Visa utbildning.se som: Mobil

Maskinsäkerhet, CE-märkning och riskanalys

STF Ingenjörsutbildning AB
Kort om utbildningen
3 dagar
19 800 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-10-22 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Maskindirektivet 2006/42/EG (AFS 2008:3) ger tillverkaren stora friheter till egna lösningar. Men det innebär också en formell skyldighet att vid myndighetskontroller kunna redovisa hur kraven har tillgodosetts.

I kursen går vi igenom regelverket kring maskin- och processäkerhet. Förutom tillverkarens skyldigheter får du även kunskap om de användarkrav som är viktiga. Inte minst i samband med övertagande och handhavande av maskiner samt vid förändringar, utbyte och tillägg. Kursen ger dig även viss orienterande information om regler och krav för andra marknader, såsom USA (OSHA-krav), Kina (CCC-krav) och Ryssland (OST-GOST).

Vi går dessutom igenom de ändrade direktiven för lågspänning, EMC och ATEX-PED som trädde i kraft den 19 april 2016. Du får då reda på de ekonomiska aktörernas ansvar och några andra ändringar.

  • EU-rätt allmänt samt teknik- och arbetsmiljö
  • Maskindirektivet 2006/42/EG (AFS 2008.3)
  • Förståelse för målsättningen med maskindirektivet och vissa övriga angränsande direktiv som ATEX, PED, LVD, EMC
  • Förmåga och metoder för att identifiera och värdera risker som uppkommer vid tillverkning, användning, ombyggnad och förändring, utbyte och tillägg, styrsystem m.m.
  • Förmåga att hitta i lagar, förordningar, föreskrifter samt dess kopplingar till standarder som ger riktlinjer om hur de formella kraven praktiskt kan uppfyllas
  • Förmåga att själv CE märka och hantera om- och tillbyggnader
  • Kunskap för att utfärda intyg, märka maskiner för användning, upprätta bruksanvisningar
  • Kunskap om ansvarsförhållanden vid ombyggnad, förändring och reparation samt utbyten och tillägg i förvaltarfasen

Målgrupp

Dig som vill lära dig grunderna om Maskindirektivet, CE-märkning, tekniska filer, bruksanvisningar, tillämpbara standarder, riskhantering, om- och tillbyggnationer samt hur du hittar rätt i denna djungel. Allt för att säkra maskiner och processer enligt de nya maskindirektivet.

Investering

19800 kr exkl. moms.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Maskinsäkerhet, CE-märkning och riskanalys, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Kursens mål

Kursdeltagaren ska veta vad CE-märkning står för och hur det går till vid CE-märkning av produkter. Deltagaren lär sig vad som krävs vid förändringar eller ombyggnationer avseende kravspecifikationer. Kunskaper för hur regelverk och skyldigheter samverkar, angående CE-märkning inom produktionen.

Recensioner

Peter Fagerström
(5)
Kursen ger en bra överblick av CE-märkning och maskindirektivet.
Erik Åden
(5)
Tydligt och pedagogiskt framförande.

STF Ingenjörsutbildning AB

STF Ingenjörsutbildning AB

STF Ingenjörsutbildning AB Vi erbjuder utbildningar inom teknikområdet och den främsta målgruppen är tekniker och ingenjörer. STF förmedlar det senaste inom området och vi har ett unikt nätverk av ca 2500 föreläsare, bestående av specialister från industri, högskolor och organisationer....


Läs mer om STF Ingenjörsutbildning AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

STF Ingenjörsutbildning AB

Kungsbroplan 3 A
101 39 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Maskinsäkerhet, CE-märkning och riskanalys
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 45 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Jobbar du med teknik?

STF har ett mycket stort kursutbud inom teknik. Vi anpassar oss efter marknaden och kan på så vis alltid ha ett aktuellt kursutbud.

Läs mer