SE HIT! 😀 Sista chansen att ansöka till SSE MBA-stipendiet 2024, värt 645 000 kr. Årets ansökan stänger fredag 2024-05-31.

Skolfrånvarokonferens

Akademi Magelungen, i Stockholm
Längd
2 dagar
Språk
Svenska
Längd
2 dagar
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Långvarig skolfrånvaro riskerar att leda till ett livslångt utanförskap som innebär stort personligt lidande och omfattande kostnader för samhället. Över 10 000 elever i grundskolan i Sverige har en problematisk skolfrånvaro. Siffran antas vara ännu högre på gymnasienivå.

Det finns fortfarande ett stort behov av kompetensutveckling inom skolnärvaro området och som en ledande aktör i arbetet med skolfrånvaro anordnar Akademi Magelungen årliga nationella konferenser om skolnärvaro. Under våren 2024 anordnar vi konferensen i Stockholm.

Vi ger dig konkreta verktyg som gör skillnad för barn, ungdomar och deras familjer. På denna konferens tar vi upp flera aspekter av skolfrånvaro och hur du som professionell kan arbeta för att öka skolnärvaro.

Områden som tas upp på konferensen:

Forskningsperspektivet: hur det ser ut med skolfrånvaro både nationellt och internationellt.
Att möta föräldrar till barn med stor skolfrånvaro: hur du, som arbetar med frågan, kan förbättra bemötandet av och samarbetet med föräldrar.
Hur kan vi använda onlinearbete i skolnärvaroarbete: hur man kan arbeta digitalt för att hjälpa skolfrånvarande elever att komma tillbaka till skolan.
Kartläggning som grund för intervention och samarbete: hur man kan arbeta med kartläggning? Hur använder du dig av kartläggningen och hur kan den göra så att samarbetet mellan skola och föräldrar fungerar bättre?
Främja skolnärvaro för elever med autism: hur vi kan hjälpa barn med autism.

Varmt välkommen att anmäla dig!

Konferensens innehåll

Vi ger dig konkreta verktyg som gör skillnad för barn, ungdomar och deras familjer. På denna konferens tar vi upp flera aspekter av skolfrånvaro och hur du som professionella kan arbeta med för att minska skolfrånvaro.

Områden som tas upp på konferensen:

  • Distansundervisning som särskilt stöd – vad innebär den nya lagstiftningen i praktiken?
  • Att möta föräldrar till barn med stor skolfrånvaro. Två föräldrar berättar om sina erfarenheter av att ha ett barn med stor skolfrånvaro.Hur kan du som arbetar med frågan kan använda dessa för att förbättra bemötandet av och samarbetet med föräldrar.
  • Kartläggning som grund för intervention och samarbete. Hur gör du en bra kartläggning? Hur använder du dig av den och hur kan kartläggningen göra så att samarbetet mellan skola och föräldrar fungerar bättre?
  • Att arbeta med kartläggning. Ett av de viktigaste verktygen för att lyckas i arbetet med att hjälpa elever tillbaka till skolan är ett lyckat kartläggningsarbete.
  • Forskning kring skolfrånvaro – vilka intressanta fynd har kommit de senaste åren. Vilka begrepp och definitioner används när det gäller skolfrånvaro? Hur ser utvecklingen ut vad gäller kartläggningsinstrument.
  • Att arbeta med skolfrånvaro online.

Föreläsare

Marit Sahlström , mfl

Tid & plats

Frukost, lunch och fika ingår.
Plats- Eatery Bas Barkarby
Vid Barkarby station, Veddestabron 10

Mat & dryck

Frukost-lunch-fika ingår vid deltagande på plats.

Mat & logi

Frukost, lunch och lyxig fika ingår för de på plats.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Skolfrånvarokonferens , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Akademi Magelungen
Bondegatan 35
116 33 Stockholm Stockholms län

Vi erbjuder både digitala och fysiska utbildningar. Hitta din utbildning och anmäl dig som vanligt hos oss på vår hemsida. AKADEMI MAGELUNGEN Akademi Magelungens grundidé är att öka kompetensen inom socialt arbete, behandling och skola. Genom att sprida vår erfarenhet...

Läs mer om Akademi Magelungen och visa alla utbildningar.

Highlights