Topp 20: Hetaste kompetenserna för marknadsförare 2017

utbildning.se har granskat drygt 400 platsannonser inom marknadsföring och PR.Resultatet är dem hetaste kompetenserna som arbetsgivarna eftertraktar just nu.I år toppas listen av: driftighet, social kompetens och kunnighet i sociala medier.

Annonssamarbete med Sveriges Kommunikatörer och Företagsuniversitetet

bra egenskaper marknadsföring

utbildning.se har granskat drygt 400 platsannonser inom marknadsföring och PR. Resultatet är dem hetaste kompetenserna som arbetsgivarna eftertraktar just nu.

I år toppas listen av: driftighet, social kompetens och kunnighet i sociala medier. Att kunskaper inom InDesign, Photoshop, sociala medier och sökmotoroptimering är hett eftertraktat förvånar kanske inte många i dagens digitala värld.

Kanske mer intressant är fokuset kring de organisatoriska kunskaperna, som att behöva vara resultatorienterad och strategisk, men samtidigt även analytisk i sitt upplägg. Arbetsgivarna eftertraktar marknadsförare som utöver en digital kompetens även har förmågan att planera med god framförhållning, arbeta strategiskt och analysera utfallet av sitt arbete.

Topplistan

1.   Driv                       56 % 
2. Utåtriktad 45 %
3. Sociala medier                       44 %
4. Kreativ 29 %
5. Kommunikativ 28 %
6. Entusiastisk 25 %
6. Strukturerad 25 %
8.  Akademisk Examen 24 %
9. Office-paketet 20 %
10. Adobe-paketet 19 %
11. Analytisk                             14,5 %
12. Självständig 14 %
12. Sökmotoroptimering (SEO) 14 %
13. Engelska 13,5 %
15. Resultatorienterad 13 %
15. Lagspelare 13 %
17. Initiativtagande 12,5 %
18. Relationsskapande 12 %
18. Strategisk 11,5 %
20. Ansvarsfull 10 %

Heta kompetenser

Mot slutet av september 2017 granskades 413 jobbannonser efter de hetaste kompetenserna inom marknadsföring och PR. Detta är en del av utbildning.se arbete med att kartlägga de mest eftersökta egenskaperna inom några av de vanligaste yrkesgrupperna i Sverige. Vi har under året även hunnit med att granska flera andra yrkesgrupper, några av dem är chefer, projektledare och försäljare.

Frågor?

Behöver du ställa oss frågor eller är du i behov av mer information eller statistik kring företagsutbildning och kompetensutveckling så är ni välkomna att kontakta oss på info@utbildning.se.

kurstips inom marknadsföring

Kurser inom digital kommunikation

Utbildningar inom Google Analytics

Utbildningar inom Sociala medier

Utbildningar inom webbdesign och layout


Annonser

Du kanske också är intresserad av: