Inga recensioner än

Programmering i matematik – Introduktion

Skolporten, Distans
Längd
3 timmar
Pris
996 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Flexibel kursstart se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
3 timmar
Pris
996 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Flexibel kursstart se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 996 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Programmering i matematik – Introduktion

För dig som ska undervisa i programmering krävs grundläggande ämneskunskaper och effektiva verktyg som fungerar i klassrummet. För att programmering ska bli lustfyllt för eleverna bör den också knytas till verkligheten. 

I den här kursen går vi igenom programmeringens grunder och tillämpningar. Genom en praktisk workshop lär du dig att programmera med målet att applicera kunskapen på dina elever och väcka deras intresse för ämnet. 

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Flexibel kursstart

  • Onlineutbildning
  • Distans

Varför välja Skolporten?

Externa föreläsare

Distansutbildning med tillfällen på plats

Kombinera arbete med studier

Målgrupp

Programmering i matematik vänder sig till dig som undervisar i programmering inom ämnet matematik på högstadiet. Inga tidigare kunskaper eller övrigt material/programvara förutsätts.

Kursinnehåll

Målet med kursen är att ge en introduktion och stabil grund i programmering, där vi praktiskt övar på att hantera de viktigaste begreppen: stegvisa instruktioner, variabler, villkor och loopar. Vi arbetar i JavaScript. Du får också ett kapitel om att undervisa i programmering, med råd och verktyg för att tillämpa kunskaperna i klassrummet.

I fem kapitel varvas filmade genomgångar med uppgifter där du själv övar att programmera i gradvis svårare steg. Vi använder oss av en kostnadsfri online-resurs för det praktiska arbetet. Du får även tillgång till råd, filmer och instruktioner som du direkt kan använda i din undervisning. Kursen avslutas med ett kursintyg.

Målet för kursen är att du ska:

  • Få en avdramatiserad och verklighetsanknuten bild av programmering.
  • Lära dig de grundläggande begreppen som återkommer inom all form av programmering.
  • Testa begreppen praktiskt och öva att programmera på ett enkelt sätt.
  • Få förståelse för, samt råd och kunskap om hur du kan koppla begreppen till din undervisning. 
  • Känna dig tillräckligt trygg för att gå vidare på egen hand och väcka elevernas intresse.

Kursledare

Mikael Tylmad är utbildad programmerare och de senaste 15 åren har han arbetat i skolvärlden som IT-ansvarig och programmeringslärare. Han är även författare till flera läromedel om programmering och driver online-resursen koda.nu. Mikael har även gjort instruktionsfilmer för Skolverket på ämnet. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Programmering i matematik – Introduktion, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Skolporten

Skolporten AB är ett politiskt, religiöst och fackligt obundet företag. Verksamhetens kärna är omvärldsbevakning och fortbildning riktad till de verksamma i skolan. Företaget grundades år 2000. Skolportens affärsidé är att stärka skolans lärare och ledare i deras profession och uppdrag genom att...

Läs mer om Skolporten och visa alla utbildningar.

Highlights