Visa utbildning.se som: Mobil
Vidareutbildning för försäkringstjänsteman

Vidareutbildning för försäkringstjänsteman

Som försäkringstjänsteman är du expert på försäkringar, kring vilka du informerar och ger råd till kunder i egenskap av anställd på ett försäkringsbolag. Andra centrala arbetsuppgifter är att sälja försäljningslösningar och bedöma och hantera skador samt korrespondens och administration.

Förslag på vidareutbildning för dig som försäkringstjänsteman

      Kundbemötande         
/
Administration
/
      Finans och analys        
/
Personlig effektivitet  
/

För att kunna ge bra råd till kunder bör du som försäkringstjänsteman först och främst ha koll på försäkringsbranschen och vilka olika försäkringar som erbjuds av olika försäkringsbolag. En försäkringsutbildning blir ett effektivt sätt att utveckla de nödvändiga kunskaper som behövs för att kunna sköta ditt arbete produktivt och framgångsrikt. Inom området försäkringsutbildning finns flera olika fokus på såväl grundläggande som avancerad nivå. De vanligaste fokusområdena är Risk Management, Försäkringsjuridik och Försäkringsrådgivning.

Eftersom du som försäkringstjänsteman ofta har en rådgivande roll är det viktigt att du har en välutvecklad pedagogisk och kommunikativ förmåga så att du kan presentera och redogöra för de olika försäkringsalternativen. En kurs i presentationsteknik och retorik kan hjälpa dig att bli bättre på att få fram din kunskap så att kunderna förstår. Även en vidareutbildning inom försäljning kan vara relevant för dig som försäkringsförmedlare.

Att arbeta som försäkringstjänsteman innebär tät och regelbunden kontakt med kunder, privatpersoner och olika myndigheter och institutioner. Det är därför även viktigt att du är kundorienterad och har en god känsla för service. Genom att gå en kurs inom kundbemötande får du bland annat lära dig att bemöta olika typer av kunder och lära dig att känna av och anpassa din service utifrån respektive kunds unika behov. Som försäkringstjänsteman har du ofta många uppdrag på ditt bord. Om du känner att du skulle behöva hitta en tydligare struktur i ditt arbete kan en kurs i personlig effektivitet vara till stor hjälp för att genom bättre planering frigöra mer tid.

Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Arbetar du som försäkringstjänsteman och vill ta steget och vidareutbilda dig? En bra början kan då vara att ta upp frågan med din närmaste chef, förslagsvis under ert nästa medarbetarsamtal. Du kan även ta reda på om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling. Om det finns en policy för kompetensutveckling kan det eventuellt innebära att du kan får möjlighet att ta ledigt från arbetet ett par dagar för att vidareutbildas eller att din arbetsgivare betalar för utbildningen.

När du ska bestämma dig för vilken vidareutbildning som passar dig bör du fundera över vilka kunskapsluckor du har och inom vilka områden du skulle kunna bli ännu bättre. Hör med din chef, kollegor eller andra inom samma bransch. Kanske har de tips på utbildningar som de deltagit i någon kurs eller seminarium som skulle kunna vara givande även för dig?

Framtidsutsikter

Framtidsutsikterna för försäkringstjänstemän bedöms av Arbetsförmedlingen vara medelgoda. Efterfrågan på försäkringstjänstemän och deras kompetens kommer enligt Arbetsförmedlingens prognos Yrkeskompassen att öka något de närmaste tio åren, i takt med att branschen blir allt mer regelstyrd och invecklad. Även efterfrågan på försäkringar beräknas öka.

Relaterade yrken


« Tillbaka till alla yrken inom försäljning, inköp och marknad
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.

Senast uppdaterad: 24 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för mäklarassistenter

Det finns flera olika vidareutbildningar att välja bland för dig som mäklarassistent. Arbetet som mäklarassistent ställer höga krav på din förmåga att strukturera din tid och att prioritera dina olika arbetsuppgifter.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-28

Vidareutbildning för receptionist

Receptionister återfinns inom de allra flesta branscher, såväl landsting, kommun och myndigheter som inom privat sektor. Många receptionister får sina uppdrag via bemanningsföretag och konkurrensen är hård i hela landet. För att kunna konkurrera om de arbeten som finns är det därför viktigt att receptionister vidareutbildar sig under hela sin karriär.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-27

Vidareutbildning för larmtekniker

Som larmtekniker är du ofta anställd på säkerhets- och larmföretag och utöver teknisk kunskap är det viktigt att du är duktig på att kommunicera med dina kunder. Du behöver kunna bemöta varje kund på ett professionellt sätt och instruera kunderna i hur larmsystemet ska användas.

Läs mer
Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!