Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Auktoriserad elinstallatör A - Tilläggskurs Högspänning

STF Ingenjörsutbildning AB
Kort om utbildningen
4 dagar
24 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2023-05-16 - Avesta
Öppen utbildning
Avesta

Kursbeskrivning

Nu kan du läsa in de teoretiska kunskaperna för att uppfylla Elsäkerhetsverkets krav för att (efter godkänt resultat) ansöka om fullständig auktorisation, A. (tidigare allmän elbehörighet AB) samtidigt som du jobbar. Kursen är för dig som behöver fullständig elbehörighet, dvs auktorisation. STF säkerställer innehåll för att möta den nya auktorisationen.

För dig som har läst eller kommer att läsa Allmän Behörighet Lågspänning, ABL, kan nu komplettera din utbildning med vår utbildning i högspänning och få ut Allmän Behörighet, AB det som benämns auktoriserad elinstallatör A.

Kursen tar upp regler och standarder, som gäller för högspänningsanläggningar samt beräkningsmetoder för dimensionering av enklare nät, metoder och utrustning för övervakning, utrustningar för kontaktledningsanläggningar för järnvägsdrift. Praktiska övningar ingår med Jordtagsmätning och Skärmkontroll i sammanhängande kabelnät.

Kursen består av fyra tillfällen och innehåller:

  • Högspänningsanläggningars principiella uppbyggnad
  • Kortslutningsberäkningar i högspänningsnät
  • Reläskydd i högspänningsanläggningar
  • Skydd mot elchock
  • Jordslutningsberäkningar
  • Spänningssättning
  • Jordning och jordningskontroll
  • Mätning av jordtag
  • Kvotmätning av sammanhängande kabelnät
  • Kontaktledningsanläggningar över 1000 V

Vi arbetar bl.a. efter Högspänningshandboken och Starströmsföreskrifterna.

Se även information om AL, (tidigare ABL)

Målgrupp

Du som vill läsa in de teoretiska kunskaperna för att uppfylla Elsäkerhetsverkets krav för att (efter godkänt resultat) ansöka om fullständig auktorisation, A. (tidigare allmän elbehörighet AB).

Investering

24000 kr exkl. moms.

Kursens mål

Efter kursen ska du bl.a. kunna utföra energi-, effekt-, förlust-, kortslutnings- och jordslutningsberäkningar samt dimensionera enklare nät för systemspänningar över 1000 V. Du ska praktiskt ha utfört jordtagsmätning, ha kunskaper om standarder för elanläggningar över 1000 V samt ha kännedom om uppbyggnad av högspänningsnät och kontaktledningsanläggningar för järnvägsdrift och vanligen förekommande komponenter för utrustning som används i dessa. Du kommer även att kunna utföra kontroll före idrifttagning av elanläggningar över 1000 V och ha kännedom om metoder för utrustningar för övervakning av elnät.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Auktoriserad elinstallatör A - Tilläggskurs Högspänning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

STF Ingenjörsutbildning AB

STF är specialister på kompetensutveckling inom el och energi I nära samarbete med näringslivet utvecklar och levererar STF Ingenjörsutbildning sedan 1930-talet utbildningar för yrkesverksamma inom el och energi. Oavsett om du letar efter en öppen eller skräddarsydd utbildning hjälper vi...


Läs mer om STF Ingenjörsutbildning AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

STF Ingenjörsutbildning AB

Kungsbroplan 3 A
101 39 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Auktoriserad elinstallatör A - Tilläggskurs Högspänning!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 45 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Auktoriserad elinstallatör A - Tilläggskurs Högspänning från STF Ingenjörsutbildning AB, fyll i dina uppgifter: