Inga recensioner än

IT-säkerhetsspecialist - diplomutbildning

Företagsuniversitetet, i Stockholm
Längd
12 dagar
Pris
59 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
9 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
12 dagar
Pris
59 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
9 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 59 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Verktyg för bättre it-säkerhetsarbete i er verksamhet

  • Så identifierar du hotaktörerna, ransomwareattackerna och tillvägagångssätten
  • Bygg den bästa säkerhetsarkitekturen
  • Lär dig kommunicera IT-risker

En konkret och högaktuell 12 dagar lång (3 dagar i månaden i 4 månader) utbildning som ger dig praktiska verktyg för att fungera ännu mer effektivt i din roll som IT-säkerhetsspecialist. Du får bland annat lära dig att implementera och göra tekniska och administrativa säkerhetsgranskningar, ta fram rekommendationer på motåtgärder och konfigurationer och bidra i de processer som skapar en säker IT-struktur. Du får även kunskap om säkerhetsarkitektur, moln- och nätverkssäkerhet, forensik, krypto, incidenthantering, "etiskt hackande", säker utveckling och scriptverktyg, lagstiftning och regelefterlevnad samt hur man gör säkerhetsgranskningar på leverantör/tredje part.

Den befintliga bristen på kompetens inom cybersäkerhet anges många gånger som ett verkligt hinder i arbetet och rollen som IT-säkerhetsspecialist har sannolikt alltså aldrig varit mer efterfrågad och viktig. Här finns därför den perfekta utbildningen för dig som snabbt vill vidareutveckla dig, från att kanske tidigare ha verkat som systemadministratör/utvecklare eller motsvarande, till att ta klivet in som IT-säkerhetsspecialist i offentlig eller privat sektor.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

9 oktober, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Företagsuniversitetet är certifierade av Almega

I maj 2021 fick Företagsuniversitetet Almega Utbildningsföretagens högt ansedda auktorisation och anses därmed uppfylla de fastställda kvalitetskriterierna.

 – Vi är stolta över auktorisationen. Det är ett formellt bevis på det som våra kursdeltagare och kunder alltid vittnat om: att Företagsuniversitetet står för hög kvalitet och att vi har system för att åstadkomma det, säger Stefan Haglund, Företagsuniversitetets vd.

 

Målgrupp

Personer som har verkat som systemadministratör/utvecklare eller motsvarande tidigare och som vill ta klivet in som IT-säkerhetsspecialist i offentlig eller privat sektor.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om IT-säkerhetsspecialist - diplomutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Företagsuniversitetet
Posthuset
Vasagatan 28
11120 Stockholm

Uppgradera dina kunskaper på Företagsuniversitetet

Hos oss hittar du den kunskap du behöver för att framtidssäkra dig i din yrkesroll. Vi erbjuder kurser inom allt från HR, ledarskap och kommunikation till säkerhet och ekonomi. Både öppna datumsatta kurser och företagsinterna skräddarsydda utbildningar. Hos oss hittar...

Läs mer om Företagsuniversitetet och visa alla utbildningar.

Highlights