Visa utbildning.se som: Mobil

Topp 15: Hetaste kompetenserna för jurister

Heta kompetenser inom juridik

utbildning.se har granskat 187 platsannonser inom juridik. Resultatet är dem hetaste kompetenserna som arbetsgivarna eftertraktar just nu.

I år toppas listan, utöver en kandidatexamen inom juridik, av den som kan jobba självständigt och leverera positiv, välvillig energi i arbetet. Som ofta i platsannonser är ett starkt intresse, det vill säga ett genuint driv en av de tre viktigaste egenskaperna. Trots att mycket av arbetet tycks ske självständigt ställs höga krav på din förmåga att samarbeta. En jurist bör därför kunna både koordinera med sina klienter och kollegor men också kunna arbeta autonomt.

Att kunna ansvara för den egna arbetsinsatsen och vara organiserad, men samtidigt vara flexibel och ödmjuk inför andra. Dessa kvaliteter talar för att advokater såväl som åklagare förväntas vara självgående problemlösare som kan skapa förtroende för såväl klienter som medarbetare.

1. Juristexamen 61,5 %        
2. Självständig 48 %
3. Utåtriktad 28,5 %
4. Driven 26 %
5. Samarbetsvillig 24,5 %
6. Analytisk 20,5 %
7. Hög integritet  20 %
8. Initiativtagande  20 %
9. Ansvarstagande     16 %
10. Kommunikativ 13,5 %
11. Prestigelös 13 %
12. Problemlösare 12 %
13. Flexibel 11 %
14. Stresstålig 11 %
15. Förtroendeingivande 10 %

Att få ett jobb som jurist efter examen idag är högst troligt då efterfrågan på färdigutbildade jurister är hög, enligt Arbetsförmedlingens Yrkeskompass. Sitter du utöver en juristexamen även på en eller flera av kompetenserna i listan ovan så bör du ha goda chanser på din nästa arbetsintervju.

Heta kompetenser

I mitten av oktober granskade utbildning.se närapå 200 jobbannonser inom juridik. I undersökningen ingick bland annat yrken som åklagare, företagsjurister, domare, advokater och förvaltningsjurister. Detta görs med syfte av att finna de viktigaste, hetaste kompetenserna i några av Sveriges mest eftertraktade yrken. Under året har vi hunnit med många andra yrken, för att nämna några: projektledare, säljare samt PR och marknadsförare.

Kurser för ekonomer

Frågor

Vill du veta mer eller ställa oss frågor kring vår statistik i kompetensutveckling är ni varmt välkomna att kontakta våra glada medarbetare på info@utbildning.se.

Senast uppdaterad: 04 jan 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-07-09

5 tecken på en trist företagskultur

Söker du nytt jobb? Vill du veta om du kommer att trivas på den nya arbetsplatsen? Här är 5 varningstecken på en trist företagskultur att se upp med redan vid första intervjun.  

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-05-11

Ljög du i ditt CV? Här är kurserna som räddar dig!

– Men... Alla ljuger väl i sitt CV? Nja, men det är vanligare än man kan tro! Enligt Svenska Dagbladet ljuger nästan var femte svensk i CV:t och detta riskerar att ge pinsamma följder. Som tur är finns utbildning.se till ert förfogande och i vår söktjänst kan ni hitta de där snabba kurserna som kan rädda dig från rentav karriär-förödande konsekvenser.

Taggar: Karriär
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-06-23

8 tips för ditt nästa steg i karriären

Vill du ha mer utveckling i din yrkesroll och kanske är redo att testa något helt nytt? Här är tipsen som hjälper dig att ta nästa steg i karriären.

Taggar: Karriär
Läs mer
Om utbildning.se

utbildning.se är portalen där du hittar kompetensutveckling för att utvecklas inom alla branscher. Tusentals kurser över hela Sverige. Alla våra tjänster är kostnadsfria att använda.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!