Visa utbildning.se som: Mobil

Certifierad Life Coach

Skandinaviska Ledarhögskolan
Kort om utbildningen
5 dagar
29 000 SEK exkl. moms
Öppen utbildning
   
Thailand, Örebro

Kursbeskrivning

Välkommen till vackra Thailand, och regionen runt Ban Phe! En fantastisk utbildningsmiljö, där du presterar som bäst! Nu håller vi vår nästa livscoachutbildning där i januari 2019, så passa på att förena vackra vyer med personlig utveckling!

Livscoach är jämte Business Coach det mest populära coach-yrket i världen. Dock har det hittills inte funnits någon specialistutbildning på området dvs ingen har hittills kunnat kalla sig för Certifierad Life-Coach och denna utbildning blir därför den första som leder till en certifierings-utbildning i LivsCoaching.

Den vanliga orsaken till att söka en coach har varit att få hjälp med ett problem eller ett problemområde, oftast upplagt på 5 besök. En livscoach kan naturligtvis också arbeta med problem men det viktigaste området för en livscoach är ”Livsutveckling”, Personlig utveckling, Ledarutveckling, Relationsutveckling, etc.

Det innebär att en livscoach ibland har kunder som man följer genom hela livet (Livslång utveckling), vilket gör att man till skillnad från andra coacher inte behöver arbeta lika mycket för att få ”nya kunder”.

En livscoach kan också med fördel arbeta med executive coaching, eftersom en chef som anlitar en coach sällan gör det för ”Business problems” utan mest för de livsproblem, som man inte kan diskutera med någon inom företaget.

En livscoach hjälper människor att identifiera och uppnå personliga mål, från övergripande livsmål, byggda på en personlig vision, ned till de dagliga och vardagliga besluten.

Vår utbildning är en specialiserad utbildning, som ger de senaste verktygen inom livscoaching. Nu uppdaterad 2017 med det senaste inom Lifecoaching.

För de coacher som vill fortsätta till nästa nivå och som har ett speciellt intresse för livscoaching är denna kurs svaret.

Fördelarna med denna kurs är

 • Större kunskap och säkerhet i att använda coachingens tekniker och verktyg.
 • Ökad trovärdighet på marknaden som Life Coach.
 • Förmågan och kunskaperna att arbeta med många olika typer av problem.
 • Specialiserad kompetens och färdigheter i lifecoaching.

Vad gör denna utbildning unik?

 • En internationell certifiering i Life coaching
 • Utbildningen håller internationellt erkänd ICC-kvalitet
 • Internationellt erkända trainers som är erfarna Life Coacher
 • En omfattande referensmanual

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som jobbar som coach och som vill ta ett steg framåt.

Förkunskaper
Detta är en nivå 2 utbildning öppen för alla ICC Certifierade Coacher nivå 1 och coacher som har fullgjort motsvarande träning genom annan certifieringsorganisation än ICC, t ex ICF.

Denna utbildning kommer att ta dig till nästa nivå i färdigheter och specialisering.

Certifiering:

De deltagare som önskar att bli certifierade som ICC Life Coach kommer att behöva slutföra följande projekt under och efter träningen.

Bokrecension
Deltagaren ska skriva en recension av tre relevanta böcker om "Life Coaching" från den litteraturlista som tillhandahålls på träningen. Denna recension distruberas till övriga kursdeltagare samt tränaren som ger feedback och kommentarer.

Projekt i självcoachning
Varje deltagare kommer att arbeta med ett projekt som involverar den egna personliga utvecklingen. De ska presentera mål för sitt projekt, värdena det berör samt handlingsplan för sin trainer inom en månad efter avslutad liveträning. Projektet ska vara klart inom sex månader och en skriven rapport om projektet ska tillställas tränaren.

Projekt i Life coaching
Deltagaren ska coacha tre valfria klienter under minst sex timmar vardera. En skriftlig rapport över dessa coachingprojekt ska tillställas tränaren inom ett år från att utbildningen påbörjats. En video som dokumenterar projektet tillsammans med skriftliga kommentarer accepteras också. Det skrivna materialet behöver endast redovisa feedback och måste ta hänsyn till den sekretess som överenskoms mellan coach och klienterna. Varje klient kommer också att ombes ge feedback till ICC om coachingprocessen.

Certifieringsorganisation

Certifiering sker via ICC (International Coaching Community) som är en av världens största yrkesorganisationer för coacher och en registrerad »non profit« organisation i London, England. ICC bildades 2001 av Joseph O’Connor och Andrea Lages med visionen att främja, stödja och utveckla ett coachingyrke byggt på höga krav på kompetens och etik.

EMCC-ackreditering Denna utbildning (International Coaching Certification Training - nivå 1) är utvecklad av Lambent Coaching och är ackrediterad genom EMCC på EQA-nivå. Detta innebär att utbildningen är kvalitetssäkrad internationellt och håller en mycket hög nivå.

EMCC (European Mentoring and Coaching Council) är en oberoende, opartisk och icke vinstdrivande organisation som ställer de högsta kraven på kvalitet på utbildningar i coaching och mentorskap och vid certifiering av coacher och mentorer. Med bas i Europa och med globalt fokus arbetar organisationen med att sätta standarden och normerna för yrket enligt principen ’best practice’.

Vill du ta dubbla certifikat? Vi är godkända av EMCC, så om du vill ta dubbla certifikat kan vi utfärda ett intyg för din portofolio på 20 coachtimmar som du kan använda för din redovisning till EMCC. 

