Topp 10 inom vård

Letar du efter en utbildning inom området vård? Kanske en utbildning till samtalsterapeut eller en utbildning inom hjärt- och lungräddning? Vi på utbildning.se vill hjälpa dig med att hitta rätt utbildning. Här listar vi de topp tio mest populära utbildningarna på utbildning.se just nu!

Topp 10 inom vård

Letar du efter en utbildning inom området vård? Kanske en utbildning till samtalsterapeut eller en utbildning inom hjärt- och lungräddning? Vi på utbildning.se vill hjälpa dig med att hitta rätt utbildning. Här listar vi de topp tio mest populära utbildningarna på utbildning.se just nu!  

I listan finns utbildningar för alla, både dig som redan är verksam inom vården och vill vässa dina kompetenser samt för dig som vill lära dig något helt nytt. Kanske arbetar du som chef inom äldreomsorgen och vill utveckla ditt sätt att leda? Eller vill du lära dig det som behövs för att kunna hjälpa till i en nödsituation? Oavsett finns det en utbildning för dig. Alla utbildningar hålls av kompetenta utbildningsledare för att du på bästa sätt ska få rätt kompetenser för att hjälpa andra människor.

1

Grundläggande Psykoterapiutbildning med KBT-inriktning (Steg 1) med digital behandling

KBT teamet 

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 4 terminer

💰   Kostnad: 124 600 SEK

💬   Rating: 4,9 (baseras på 25 recensioner)

Om utbildningen

Är du intresserad av KBT? Vill du utveckla dina kompetenser inom området och lära dig mer om de principer och metoder som används inom kognitiv beteendeterapi? Då är denna utbildning perfekt för dig!  

Under den här utbildningen lär du dig utveckla nya strategier i mötet med andra människor, du får verktyg för att hjälpa individer och grupper med att behålla och forma en bättre vardag. KBT Teamets fokus är att du som går utbildningen ska uppnå en hög kompetens inom området. 

Denna onlineutbildning består av flera moment som du kan läsa när du vill i din takt, de olika momenten gör utbildningen bred och du får kompetenser som är användbara inom flera olika branscher när du är färdigutbildad.  

Läs mer om utbildningen här


2

Chef i äldreomsorgen

Uppsala universitet - uppdragsutbildning

📍    Plats: Rikstäckande

⏱️   Längd: 5 månader

💰   Kostnad: -

💬   Rating: 4,0 (baseras på 1 recension)

Om utbildningen

Den här utbildningen är utvecklad av Uppsala universitet inom ramen för äldreomsorgslyftet. Är du chef inom vård- och omsorgsförvaltningen? Utbildningen fokuserar på rollen som chef i en politiskt styrd verksamhet, strategier för styrning och kontroll samt hantering av verksamhetsförändringar. Vilket passar dig perfekt om du vill utveckla din roll som chef och ditt ledarskap. 

Denna uppdragsutbildning möjliggör för anpassning till den egna verksamheten då deltagarnas uppgifter tas fram i dialog tillsammans med närmsta chef. 

Läs mer om utbildningen här


3

Första hjälpen och Hjärt-lungräddning på Barn

HLR Teamet Stockholm AB

📍    Plats: Distans, Rikstäckande

⏱️   Längd: 3 timmar

💰   Kostnad: -

💬   Rating: 4,9 (baseras på 16 recensioner)

Om utbildningen

Utbildningen för dig som vill kunna hjälpa till när det behövs! Denna utbildning ger dig kompetensen att utföra första hjälpen samt hjärt- och lungräddning på barn. Du får även kunskap om hur du kan förebygga barnolycksfall. 

Instruktörerna är godkända av Svenska Röda Korset och/eller HLR-rådet. Du får även ett intyg efter avklarad utbildning.

Läs mer om utbildningen här


4

Socialpedagog

Humanistiskt Lärcentrum

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: Egen takt

💰   Kostnad: 15 120 SEK

💬   Rating: -

Om utbildningen

Vill du arbeta med människor och hjälpa dem nå sina personliga mål? Denna utbildning ger dig kompetenser för att arbeta med exempelvis behandling, socialt stöd och påverkansarbete. Du kan efter denna utbildning både arbeta förebyggande och behandlande inom flera olika områden. 

Utgångspunkten i utbildningen är människan och livsvillkor. Även fenomen, problem och processer som uppstår i samband med social utsatthet, funktionsnedsättning och andra beroendeskapande livssituationer. 

Den här onlineutbildningen är helt på distans, och du som deltar har möjlighet att i egen takt läsa momenten i utbildningen. Denna utbildning passar alla som vill utbilda sig till socialpedagog och inga förkunskaper krävs.

Läs mer om utbildningen här


5

Grundläggande psykoterapiutbildning KBT (Steg-1 KBT)

Scandinavian Institute for Evidence Based Psychology AB

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 4 terminer

💰   Kostnad: 119 600 SEK

💬   Rating: 4,0 (baseras på 1 recension)

Om utbildningen

Här är utbildningen för dig som vill arbeta med KBT terapi. Utbildningen på fyra terminer lär dig teorier och metoder som används för att åstadkomma förändringar i människors beteenden och livssituation.  

