Visa utbildning.se som: Mobil

Google Analytics Avancerad

SES Nordic
Kort om utbildningen
1 dag
6 900 SEK exkl. moms
Distans
Google Analytics

Kursbeskrivning

Google Analytics Avancerad

Vill du omvandla fler besökare till kunder, veta vad på din webbplats som genererar affärer, vilka marknadsaktiviteter som är effektiva samt mäta vad som sker på din webbplats? Vill du vässa hanteringen av mer tekniska aspekter samt ta dig själv som webbanalytiker till en helt ny och högre nivå? Då har du nu möjlighet att på distans gå en av våra öppna kurser i Google Analytics.

Kursen i Google Analytics Avancerad passar dig med erfarenhet av Google Analytics och som vill vässa hanteringen av mer tekniska aspekter samt ta dig själv som webbanalytiker till en helt ny och högre nivå. Du kommer få full kontroll över de viktigaste delarna och funktionerna i Google Analytics. Kursen bygger på Googles utbildningsmaterial och metod och innehåller skräddarsydda övningar som är integrerade med Google Analytics produkten.

Vad kommer jag att lära mig under kursen?

Du kommer efter avslutad avancerad kurs i Google Analytics att inneha mycket goda praktiska och teoretiska kunskaper i Google Analytics samt känna till hur du på bästa sätt kan tillämpa den kunskapen i din verksamhet. Du kommer att få full kontroll över de olika delarna inom Google Analytics och du kommer ha de absolut bästa förutsättningarna att klara testet för den officiella Google Analytics certifieringen (GAIQ).

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som vill veta mer om hur du använder Google Analytics och vill lära dig navigera genom produkten och dess funktioner. Du arbetar sannolikt som:

 • Marknadsförare
 • Försäljningsansvarig
 • Webbredaktör
 • Kommunikatör
 • Webbstrateg
 • Webbansvarig
 • Inhouse SEO:are
 • Webbanalytiker

Kursinnehåll

En hel dags utbildning inom Google Analytics med professionell och certifierad utbildningsledare. Dokumentation av kursinnehållet (för att du enkelt skall kunna titta tillbaka när du sitter på ditt kontor igen) ingår. Certifikat för genomförd utbildning utfärdas.

Kursens mål

Du kommer efter avslutad avancerad kurs i Google Analytics att att inneha mycket goda praktiska och teoretiska kunskaper i Google Analytics samt känna till hur du på bästa sätt kan tillämpa den kunskapen i din verksamhet. Du kommer att få full kontroll över de olika delarna inom Google Analytics och du kommer ha de absolut bästa förutsättningarna att klara testet för den officiella Google Analytics certifieringen (GAIQ).

Upplägg

09.00 Välkommen och introduktion

 • Introduktion till kursen
 • Mål, syfte och upplägg

09.15 Utbildning

 • Förstå datainsamling och bearbetning i GA
 • Kategorisering av användare och sessioner
 • Lagra och aggregera data till snabbt genererade rapporter

10.15 Paus

10.30 Utbildning

 • Skapa egna Custom Dimensions
 • Skapa egna Custom Metrics
 • Förstå användarbeteende med Event spårning
 • De mest användbara konfigurationerna (User-ID, Content Grouping, Channel Grouping, Data import)

12.00 Lunch

13.00 Utbildning

 • Avancerad segmentering av data för analys
 • Målmätning, Macromål och Micromål
 • Attributionsmodeller för målmätning
 • Multi Channel Funnel rapporter (flerkanalstrattar)

14.30 Paus

15.00 Utbildning

 • Remarketing och dynamisk remarketing genom Google Analytics
 • Analys av data med Custom Reports
 • E-handels-spårning och utökad e-handels-spårning

16.30 Avslutning och sammanfattning

Efter dagens slut skickas personliga Certifikat för slutförd avancerad kurs i Google Analytics

17.00 Test Advanced Google Analytics (frivilligt), Test Google Analytics officiella Certifiering, GAIQ (frivilligt)

Kursledare

Rebecca Hansson

Rebecca är grundare och VD på sökbyrån SESNordic där hon är rådgivare och konsult åt några av Nordens snabbast växande bolag. Rebecca Hansson har arbetat med sök sedan 2004, är certifierad i Google Ads, Google Analytics samt SEO och är en mycket uppskattad föreläsare och utbildningshållare både i Sverige och internationellt. Rebecca har genom åren bland annat utbildat åt Google, talat på SMX Advanced både i Sverige och Europa, utbildat 100-tals företag och samlat på sig 1000-tals utbildningstimmar.

Google

Sagt om Rebecca som utbildningshållare:

Riktigt duktig som föreläsare och härligt att hon vågar vara sig själv!

Så engagerad och bra kunskapsöverföring!

Mycket kunskap bakom!

Examen, diplom m.m.

Efter den avancerade utbildningen i Google Analytics erhåller du personlig certifiering där det framgår att du slutfört en heldagsutbildning i Google Analytics på avancerad nivå. Du kommer dessutom (förhoppningsvis) vara certifierad expert i Google Analytics genom att ha klarat den officiella Google Analytics Certifieringen (GAIQ).

Certifikat

Google Analytics-certifikat

Google Analytics

Google Analytics är en kostnadsfri tjänst som erbjuds av Google som genererar detaljerad webbstatistik om besökare till en webbplats. Google Analytics riktar sig till marknadsförare och är den mest använda statistiktjänsten för webbplatser. Att kunna hantera Google Analytics har många fördelar och är idag en mycket efterfrågad kompetens på arbetsmarknaden.

Läs mer om Google Analytics

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Google Analytics Avancerad, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

SES Nordic

Välkommen till SESNordic!

SESNordic är en av Sveriges ledande specialistbyrå för digital marknadsföring, vilket inkluderar tjänster inom Sökmotoroptimering SEO, Google Analytics, GTM och Google Ads samt utbildningar inom nämnda områden. Med spetskompetens arbetar vi som digitala konsulter för några av Nordens snabbast växande...


Läs mer om SES Nordic och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SES Nordic

Postgatan 17
912 31 Vilhelmina

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Google Analytics Avancerad!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Google Analytics Avancerad från SES Nordic, fyll i dina uppgifter: