Visa utbildning.se som: Mobil

Minska hemmasittare och skolfrånvaro

Firma Titti Ljungdahl
Kort om utbildningen
2,5 timmar
1 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-03-18 18:00 - Sverige
Sista ansökan: 2021-03-11
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande
Svenska

Kursbeskrivning

PILOTKURS

HUR KAN VI HJÄLPA HEMMASITTARE TILL ETT LÄRANDE?

Digital 4 veckors kurs som utgår från min bok " En skola att längta till- elever med omfattande frånvaro" (Studentlitteratur). Denna bok ingår i priset.

Antalet elever med problematisk frånvaro, s.k. hemmasittare ökar för varje år. Samtidigt upplever alltfler elever en ökande stress i skolan. Något måste göras för att vända utvecklingen.

Boken beskriver två projekt som har genomförts i Mölndal med målet att minska frånvaron och att få tillbaka hemmasittare till skolan igen. Några förhållningssätt visade sig vara av stor betydelse. En god relation med respekt för elevens integritet, förståelse för att alla elever är olika, utnyttjande av digitala verktyg och en anpassad lärmiljö utifrån varje elevs behov är centrala faktorer i denna bok.

Vi träffas i mötesrummet Zoom. 

Jag har delat in kursen i 4 kategorier:

  1. ANALYSERA
  2. COACHA
  3. BEMÖTA
  4. ANPASSA

Jag hoppas att kursen kommer att ge inspiration och idéer till hur vi förebygger frånvaro och utanförskap och skapar en skolan som passar alla. En skola att längta till!

Välkomna!

Bästa hälsningar från Titti

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursledare

titti ljungdahl

Jag har arbetat inom skolans värld i 35 år som lärare och rektor. Det var i skolan som jag uppmärksammade hur stressen påverkar oss alla både personal och elever.

Hur skulle man kunna arbeta med detta på ett konstruktivt sätt tänkte jag då. Jag utbildade mig till instruktör i mindfulness och fann då ett verktyg som verkligen gör skillnad.

Att lära sig leva i nuet, lära sig att hantera sin stress ger ju både mer arbetsglädje och ett inre lugn. Att inse att verkligheten är som den är är ett stort steg på vägen. Då ser vi också tydligare vilka val som är bäst för oss för att vi ska må bra och njuta av livet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Minska hemmasittare och skolfrånvaro, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Firma Titti Ljungdahl

I 35 år har jag arbetat inom skolans värld som rektor, verksamhetsutvecklare och lärare i språk. Jag är också utbildad skolcoach, ledarcoach och mindfulnessinstruktör. Som rektor har jag i Mölndal genomfört två framgångsrika projekt tillsammans med lärarteam med målsättning att få...


Läs mer om Firma Titti Ljungdahl och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Firma Titti Ljungdahl


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Minska hemmasittare och skolfrånvaro!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Minska hemmasittare och skolfrånvaro från Firma Titti Ljungdahl, fyll i dina uppgifter:

Mer inom området

Liknande utbildningar