21 jun 2023

Topp 10 inom avancerad IT

Arbetar du med programmering, databashantering eller IT-projektledning? På utbildning.se hittar du mängder av utbildningar oavsett om du vill kompetensutveckla dig inom ditt område eller lära dig något nytt. Här listar vi de tio mest populära utbildningarna inom avancerad IT just nu.

I den här topplistan hittar du tio utbildningar för dig som arbetar inom IT och vill ta nästa steg i din yrkesroll, men också för dig som vill lära dig från grunden. Här får du enkelt en överblick över utbildningarnas innehåll, plats, längd, pris och snittbetyg från tidigare utbildningsdeltagare. Om du är eller vill bli IT-proffs är den här listan helt enkelt för dig.

1

Programmerare – Grundläggande programmering

Distansakademin Sverige

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 80 timmar

💰   Kostnad: 7 960 SEK

💬   Snittbetyg: 4,8 (baseras på 13 recensioner)

Lär dig grundläggande programmering

Den här utbildningen riktar sig till dig som vill lära dig grunderna för att kunna utveckla till exempel spel, webbsidor eller appar. Under utbildningen kommer du bland annat få lära dig C#, HTML-kodning, CSS och Javascript som används för programmering.

Utbildningen passar dig som vill kunna lägga upp din studietid själv samtidigt som du lär dig det som behövs för att på en grundläggande nivå kunna bygga webbapplikationer.

Läs mer om utbildningen här


2

Programmerare – Programmering fördjupning

Distansakademin Sverige

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 80 timmar

💰   Kostnad: 6 396 SEK

💬   Snittbetyg: 5,0 (baseras på 1 recensioner)

Fördjupa dina kunskaper inom programmering

I den här utbildningen kan du som redan har koll på grunderna i programmering ta dina kunskaper till nästa nivå. Under kursen kommer du få fördjupade kunskaper i programmeringsspråken C# och JavaScript samtidigt som du får lära dig om databasutveckling och webbutveckling med hjälp av HTML, CSS, JavaScript, Vue.JS och Express.JS.

Kursen avslutas med ett gemensamt projekt och en certifiering, som gör att du efter avslutad utbildning kan söka programmeringsjobb. Utbildningen ges på distans och upplägget på utbildningen gör att du kan läsa den i din egen takt, och alltså kombinera den med jobb eller andra studier.

Läs mer om utbildningen här


3

Diploma in Full Stack Software Development

Digitala lyftet i Sverige AB

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 20 veckor

💰   Kostnad: 79 000 SEK

💬   Snittbetyg: 4,8 (baseras på 399 recensioner)

Lär dig programmera på 20 veckor

Vill du lära dig programmera och skaffa en helt ny karriär inom IT? Då är denna utbildning rätt för dig. Den riktar sig nämligen till dig som vill jobba med att designa och utveckla digitala lösningar. Under utbildningen får du lära dig det som arbetsmarknaden efterfrågar till exempel webbdesign, användarbarhet, HTML5, CSS3, JavaScript och Python.

Utbildningen ges på distans och du kan därför själv välja om du vill studera på heltid 20 veckor eller halvfart under 40 veckor. Det kan vara bra att tänka på att utbildningen ges på engelska, och grundläggande kunskaper i engelska är därför ett krav för denna utbildning.

Läs mer om utbildningen här


4

Spelprogrammering för Nybörjare

Distansakademin Sverige

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 80 timmar

💰   Kostnad: 2 396 SEK

💬   Snittbetyg: Snittbetyg: 5,0 (baseras på 2 recensioner)

Lär dig programmera spelprogram

Gillar du spel och drömmer om att någon gång skapa ett eget? Då är denna utbildning för dig. Under utbildningen får du lära dig att använda programmeringsspråket Scratch där man enkelt bygger program och spel med hjälp av block. Du kommer också få lära dig hur man skapar bakgrunder, karaktärer, grafik och ljudeffekter.

Denna utbildning passar alla som vill prova på programmering utan att behöva lära sig avancerad kod. Den passar dessutom alla åldrar, det vill säga även barn och unga. Utbildningen genomförs helt på distans och går att kombinera med till exempel skola eller jobb.

Läs mer om utbildningen här


5

Databaser & SQL – Grundkurs

Rubid Datautbildningar

📍    Plats: Stockholm, Distans

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 7 480 SEK

💬   Snittbetyg: 4,9 (baseras på 114 recensioner)

Lär dig grunderna i databashantering, modeller och SQL

Den här utbildningen passar dig som är intresserad av att veta mer om databaser och databasmodeller. Kanske arbetar du på ett företag där ni hanterar mycket data och vill skapa förståelse för arbetet eller så vill du kompetensutveckla dig för att kunna ta nästa steg i karriären.

Under kursen kommer du lära dig hur en relationsdatabas är uppbyggd, hur man designar en enklare databasmodell samt hur man tar ut data ur en och flera tabeller samtidigt, samt hur du sorterar, filtrerar, beräknar och summerar data. Du kan välja att gå på utbildningen i Stockholm eller på distans. Det finns även möjlighet till företagsanpassad kurs.

Läs mer om utbildningen här


6

Grundläggande programmering – Python 1

Distansakademin Sverige

📍    Plats:  Distans

⏱️   Längd: 40 timmar

💰   Kostnad: 5 596 SEK

💬   Snittbetyg: -

Lär dig grunderna i ett av världens mest använda programmeringsspråk

Det här är utbildningen för dig som vill lära dig det mångsidiga programmeringsspråket Python. Python används inom flera områden som till exempel webbutveckling, datavetenskap och maskininlärning, vilket också gör det till ett bra programmeringsspråk att lära sig.

Under utbildningen får du verktyg för att få en grundläggande förståelse för programmet och du får lära dig allt från hur du skriver och kör kod, till hur du använder klasser, objekt och klassmetoder. Utbildningen ges helt på distans och du kan själv bestämma din studietakt.

Läs mer om utbildningen här


7

Grundkurs i Fiberoptik

Qnetworks

📍    Plats: Stockholm, Farsta, Distans

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 12 900–14 900 SEK

💬   Snittbetyg: -

Hjälp fler till bättre nätverk

Har du någon gång funderat över det här med fiber och hur det faktiskt fungerar? Kanske jobbar du med installation, service eller besiktning? I den här kursen får du lära dig grunderna inom fiberoptik.

Kursen riktar sig till alla som arbetar med fiberoptik vid till exempel installation i bredbands- och/eller telekomnätverk. Under utbildningen får du lära dig allt från hur en fiber fungerar till vad som skiljer en fiberkabel mot en kopparkabel.

Läs mer om utbildningen här


8

Certifierad IT-arkitekt Master

Dataföreningen Kompetens

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 12 dagar

💰   Kostnad: 94 500 SEK

💬   Snittbetyg: 4,7 (baseras på 39 recensioner)

Bli certifierad inom IT-arkitektur

Den här utbildningen vänder sig till dig som vill lära dig mer om området IT-arkitektur som helhet men också kring rollen som IT-arkitekt. Du kanske redan arbetar eller kommer arbeta som IT-arkitekt, med utformning av IT-system eller med andra liknande tekniska lösningar. Oavsett kommer du efter den här utbildningen att få med dig en gedigen praktisk och teoretisk verktygslåda som du kommer kunna använda i ditt dagliga arbete.

Läs mer om utbildningen här


9

IT-säkerhet – Hacking, brandväggar, kryptering - Cyber Security

Republify

📍    Plats: Rikstäckande, Göteborg, Stockholm

⏱️   Längd: 5 dagar

💰   Kostnad: 34 900 SEK

💬   Snittbetyg: 4,8 (baseras på 10 recensioner)

För dig som arbetar med IT-säkerhet

Den här utbildningen riktar sig till dig som vill få grundläggande kunskaper om IT-säkerhet. Under utbildningen får du lära dig hur man säkrar information och IT-system mot obehörig åtkomst, stöld och manipulation. Oavsett om du arbetar som ledare, IT-chef eller tekniker kan denna utbildning som täcker områden som säkerhet, sårbarhetsbedömning, attacker och kryptering, vara något för dig.

Kursen ges på plats i Stockholm eller i Göteborg men kan också företagsanpassas.

Läs mer om utbildningen här


10

Agil projektledning – Diplomerad projektledare

Wenell Management AB

📍    Plats: Stockholm, Göteborg, Malmö

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 14 900 SEK

💬   Snittbetyg: 4,4 (baseras på 35 recensioner)

Utveckla dig som projektledare

Det här är utbildningen för dig som vill lära dig att arbeta med agil projektledning. Agila metoder, så som till exempel Scrum, är vanliga inom IT-världen och under en utbildning i agil projektledning får du lära dig hur agila tekniker, värderingar och principer kan implementeras i er befintliga projektmetodik.

Du får också lära dig olika metoder för att bli mer agil i ditt projektarbete, hur Scrum fungerar i praktiken och i vilka projekt de agila metoderna fungerar mer eller mindre bra.

Läs mer om utbildningen här


Listan innehåller publicerade utbildningar på utbildning.se inom kategorin avancerad IT och är baserad på antal sidvisningar under perioden 2022-06-01 till 2023-05-31.

Observera att utbildningsinformationen kan ändras hos respektive arrangör över tid.

Letar du efter andra utbildningar inom avancerad IT?

Du kan söka fritt och hitta över 1660 utbildningar inom avancerad IT på utbildning.se. Filtrera utbildningar utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök utbildningar

Senast uppdaterad: 21 jun 2023
Wilma Abrahamsson Hjärne
Digital Content Specialist

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-08-09

Mobilsurfandet har ökat explosionsartat

På utbildning.se mäter och analyserar vi ständigt våra användare och hur de navigerar på vår site. Det senaste året har vi sett en lavinartad ökning av antalet användare som surfar på mobilen och det blir allt vanligare att söka information på mobilen. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-12-18

GDPR - är du verkligen redo?

Nu brinner det i knutarna. 25 maj 2018 träder GDPR, den nya dataskyddsförordningen inom EU, i kraft. Undersökningar visar att hela 7 av 10 svenska företag och myndigheter inte hunnit anpassa sin verksamhet efter den nya lagen. Är ni ett av dessa företag? Då är det hög tid att vidta åtgärder nu. utbildning.se har tagit fram checklistan ni behöver kunna bocka av.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-11-11

Fyra färdigheter som gör dig till en bättre mjukvarutestare

Olika metoder och verktyg kan användas för att säkra kvaliteten på en mjukvara. För att välja och utföra dina tester på bästa sätt gäller det att ha rätt kompetenser. Få koll på vilka fyra färdigheter du ska satsa på om du vill utvecklas som mjukvarutestare!

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