05 okt 2021

Vidareutbildning för webbredaktörer

Vidareutbildning för webbredaktörer

Yrket webbredaktör sträcker sig idag över ett brett område, där de typiska arbetsgifterna kan omfatta allt från redigering av bild och text till publicering och marknadsföring i sociala medier och andra digitala plattformar. Eftersom den webbredaktionella branschen är en levande bransch i konstant förändring och tekniskt framåtskridande krävs ständig vidareutbildning för dig som webbredaktör. Du bör framförallt ha koll och djupgående kunskap om hur internet fungerar samt effektivt och obehindrat kunna hantera en mängd olika program och verktyg för webbdesign, bildredigering och texthantering.

Förslag på vidareutbildning för dig som webbredaktör

Här på utbildning.se hittar du en uppsjö av kurser, både på plats och på distans, för dig som vill vidga din kompetens som webbredaktör och lära dig allt ifrån att skriva webbanpassade texter till att förstå webbsidors uppbyggnad med hjälp av HTML och CSS. Det kan också vara till fördel att lära sig hantera olika Content Management Systems (CMS), bland vilka det mest populära idag är Wordpress.

Sociala medier har växt till en betydelsefull kommunikationskanal och en webbredaktör tjänar på att veta hur de kan nyttjas i syfte att nå ut med företagets budskap till kunder och intressenter. En utbildning för en webbredaktör i sociala medier kan ge ökad förståelse för hur sociala medier kan användas strategiskt i det dagliga arbetet.

Det finns också kurser för att lära sig skriva speciellt för sociala medier och anpassa texterna efter målgrupp och mottagare. Då många webbredaktörer dessutom arbetar med design, redigering och internetpublicering av bilder finns det också god anledning att lära sig hantera fotoredigeringsprogram som Photoshop och InDesign eller webbdesignprogram som Adobe Dreamweaver.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Om du arbetar som webbredaktör och vill vidareutbilda dig kan ett första steg vara att ta upp detta med din chef under ert nästa utvecklingssamtal eller liknande. Din chef kan kanske ge dig tips på utbildningar om du känner dig osäker på vad du ska välja eller berätta om det finns en policy för kompetensutveckling på din arbetsplats. Om det finns en policy kanske du kan få hjälp med finansiering av utbildningen eller få möjlighet att läsa en utbildning på arbetstid.

Det finns vidareutbildning för dig som webbredaktör i hela landet. Finns det ingen utbildning på din ort eller om tiderna inte passar med ditt arbete kan ett alternativ vara att läsa utbildningen på distans. Utbildningarnas längd varierar. Du kan välja allt ifrån en kortare kurs på 1–2 dagar eller en längre utbildning som ger dig ett diplom eller certifikat som verifierar dina kunskaper.

Framtidsutsikter

Arbetsförmedlingen har inte gjort någon separat prognos för webbredaktörer, men bedömer att konkurrensen om jobben kommer att vara hård för de relaterade yrkestitlarna informatörer och kommunikatörer. Jobbmöjligheterna förbättras för informatörer och kommunikatörer som har erfarenhet av webbpubliceringsverktyg. Då arbetsmarknaden spås vara tuff även på fem och tio års sikt kan det vara en god idé att redan idag fördjupa dina kunskaper inom området. 

Relaterade yrken


« Tillbaka till alla yrken inom kultur, media och design
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 05 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för massör

En massör arbetar med kroppens olika muskler, hud och bindväv. Som massör behandlar du kunden genom massage och muskeltöjningar för att förebygga och motverka muskelspänningar som annars kan orsaka värre skador i rygg eller nacka eller ge ihållande smärta. Som massör arbetar du även med att behandla lindrigare problem som kan ha uppstått på grund av olika muskel-spänningar.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-28

Vidareutbildning för receptarie

Receptarier som arbetar på apotek möter många olika människor och du bör vara serviceinriktad och bemöta varje kund på ett bra sätt. Du som receptarie kan gynnas av att vidareutbildas inom exempelvis kundbemötande och kommunikation.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för lantmätare

Det är viktigt att du som lantmätare har en god kommunikativ förmåga och att du kan formulera dig själv både i tal och i skrift. Dessa kunskaper är möjliga att förbättra genom kurser i skrivande, retorik eller presentationsteknik. Som lantmätare är det också viktigt att du är kreativ och kan hitta lösningar på problem som uppstår under din arbetsdag.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!