Vidareutbildning för arbetsförmedlare

För arbetsförmedlare som vill utveckla sig vidare ytterligare i karriären finns flera vägar att gå. Om du strävar efter en mer ledande befattning kan det vara en god idé att gå en kurs inom ledarskap. Det finns både kortare och längre utbildningar att välja bland. Här kan du läsa mer om möjligheter till vidareutbildning för arbetsförmedlare. 

Vidareutbildning för arbetsförmedlare

Som arbetsförmedlare är din funktion att vara länken mellan arbetssökare och arbetsgivare. Du har koll på arbetsmarknaden och förmedlar arbeten samt aktiverar och ger stöd till de arbetssökande som är i behov av stöd och särskild vägledning.

De flesta arbetsförmedlare är anställda på Arbetsförmedlingen, men det finns även privata arbetsförmedlingar och uthyrningsföretag. Vanligt är att du som arbetsförmedlare har en examen inom ämnen som psykologi, beteendevetenskap eller samhällsvetenskap.

Att arbeta som arbetsförmedlare innebär att du möter många olika typer av människor. Det är därför viktigt att du kan ge dem ett bra bemötande, samtidigt som du har kompetens att motivera och coacha dem att på egen hand få information om olika arbeten. För att få stöd och verktyg i din yrkesroll som arbetsförmedlare kan en kurs i kundbemötande, motiverande samtal eller coachning vara en hjälp.

För arbetsförmedlare som vill utveckla sig vidare ytterligare i karriären finns flera vägar att gå. Förutom att inta en roll som gruppledare eller chef på Arbetsförmedlingen är det heller inte ovanligt att arbetsförmedlare börjar som egna konsulter, jobbcoacher eller rekryterare. Om du strävar efter en mer ledande befattning kan det vara en god idé att gå en kurs inom ledarskap. Det finns både kortare och längre utbildningar att välja bland. Det finns även ett brett utbud av kurser och utbildningar inom HR och rekrytering som kan ge dig de verktyg och metoder du behöver för att ta nästa steg framåt i din karriär.

Har du mycket administrativa sysslor och planeringsarbete? Då kan en kurs i personlig effektivitet hjälpa dig att hitta en bättre struktur, få mer tid över och stressa mindre. 


Förslag på vidareutbildning för dig som arbetsförmedlare


Att tänka på om du vill vidareutbilda dig

Har du som arbetsförmedlare bestämt dig för att satsa på vidareutbildning? Ett första steg är att ta upp frågan med din chef. Ta inledningsvis reda på om det finns en policy för kompetensutveckling på din arbetsplats. Om din arbetsplats har en policy för kompetensutveckling kan denna innebära att du får möjlighet att vara ledig från jobbet ett par dagar för att utbilda dig eller att din arbetsgivare står för utbildningens kostnad.

Om du är osäker på vilken utbildning du ska välja kan du börja med att fundera över om det finns något område i ditt jobb du skulle kunna bli ännu bättre på. Hör även med dina kollegor, kanske har de tips på utbildningar de tror skulle passa dig.

Framtidsutsikter

Idag råder tuff konkurrens om jobben som arbetsförmedlare för nyutexaminerade, framtidsutsikterna ser bättre ut på lite längre sikt då det väntas råda balans på arbetsmarknaden. Detta till följd av ökade pensionsavgångar, då medelåldern bland dagens yrkesverksamma arbetsförmedlare är hög.


Relaterade yrken


[Facebook:recommend]

« Tillbaka till alla yrken inom socialt arbete
« Tillbaka till Karriärguidens startsida
« Alla yrken A–Ö


Behöver du hjälp att hitta vidareutbildning?

Berätta för oss vad du letar efter, så hjälper vi dig hitta rätt!

Hur funkar det?

Efter att du skickat in din förfrågan tar vi genom intresseanmälningar kontakt med de utbildare som bäst matchar dina önskemål. Du får en bekräftelse direkt till din mail och inom 1–2 dagar kontaktar utbildningsarrangörerna dig med all information du behöver för att eventuellt gå vidare och boka utbildningen. Vi hör av oss till dig om vi behöver kompletterande uppgifter. 

This field is used for controlling automatic form submits. Please leave it blank:
Fyll i

Vår utbildningsrådgivning är kostnadsfri och inte bindande.


Annonser