Google Analytics 4 (GA4) och Google Tag Manager (GTM)

Företagsinstitutet, Distans (+1 orter)
Längd
1 dag
Pris
5 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
23 oktober, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning, Onlineutbildning
Längd
1 dag
Pris
5 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
23 oktober, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning, Onlineutbildning
Från 5 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Google Analytics 4 (GA4) och Google Tag Manager (GTM)

Google Analytics 4 (GA4) och Google Tag Manager (GTM)

Denna kurs är utformad för marknadsförare, kommunikatörer och webbanalytiker som vill fördjupa sig i Google Analytics 4 (GA4) och Google Tag Manager (GTM). Du kommer att utmanas i praktiska övningar och ta del av konkreta exempel för att effektivt implementera och dra nytta av dessa verktyg för webbanalys och spårning.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

23 oktober, 2024

  • Onlineutbildning
  • Distans

Enligt överenskommelse

  • Företagsanpassad utbildning
  • Sverige

Målgrupp

Denna kurs riktar sig främst till marknadsförare, kommunikatör och webbanalytiker som vill fördjupa sina kunskaper och färdigheter inom Google Analytics 4 (GA4) och Google Tag Manager (GTM) för att förbättra sin webbanalys och spårningsstrategi.

Kursinnehåll

Under denna kurs kommer du att:

  • Få en grundlig förståelse för både Google Analytics 4 (GA4) och Google Tag Manager (GTM). Vi kommer att börja med en översikt av de viktigaste funktionerna och fördelarna med dessa för webbanalys och spårning.
  • Genom praktiska övningar och genomgångar av konkreta exempel lära dig hur du konfigurerar och implementerar GA4 och GTM på din webbplats eller i din app. Vi kommer att 
  • Få en förståelse för hur du kan dra nytta av avancerade funktioner och rapporter för att få insikter och förbättra din webbanalys och spårningsstrategi.

Under denna kurs kommer vi även att:

  • Gå igenom processen för att skapa och hantera taggar, spårningskoder och evenemang i GTM, samt hur du använder dem för att samla in och analysera data i GA4.
  • Inkludera tips för att optimera din användning av GA4 och GTM

Upplägg

Kursen kommer att kombinera teoretisk undervisning med praktiska övningar och diskussioner. Genom att arbeta med verkliga exempel och scenarier kommer du att få möjlighet att tillämpa dina kunskaper och utveckla din kompetens inom GA4 och GTM

Kursens mål

Ha en gedigen förståelse för Google Analytics 4 (GA4) och Google Tag Manager (GTM) och kunna implementera och använda dessa verktyg på ett effektivt sätt för webbanalys och spårning. 

Kunna skapa och hantera taggar, spårningskoder och evenemang i GTM och använda datainsamling och rapportering i GA4 för att få insikter och optimera din webbplats eller app.

Kursledare

Mattis Engstedt

Som senior kampanjspecialist på Salgado Kommunikation ägnar Mattis sina dagar åt att designa och finjustera digitala kampanjer så att de träffar rätt publik och uppnår de önskade resultaten. Tack vare sin omfattande erfarenhet inom digital marknadsföring och djupa förståelse för digital analys, är Mattis en högt uppskattad utbildare. 

En av Mattis mest framträdande kvaliteter är hans expertis inom programmatisk annonsering, SEM, Paid Social och dataanalys. Med denna skicklighet kan han inte bara rikta in annonser med precision, utan också utföra noggranna analyser av deras effekt. Han strävar alltid efter att förbättra kampanjernas effektivitet genom att göra justeringar baserade på den data han samlar in.

Mattis är känd som en engagerad och kunnig pedagog på de skolor han utbildat. Han har delat med sig av sin expertis genom att undervisa på etablerade institutioner som Medieinstitutet och Berghs School of Communication. Hans talang att göra svåra digitala ämnen förståeliga har gjort honom till en favorit bland studenter.

Förkunskaper

Deltagarna förväntas ha en grundläggande förståelse för digital marknadsföring och webbteknik. Grundläggande kunskaper om webbanalys och spårning är fördelaktiga, men inte nödvändiga för att delta i kursen.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Google Analytics 4 (GA4) och Google Tag Manager (GTM), direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Highlights