetterström om varför du ska gå en diplomutbildning i krisledning på Företagsuniversitetet.

Läs mer
Kör bara kör - det finns så myck...

Anna Lundberg, HR-specialist och kursledare på kursen ”Agila metoder för HR”, berättar om vilka fördelar ett agilt arbetssätt kan föra med sig till området HR, men även om vilka eventuella utmaningar som kan uppstå. 

Läs mer
De nya kunskaperna stärker henne...

Åse Larsen, säkerhetsansvarig och dataskyddsombud på Affärsverken, om sin diplomutbildning som hon avslutade i januari 2021.

Läs mer
"Förändringen går snabbt och vi ...

Åsa Liedgren, Executive Assistant på Sustainable Banking på SEB, berättar om sina erfarenheter av utbildningen ”Executive Assistant 2025” under hösten 2020.

Läs mer