Inga recensioner än

Undervisa i engelska med digitala verktyg

Skolporten, Distans
Längd
2,5 timmar
Pris
996 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Flexibel kursstart se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
2,5 timmar
Pris
996 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Flexibel kursstart se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 996 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Undervisa i engelska med digitala verktyg

Digitala verktyg kan göra engelskundervisningen mer kreativ, autentisk och målinriktad. I den här kursen får du handfast information för att välja och använda verktyg som gör skillnad för elevens lärande. 

Genom att varva teoretiskt och praktiskt arbete övar du på att utnyttja digitala resurser för att till exempel undervisa om skönlitteratur och kreativt skrivande, skapa ett tryggt samtalsklimat, samt förenkla ditt arbete med bedömning och feedback. 

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Flexibel kursstart

  • Onlineutbildning
  • Distans

Varför välja Skolporten?

Externa föreläsare

Distansutbildning med tillfällen på plats

Kombinera arbete med studier

Målgrupp

Undervisa i engelska med digitala verktyg vänder sig till lärare i engelska på mellan- och högstadiet. Du kan naturligtvis ha nytta av kursen även i andra språk. Kursen förutsätter inget övrigt material och du kan genomföra den när som helst under läsåret.

Kursinnehåll

Kursen ger information och råd för att öva var och en av de fyra färdigheterna i engelska, samt verktyg som underlättar arbetet med feedback och bedömning.

Vi arbetar för att du ska bli en mer medveten och trygg användare av digitala resurser i undervisningen. Du får praktisk information om hur ett antal digitala verktyg fungerar, i vilka situationer de passar och hur du kan använda dem på ett målinriktat, strukturerat och kreativt sätt.

I fem kapitel varvas filmade genomgångar med skriftlig information, miniföreläsningar, konkreta övningar för klassrummet och reflektionsuppgifter för dig att genomföra under kursens gång. Kursen avslutas med ett kursintyg.

Målet är att du ska:

  • Få information om vilka digitala verktyg som passar för att öva olika färdigheter.
  • Kunna navigera mellan dessa digitala verktyg och känna dig tryggare i ditt användande.
  • Få en ökad förståelse för när digitala verktyg gör skillnad för elevernas lärande och när de inte gör det.
  • Öva på och bli inspirerad att testa goda digitala verktyg i din undervisning.

Kursledare

Sara Bruun arbetar som engelsklärare på högstadiet i Höör och som utvecklingsledare i Höörs kommun, där hon handleder andra språklärare. Sara är även författare, skoldebattör och flitigt anlitad föreläsare. Saras språkblogg Bruuns klassrum har blivit en inspirationskälla för många, och så även hennes deltagande som Sommarvärd i Sveriges Radio, 2021.  

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Undervisa i engelska med digitala verktyg, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Skolporten

Skolporten AB är ett politiskt, religiöst och fackligt obundet företag. Verksamhetens kärna är omvärldsbevakning och fortbildning riktad till de verksamma i skolan. Företaget grundades år 2000. Skolportens affärsidé är att stärka skolans lärare och ledare i deras profession och uppdrag genom att...

Läs mer om Skolporten och visa alla utbildningar.

Highlights