Visa utbildning.se som: Mobil

Kritisk strömförsörjning

STF Ingenjörsutbildning AB
Kort om utbildningen
3 dagar
22 500 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-10-25 - Stockholm
Öppen utbildning
Stockholm

Kursbeskrivning

Hur beroende är du och din verksamhet av el? Krävs det alternativ till ordinarie matning för att säkra eltillförseln? Lär dig hur du projekterar en säker strömförsörjning.

I den är utbildningen går vi igenom vilka avvägningar som krävs och vilka alternativ som finns samt relevant teknik och lösningar så att du efter kursen är medveten om vilka val som behöver göras och vad de innebär. Du får även kunskap kring om man kan kombinera en backuplösning med ett batterilager och hur ekonomin ser ut för de olika alternativen.

 • Princip för UPS och reservkraft
  • Ekonomi – vad kostar UPS och reservkraft, investering och underhåll?
  • Val av lösning, vilken backup kan vara lämplig? Fördelning avbrottsfri och försörjning med avbrott
 • Systemuppbyggnad
  • Hur påverkar olika laster?
  • Miljöaspekter
  • Bränsle och tanksystem
  • Ventilations- och avgassystem
  • Regelverk inklusive urval ur standarder och föreskrifter
  • Drift och underhåll​

Målgrupp

Denna utbildning är för dig som arbetar med eller deltar i projektering och upphandling av anläggningar för strömförsörjning i rollen som projektledare, ingenjör, konsult eller inköpare.

Utbildningen vänder sig även till dig som är driftchef, drifttekniker eller underhållspersonal som ansvarar för strömförsörjning.​

Investering

22500 kr exkl. moms.

Kursens mål

är att du ska veta vilka krav du kan, ska och bör ställa på din reservkraftanläggning. Du lär dig även hur du bäst kan projektera reservkraft samt vilka standarder, föreskrifter och egenskaper som styr dimensionering.

Efter kursen ska du veta vilka krav du ska, kan och bör ställa på din reservkraftsanläggning, hur du bäst kan projektera reservkraft och vilka standarder, föreskrifter och egenskaper det är som styr dimensionering.​

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Kritisk strömförsörjning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

STF Ingenjörsutbildning AB

STF är specialister på kompetensutveckling inom el och energi I nära samarbete med näringslivet utvecklar och levererar STF Ingenjörsutbildning sedan 1930-talet utbildningar för yrkesverksamma inom el och energi. Oavsett om du letar efter en öppen eller skräddarsydd utbildning hjälper vi...


Läs mer om STF Ingenjörsutbildning AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

STF Ingenjörsutbildning AB

Kungsbroplan 3 A
101 39 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Kritisk strömförsörjning!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 45 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kritisk strömförsörjning från STF Ingenjörsutbildning AB, fyll i dina uppgifter: