Inga recensioner än

Ny som lärare – Lyckade lektioner

Skolporten, Distans
Längd
2 timmar
Pris
996 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Flexibel kursstart se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
2 timmar
Pris
996 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Flexibel kursstart se detaljer
Utbildningsform
Onlineutbildning
Kursen är bokningsbar via arrangörens hemsida 🤗

Kursbeskrivning

Ny som lärare – Lyckade lektioner

Den första tiden som lärare är både omtumlande och utmanande. I den här kursen får du enkla och handfasta verktyg att ta med dig för en så bra start och första tid som möjligt. Genom att varva teoretiskt och praktiskt arbete studerar vi hur undervisningen kan planeras och genomföras på bästa sätt, samt testar flera motivationshöjande tekniker. Målet är att skapa mer välstrukturerade och lustfyllda lektioner, för dig och dina elever. 

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Flexibel kursstart

  • Onlineutbildning
  • Distans

Varför välja Skolporten?

Externa föreläsare

Distansutbildning med tillfällen på plats

Kombinera arbete med studier

Målgrupp

Lyckade lektioner är en fristående kurs inom kurspaketet Ny som lärare, som vänder sig till dig som är lärarstudent eller som arbetar dina första år som lärare (arbetsår 0-3). Kursen passar för lärare på alla stadier och inom alla ämnen och förutsätter inget övrigt material.

Kursinnehåll

Vi arbetar konkret och praktiskt med planering, variation, struktur och genomförande av lektioner. Du får också information och uppgifter för att arbeta på motiverande sätt, öka elevernas delaktighet och vässa ditt sätt att ställa frågor. 

I fyra kapitel varvas filmade genomgångar med skriftlig information, lektionsaktiviteter, mallar och uppgifter för dig att genomföra under kursens gång, både i och utanför klassrummet. Kursen avslutas med ett kursintyg.

Målet för kursen är att du ska:

  • Känna dig trygg i hur du planerar och genomför en lektion.
  • Reflektera över hur du använder din röst och din kropp när du undervisar.
  • Få nya idéer för hur du kan inleda och avsluta lektioner.
  • Lära dig mer om motivation, beröm och kritik.
  • Testa hur du genom ditt sätt att ställa frågor kan variera dina lektioner och uppmuntra till nyfikenhet.
  • Känna självförtroende inför den första tiden som lärare.

Video

Kursledare

Maria Wiman är lärare i svenska och SO, och har undervisat både på mellan- och högstadiet. Maria är flerfaldigt prisbelönt för sitt arbete att koppla samman undervisningen med verkliga mottagare utanför klassrummet. 2019 utsågs hon till Sveriges Bästa Lärare av Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Tillsammans med sina elever har Maria också vunnit Huddinge Demokratipris och Surfa lugnt-priset. Dessutom är hon en aktiv skoldebattör och författare till två böcker om läraryrket.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Ny som lärare – Lyckade lektioner, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Skolporten

Skolporten AB är ett politiskt, religiöst och fackligt obundet företag. Verksamhetens kärna är omvärldsbevakning och fortbildning riktad till de verksamma i skolan. Företaget grundades år 2000. Skolportens affärsidé är att stärka skolans lärare och ledare i deras profession och uppdrag genom att...

Läs mer om Skolporten och visa alla utbildningar.

Highlights