Auktoriserad elinstallatör AL - Lågspänning

Längd
16 dagar
Pris
62 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
16 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
16 dagar
Pris
62 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
16 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 62 000 SEK exkl. moms / person

Video

Kursbeskrivning

Elinstallationsarbete får bara utföras av elinstallationsföretag som har personal med auktorisation för regelefterlevnad som ingår i elinstallationsföretags egenkontrollprogram inom verksamhetsområdet.

Utbildningen bygger på de krav Elsäkerhetsverket ställer för auktorisation som elinstallatör och ger kompetens för att arbeta som auktoriserad elinstallatör. Här får du de teoretiska kunskaperna för att bli auktoriserad elinstallatör (tidigare Allmän behörighet ABL) och upplägget är anpassat så att du kan vara yrkesverksam vid sidan av dina studier.​​

Vi utbildar i den teoretiska delen av auktorisationen.

För att uppfylla kravet på praktisk erfarenhet för en AL-auktorisation ska du ha arbetat med el i minst fyra år. Observera att du måste ha arbetat i ett elinstallationsföretag med elinstallationsarbeten på lågspänningsanläggningar under minst två år (obligatoriskt).

 • Regler, föreskrifter och standarder
 • Introduktion till ellära med viss matematik
 • Elinstallationer, ledningsdimensionering
 • Elkraft, elmiljö och kontroll före idrifttagning
 • Elmaskiner

 

Du kan välja att gå alla delar eller utvalda delar.

 

Läs även mer om Auktoriserad elinstallatör A - Tilläggskurs Högspänning (tidigare AB).

 

(Vi erbjuder även kursen Ellära med viss matematik, tillkommande kurs för dig som vill repetera inför denna kurs. OBS! Tillkommande pris 19 400 kr ex. moms.)

 

Autoriserad elinstallatör AL - Lågspänning är uppbyggd med moment av blandat lärande vilket betyder att du både får lärarledd kurs, deltar i digitala klassrum och arbetar med hemuppgifter för att uppfylla krav för elbehörighet, se rubriken "Övrig Information" längre ner på sidan för teknikkrav.

 

Kursen bygger på de krav Elsäkerhetsverket ställer och som du behöver uppfylla för att (efter godkänt resultat) ansöka om fullständig auktorisation, A, eller auktorisation för lågspänning, AL.

 

Elsäkerhetsverket föreskriver såväl teoretisk som praktisk kompetens för att bevilja auktorisation som elinstallatör. Vi hjälper dig med den teoretiska kunskapsdelen. Kursen är upplagd med 7 lärarledda träffar och där emellan självstudier. Våra föreläsare hjälper dig på bästa sätt att nå den kompetens som behövs, utan att tumma på kraven för att du skall bli godkänd. Kursen sträcker sig över en period på ca 10 månader och du har under hela utbildningen möjlighet att kontakta våra föreläsare för frågor och hjälp.​​

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

16 september, 2024

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som till exempel ska

 • ansöka om auktorisation som elinstallatör hos Elsäkerhetsverket
 • arbeta som ansvarig ledare för elinstallationsarbete
 • vara ledande montör
 • vara ansvarig ledare för elinstallationsarbetet inom industri eller eldistribution.

Investering

62000 kr exkl. moms.

Kursens mål

Efter avslutad utbildning ska du ha fått alla de kunskaper du behöver för att ansöka om auktorisation och bli godkänd hos Elsäkerhetsverket. 

Kursens mål

Efter avslutad utbildning ska du ha fått alla de kunskaper du behöver för att ansöka om auktorisation och bli godkänd hos Elsäkerhetsverket. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Auktoriserad elinstallatör AL - Lågspänning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
STF Ingenjörsutbildning AB
c/o Presto
Gävlegatan 22
113 30 Stockholm

STF är specialister på kompetensutveckling inom el och energi

I nära samarbete med näringslivet utvecklar och levererar STF Ingenjörsutbildning sedan 1930-talet utbildningar för yrkesverksamma inom el och energi. Oavsett om du letar efter en öppen eller skräddarsydd utbildning hjälper vi till att utforma bästa möjliga kompetenslösning för dig och...

Läs mer om STF Ingenjörsutbildning AB och visa alla utbildningar.

Highlights