Kursbeskrivning
Kursen ger dig en grundlig genomgång av reläskyddsteknik, med fokus på selektivplaner. Du får ta del av olika metoder och arbetsmallar och göra ett flertal övningsuppgifter i Excel. Med rätt reläskyddsinställningar kan du sedan minimera risken för person- och egendomsskador, samtidigt som du ökar nätets tillgänglighet.
För att uppnå ett fungerande anläggningsskydd krävs en genomtänkt skyddsfilosofi. Selektivplaner är en viktig del i detta. Upprättandet av en selektivplan innebär bland annat att koordinera reläskyddsinställningarna. På så sätt kan minsta möjliga del av nätet kopplas bort vid ett primärfel.
- Skyddsfilosofi
- Felströmsberäkning
- Principer för selektivplaner
- Kortslutningsskydd
- Jordfelsskydd
Selektivplan kommer att upprättas för ett realistiskt distributionsnät.
OBS! Kursen innehåller ett Excel-program för selektivplaner. Därför krävs det att du tar med dig egen dator att arbeta på.
Kommande kursstarter
Målgrupp
Du som är elektroingenjör med ansvar för projektering, anskaffning, inställning, drift och underhåll av reläskyddsutrustningen i distributions- och industrinät.
Investering
Kursens mål
Du ska få kunskap om felströmsberäkningar. Du ska även lära dig att upprätta en selektivplan för såväl kortslutningsskydd som jordfelsskydd.
Intresseanmälan
STF är specialister på kompetensutveckling inom el och energi I nära samarbete med näringslivet utvecklar och levererar STF Ingenjörsutbildning sedan 1930-talet utbildningar för yrkesverksamma inom el och energi. Oavsett om du letar efter en öppen eller skräddarsydd utbildning hjälper vi...
Läs mer om STF Ingenjörsutbildning AB och visa alla utbildningar.
Kursens mål
Du ska få kunskap om felströmsberäkningar. Du ska även lära dig att upprätta en selektivplan för såväl kortslutningsskydd som jordfelsskydd.