Visa utbildning.se som: Mobil

Auktoriserad elinstallatör A - Tilläggskurs Högspänning

STF Ingenjörsutbildning AB
Kort om utbildningen
4 dagar
17 400 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-05-11 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Nu kan du läsa in de teoretiska kunskaperna för att uppfylla Elsäkerhetsverkets krav för att (efter godkänt resultat) ansöka om fullständig auktorisation, A. (tidigare allmän elbehörighet AB) samtidigt som du jobbar. Kursen är för dig som behöver fullständig elbehörighet, dvs auktorisation. STF säkerställer innehåll för att möta den nya auktorisationen.

För dig som har läst eller kommer att läsa Allmän Behörighet Lågspänning, ABL, kan nu komplettera din utbildning med vår utbildning i högspänning och få ut Allmän Behörighet, AB det som benämns auktoriserad elinstallatör A.

Kursen tar upp regler och standarder, som gäller för högspänningsanläggningar samt beräkningsmetoder för dimensionering av enklare nät, metoder och utrustning för övervakning, utrustningar för kontaktledningsanläggningar för järnvägsdrift. Praktiska övningar ingår med Jordtagsmätning och Skärmkontroll i sammanhängande kabelnät.

Kursen består av fyra tillfällen och innehåller:

  • Högspänningsanläggningars principiella uppbyggnad
  • Kortslutningsberäkningar i högspänningsnät
  • Reläskydd i högspänningsanläggningar
  • Skydd mot elchock
  • Jordslutningsberäkningar
  • Spänningssättning
  • Jordning och jordningskontroll
  • Mätning av jordtag
  • Kvotmätning av sammanhängande kabelnät
  • Kontaktledningsanläggningar över 1000 V

Vi arbetar bl.a. efter Högspänningshandboken och Starströmsföreskrifterna.

Se även information om AL, (tidigare ABL)

Målgrupp

Du som vill läsa in de teoretiska kunskaperna för att uppfylla Elsäkerhetsverkets krav för att (efter godkänt resultat) ansöka om fullständig auktorisation, A. (tidigare allmän elbehörighet AB).

Investering

17400 kr exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Auktoriserad elinstallatör A - Tilläggskurs Högspänning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Kursens mål

Efter kursen ska du bl.a. kunna utföra energi-, effekt-, förlust-, kortslutnings- och jordslutningsberäkningar samt dimensionera enklare nät för systemspänningar över 1000 V. Du ska praktiskt ha utfört jordtagsmätning, ha kunskaper om standarder för elanläggningar över 1000 V samt ha kännedom om uppbyggnad av högspänningsnät och kontaktledningsanläggningar för järnvägsdrift och vanligen förekommande komponenter för utrustning som används i dessa. Du kommer även att kunna utföra kontroll före idrifttagning av elanläggningar över 1000 V och ha kännedom om metoder för utrustningar för övervakning av elnät.

STF Ingenjörsutbildning AB

STF Ingenjörsutbildning AB

STF Ingenjörsutbildning AB Vi erbjuder utbildningar inom teknikområdet och den främsta målgruppen är tekniker och ingenjörer. STF förmedlar det senaste inom området och vi har ett unikt nätverk av ca 2500 föreläsare, bestående av specialister från industri, högskolor och organisationer....


Läs mer om STF Ingenjörsutbildning AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

STF Ingenjörsutbildning AB

Kungsbroplan 3 A
101 39 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Auktoriserad elinstallatör A - Tilläggskurs Högspänning!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 45 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Jobbar du med teknik?

STF har ett mycket stort kursutbud inom teknik. Vi anpassar oss efter marknaden och kan på så vis alltid ha ett aktuellt kursutbud.

Läs mer