Joseph O´Connor är världskänd som coach och har coachat det flesta stora företag i världen. Författare till 25 talet böcker inom coaching som översatt till 60 tal språk.

Kursinnehåll

På denna utbildning lär du dig

 • Life Coaching i teori och Praktik
 • Din livsresa.
 • Att hitta din ideala balans i livet.
 • Självobservation som ett kraftfullt verktyg för förändring.
 • Att upphöra att vara »offer« till att bli en agent som gör skillnad genom sina handlingar.
 • Att handskas med stress.
 • Att handskas med fördömanden och press ifrån "borden" som orsakar stress.
 • Arbete på djupet med värderingar och att leva enligt dina värden.
 • Attributionsteori.
 • De tre sätten att tänka som orsakar stress och hur du förändrar dem.
 • Positiv psykologi och glädje.
 • Flow-tillståndet och hur du uppnår det.
 • Hur du balanserar hängivenhet
 • Relations Coaching
 • Att coacha i området "Beslutsfattande"

Tid & plats

Kursplats

Vackra Thailand. Ban Phe området!

Kontakta oss på för mer detaljerad information om kursplatsen och boende.

Investering

29 000 SEK, exkl. moms
36 250 SEK, inkl. moms

I kurspriset ingår: kursmaterial, fika, certifiering, medlemskap i ICC som är livslång och att gratis marknadsföra dig på SLH:s hemsida. 

I samarbete med Svea/Human Finans erbjuder vi flera alternativ till delbetalning av dina utbildningskostnader. Du kan t.ex. räntefritt dela upp din betalning i 12 eller 24 månader.

Är du ännu inte livscoach så passa på att anmäla dig till höstens coachutbildning så hinner du med steg 1 som behövs för denna livscoachutbildning.

Mat & logi

Kontakta oss för mer information om boende, och detaljer kring denna kurs som hålls i vackra Thailand, i Ban Phe distriktet.

Kursledare

Elene Uneståhl
Internationellt certifierad ICC Trainer

Elene är bl.a. utbildad ICNLP trainer, ICC coachtränare, beteendevetare, licensierad mental tränare, kognitiv- och hypnoterapeut. Hon ger genom International Community of NLP (ICNLP), certifieringsutbildningar i NLP ända upp till trainer nivå. Elene driver Skandinaviska Ledarhögskolan som VD och håller utbildningar i kommunikation, hypnos och coaching. ICC har 43 stycken tränare i världen och Elene är en av de två godkända tränarna i Sverige. Den andra godkända tränaren är Lars-Eric Uneståhl vilket ger SLH ensamrätt att certifiera kursdeltagare enligt ICC´s riktlinjer.

Lars-Eric Uneståhl
Internationellt certifierad ICC-Trainer

Lars-Eric startade den första högskoleutbildning i mental träning i början av 90-talet och utbildningen i mental träning blev populär på flera av de svenska högskolorna. Han har också infört utbildningen som gästprofessor i Australien, Kanada, Kina, Indien och Ryssland. Han startade 1990 en privat Högskola, Skandinaviska Ledarhögskolan som fokuserar på utbildning i Mental Träning, Coaching, NLP, Hypnos, Mindfulness som ger en integrerad strategi för personlig utveckling och Problemlösning.Tränat många internationella idrottsstjärnor och jobbar med internationella storföretag. Blivit utsedd av tidningen Chef som en av 100 personer som under de senaste 50 åren förändrat svenskt ledarskap för alltid med utbildningen Licensierad metal tränare.

Certifikat

ACC – Associate Certified Coach

ACC står för Associate Certified Coach och är den första av de tre nivåerna. Om du vill bättra på din coachkompetens kan en certifiering på ACC-nivå vara något för dig.

Läs mer om ACC – Associate Certified Coach
ICC-certifiering

ICC-certifiering

Coaching handlar om att hjälpa människor till att hjälpa sig själva. ICC står för International Coaching Community och en ICC-certifiering får du om du går rätt utbildning, och uppfyller en rad andra krav.

Läs mer om ICC-certifiering

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad Life Coach , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Anna Leissner
(5)
En lärorik start & introduktion. Ovant att inte gå igenom mycket pärm-material på själva kursen. Bra utmaning för mig.
Marie Norder Aspholm
(5)
Inspiration, energi och verktyg! Det har varit en helt fantastisk kurs. Alla människor, tränare, platsen, lärandet, maten, solen. Jag åker härifrån med ett stort leende och ett soligt hjärta.
Håkan Wallenius
(5)
Intensiv - vederkvickande - I delar påträngande

Skandinaviska Ledarhögskolan

Skandinaviska Ledarhögskolan

- Marknadsledande utbildningsföretag inom personligt och professionellt ledarskap, öppnna utbildningar eller skräddarsydda interna utbildningar. Vi erbjuder dessa utbildningar: Internationella certifieringutbildningar i coaching,  specialistutbildningar inom Life, Team,Business Executive Kommunikationsutbildningar Stresshanteringsutbildningar Mental Tränare Ledarskaps utbildningar Företagsanpassade utbildningar efter behov Online och distansutbildningar Förmedlar...


Läs mer om Skandinaviska Ledarhögskolan och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Skandinaviska Ledarhögskolan

Hagalundsvägen 4
70230 Örebro

 Visa telefonnummer

Recensioner
Certifierad Life Coach
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 18 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 703 recensioner
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området