Målet med denna utbildning är att du som deltagare ska få grundläggande teoretiska och praktiska erfarenheter om psykoterapeutiskt arbete. Utbildningen består av fem delkurser och får genom hela utbildningen vägledning av en handledare. Med denna utbildning utvecklar du dina kompetenser för att på bästa sätt arbeta med människor och hjälpa dem mot en bättre vardag.

Läs mer om utbildningen här


6

HLR

HLR Teamet Stockholm AB

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: 1–2 timmar

💰   Kostnad: -

💬   Rating: 4,9 (baseras på 21 recensioner)

Om utbildningen

Med denna utbildning kan du känna dig trygg när nödsituationen inträffar. Den här HLR utbildningen ger dig kompetenser för att utföra hjärt- och lungräddning. Bland annat lär du dig att identifiera ett plötsligt och oväntat hjärtstopp samt genomföra kompressioner och inblåsningar. Du får även lära dig hur en hjärtstartare fungerar och hur man lägger en medvetslös person i stabilt sidoläge. Med denna utbildning får du alla kunskaper du behöver för att rädda liv. 

Instruktörerna är godkända av Svenska Röda Korset och/eller HLR-rådet. Efter avklarad utbildning får du som deltagit ett intyg. 

Läs mer om utbildningen här


7

Samtalsterapeut

Humanistiskt Lärcentrum

📍    Plats: Distans

⏱️   Längd: Egen takt

💰   Kostnad: 15 120 SEK

💬   Rating: -

Om utbildningen

Är du en bra lyssnare och vill hjälpa människor mot sina mål? Då är denna utbildning till samtalsterapeut perfekt för dig! Vill du också ha möjlighet att studera i egen takt? Denna utbildning på distans består av tjugo uppgifter som du utför i den takt du vill och har möjlighet till.  

Den här utbildningen består av områden som samtalsmetodik, tystnadsplikt, teorier om stödsamtal och hjälpprocessen. Under utbildningen får du kompetenser för att hjälpa människor som behöver eller vill gå i samtalsterapi. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som samtalsterapeut och hjälpa personer med bland annat sorg, problem inom familjen och ångest.

Läs mer om utbildningen här


8

Dermal Filler & Botulinumtoxin – Foundation Course

MyBeauty Academy

📍    Plats: Stockholm

⏱️   Längd: 2 dagar

💰   Kostnad: 25 900 SEK

💬   Rating: 4,4 (baseras på 28 recensioner)

Om utbildningen

Är du intresserad av botox och fillers och vill lära dig injektionsteknik? Här är kusen som lär dig både praktiskt och teoretiskt hur du utför injektioner med botox och fillers. Under en dag lär du dig om fillers, bland annat olika behandlingar, kundbemötande, borttagning av fillers och anatomi. Dag två får du kunskaper om botox och lär dig bland annat rutiner vid behandling, användningsområden och vad som ska göras vid komplikationer. 

Utbildningsledaren Loana Filip är legitimerad läkare och specialutbildad inom estetiska behandlingar. Efter avslutad utbildning har du kompetenser till att utföra behandlingar och arbeta som injektionsbehandlare. Du erhåller även ett certifikat. 

Läs mer om utbildningen här


9

Diplomerad Samtals (SER) terapeut

Akademin för SER terapi

📍    Plats: Distans, Enköping, Helsingborg

⏱️   Längd: 2,5 år

💰   Kostnad: 12 800–16 000/termin

💬   Rating: 4,8 (baseras på 4 recensioner)

Om utbildningen

Den här utbildningen passar dig som har ett genuint intresse för människor och en vilja att själv utvecklas som människa. Denna utbildning är upplevelsebaserad och utbildningen genomförs på ett integrativt sätt, det innebär att stort fokus ligger på att den egna processen är viktig. Därför är upplevelserna och egna insikter en viktig del i utlärningen. 

Under fem terminer får du kunskaper om exempelvis regressionsterapi, terapiprocess och djupandning. Efter avslutad utbildning är du diplomerad samtalsterapeut, EFB-terapeut och SER-terapeut. 

Läs mer om utbildningen här


10

Motiverande Samtal, MI grundutbildning

Lära

📍    Plats: Distans, Göteborg, Malmö, Solna

⏱️   Längd: 3 dagar

💰   Kostnad: 7 600 SEK

💬   Rating: 5.0 (baseras på 1 recension)

Om utbildningen

Vill du utveckla dina kompetenser och lära dig mer om motiverande samtal? Denna utbildning riktar sig till alla som genomför samtal i sitt arbete och vill öka sin förståelse för hur samtal kan föras utifrån MI.  

Under den här utbildningen lär du dig bland annat grundläggande MI-principer och förhållningssätt, förändringsprocesser samt att förebygga, möta och hantera motstånd. Efter avslutad utbildning har du kompetenser till att hjälpa en person i en förändringsprocess genom ett motiverande samtal.  

Läs mer om utbildningen här


Listan innehåller publicerade utbildningar på utbildning.se inom kategorin vård och är baserad på antal sidvisningar under perioden 01-03-2022 till 28-02-2023. 

Letar du efter andra vårdutbildningar?

Du kan söka fritt och hitta över 400 utbildningar inom vård på utbildning.se. Filtrera utbildningar utifrån utbildningsform, plats och kategorier för att hitta det du söker efter!

Sök utbildningar


Annonser