Teknisk utveckling inom elproduktion

Längd
2 dagar
Pris
14 200 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
29 januari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
2 dagar
Pris
14 200 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
29 januari, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 14 200 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Här fördjupar vi oss i den tekniska utvecklingen inom t.ex. smarta elnät, solceller, elfordon och nätstationer. Elnätet håller på att förändras. Från ett system baserat på centraliserad elproduktion till ett där "kunderna" övertar allt större del av elproduktionen i form av bland annat vindkraftverk och solceller.

Samtidigt är flera kärnkraftsreaktorer på väg att avvecklas. Utöver detta kommer elfordon att ta en allt större marknadsandel av transporterna, i takt med att batterierna blir både billigare och bättre. Elkvalitén försämras av fluktuerande elproduktion och ska balanseras av energilagring och styrning av lasten.

Möjligheterna är enorma, men vilka oväntade tekniska problem riskerar att uppstå?

  • Teknisk utveckling i nätstationer
  • Elkvalitet vid småskalig kraftproduktion 
  • Solceller och växelriktare 
  • Elfordon och snabbladdare
  • Tekniska problem och utmaningar

 

När fyra kärnkraftreaktorer läggs ner måste andra kraftkällor gå in som ersättning. Vindkraften har stora förutsättningar, men hur ska den varierande elproduktionen hanteras? Finns det risk för bristande nätstabilitet när mängden roterande svängmassa minskar? Kan energilager vara en lösning?

 

På kursen om teknisk utveckling inom elproduktion diskuterar vi den tekniska utvecklingen av den smarta infrastrukturen. Du kommer dessutom att få insikter i småskalig elproduktion och en förståelse för hur det påverkar elnätet.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

29 januari, 2024

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Målgrupp

Ingenjörer och tekniker på nätbolag, konsultbolag och entreprenörer.

Investering

14200 kr exkl. moms.

Kursens mål

Att du ska erhålla en grundläggande och fördjupad förståelse om elnätet i förvandling och få en inblick i de utmaningar som väntar för det svenska kraftsystemet.​

Kursens mål

Att du ska erhålla en grundläggande och fördjupad förståelse om elnätet i förvandling och få en inblick i de utmaningar som väntar för det svenska kraftsystemet.​

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Teknisk utveckling inom elproduktion, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
STF Ingenjörsutbildning AB
Kungsbroplan 3 A
101 39 Stockholm

STF är specialister på kompetensutveckling inom el och energi I nära samarbete med näringslivet utvecklar och levererar STF Ingenjörsutbildning sedan 1930-talet utbildningar för yrkesverksamma inom el och energi. Oavsett om du letar efter en öppen eller skräddarsydd utbildning hjälper vi...

Läs mer om STF Ingenjörsutbildning AB och visa alla utbildningar.

Highlights