Gör vår undersökning om kompetensutveckling för chansen att vinna en helt gratis utbildning från Keystone Production!

Filtrera efter
Utbildningsform
SEO – Sökmotoroptimering
Plats
Visa alla filter
Visar 1-8 av 8 träffar
Annonser

Populära platser

Reportage inom SEO – Sökmotoroptimering

Mer om Utbildningar i sötmotoroptimering (SEO)

Dagens konkurrens på internet blir allt hårdare, det räcker inte med att vara först om något det ska dessutom vara så unikt så möjligt. Sökmotoroptimering (förkortat SEO) handlar om förbättra en webbplats synlighet samt ranking genom obetalda sökresultat. Precis som termen sökmotorsoptimering hintar så innebär det optimering för sökmotorer. Termen har antagits av en industri av konsulter som utför optimeringsprojekt för en kunds räkning.

Optimerare för sökmotorer kan erbjuda SEO som en fristående tjänst eller som en del av en större marknadsföringskampanj.

Utbildningar i sökmotoroptimering

En utbildning i sökmotorsoptimering ger dig de kunskaper som krävs för att praktiskt kunna arbetat med sökmarknadsföring. Du kommer du lära dig genomföra analyser av sökord, hur en sökmotor fungerar samt hur en sådan rankar en hemsida, vad det finns för fallgropar att undvika och mycket mer.

Det finns kurser både för dig som behöver en grundutbildning samt för dig som vill avancera dina kunskaper om sökmotoroptimering.

Vad säger google om sökmotoroptimering?

Det gäller att komma underfund med vilka ord en person kan tänkas använda för att hitta den information som finns på er webbplats. Tänk på att skriva för människor och använd sökorden på att naturligt sätt och inte bara för att det ska användas. Som besökare vill man läsa en text som flyter på bra. Skapa en eller flera artiklar eller guider på er hemsida. Tillåt sedan andra att kopiera dessa till sina egna webbplatser under förutsättning att ni får en länk till er egen sida. Detta är bara en bråkdel av allt det som finns att lära sig om sökmotoroptimering.

Sökmotorskola

En topplacering i sökmotorerna betyder allt. Vet du hur du får din webbplats att komma högst upp i träfflistan på sökmotorerna? Håll koll på Googles riktlinjer och ta din sajt till toppen.

- Skapa mycket bra innehåll. Skapa innehåll av hög kvalitet och ge besökarna den information de söker. Om din webbplats innehåller användbar information kommer innehållet dra till sig många besökare och locka andra att länka till er. Skriv sidor som tydligt och korrekt beskriver ämnet. Detta är särskilt viktigt på startsidan. Ta reda på vilka ord folk googlar på för att hitta något som finns på din webbplats och se till att ni verkligen använder dessa ord på sajten.

- Skaffa många länkar. Länkar hjälper sökmotorerna att hitta din webbplats och innebär att den syns bättre i Googles sökresultat. En länk till er webbplats räknas som en röst på er webbplats. En länk från en sida som har hög Page Rank, det vill säga som bedöms som viktig av Google, rankas högre än en med låg Page Rank. Försök inte skaffa länkar på onaturlig väg, det vill säga genom till exempel länkfarm (en sida med länkar som bara är till för sökmotorerna). Google känner av detta och i värsta fall kan du bli avstängd från söktjänsten.

- Skapa en lättillgänglig webbplats. Bygg webbplatsen med en logisk länkstruktur. Varje webbsida bör vara tillgänglig från minst en statisk textlänk. Funktioner som JavaScript, cookies, sessions-id:n, ramar, DHTML eller Macromedia Flash kan ge sökrobotarna problem när de genomsöker webbplatsen. Kontrollera detta genom att undersöka din webbplats i en textwebbläsare som Lynx. Om du inte kan se hela webbplatsen där kan sökrobotarna också få problem. Ett tips är att också skapa statiska kopior av dynamiska webbsidor, till exempel .asp-sidor, .php-sidor och sidor med frågetecken i webbadressen. Dessa sidor kan orsaka problem för sökroboten och det kan hända att de ignoreras. Om du skapar statiska kopior ska du lägga till de dynamiska sidorna i din robots.txt-fil, annars hanterar Google dem som dubletter.

...och undvik det här

- Försök inte dölja något. Fyll inte webbplatsen med listor över sökord och lägg inte upp webbsidor som enbart är till för sökrobotar. Om din webbplats innehåller webbsidor, länkar eller text som du inte vill att besökare ska se kan Google ignorera den.

- Anlita inte oseriösa sökmotoroptimeringsföretag. En del företag använder metoder för att försöka lura sökmotorerna. Ingen kan garantera en förstaplacering på Google - var försiktig med sökmotoroptimeringsföretag som lovar detta, eftersom de förmodligen inte är seriösa. Om din domän har anknytning till oseriösa sökmotoroptimeringsföretag kan den förbjudas från Googles index.

- Använd inte text i bilder. Sökmotorer känner inte igen text i bilder, använd därför inte bilder för att visa viktigt innehåll som du vill att sökmotorerna ska hitta.

- Skapa inte flera kopior av en webbsida på olika webbadresser. Om du vill ha versioner med endast text eller utskriftsvänliga sidor som har samma innehåll som motsvarande sidor med bilder bör du hindra sökroboten att identifiera dubletter med hjälp av en robots.txt-fil. En robots.txt-fil förhindrar att sökroboten får åtkomst till vissa webbsidor.