Säljchefsutbildning - Commercial Director Master Class

Mercuri International Sverige AB, i Stockholm (+1 orter)
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Längd
1 dag
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Företagsanpassad utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

säljchefsutbildning online

En utbildning i strategiskt säljledarskap för dig som vill utveckla dig själv som ledare men också din organisation och ditt säljteam. Med fokus på operativt och strategiskt ledarskap tar du steget till nästa nivå och har möjlighet att ta del av faktabaserad kunskap om de mest centrala faktorerna för att utveckla verksamheten och skapa en framgångsrik säljorganisation inom B2B.

Vi går igenom alla de verktyg du behöver i ledarskapet för att vara ledaren som kan hantera fler strategiska beslut, sätta tydliga mål och visioner och även göra de smarta vägval som framtidens ledare och organisationer behöver ta för att lyckas.

Bli den strategiska ledaren som inte bara finns där, utan också ser hela bilden och samtidigt är en viktigt tillgång för organisationens ledning och andra i organisationen.

Du får också kunskapen och självförtroendet för att göra de nödvändiga förändringar som en strategisk ledare behöver hantera när hen leder en säljorganisation.

Kursinnehållet baseras på över 10 års forskning och mer än 40 000 timmars studier genom forskningsprojektet ”Sales Efficiency Study” om hur man skapar högpresterande säljorganisationer baserade på ett starkt strategiskt ledarskap.

VAD SÄGER TIDIGARE DELTAGARE OM UTBILDNINGEN I STRATEGISKT LEDARSKAP

Här är några omdömen om utbildningen från tidigare deltagare som gått Commercial Director Master Class

”Henrik Larsson-Broman är den bästa utbildaren jag någonsin träffat. Upplägget som helhet, retorik och praktik/diskussioner varvas på ett perfekt balanserat sätt. Henrik är en enormt bra pedagog som håller precis rätt tempo i sitt samspel med deltagarna.”
Niklas Fehrm, Chief Revenue Officer, Scrive

”Bra att få nya tankar och modeller för att kunna arbeta på ett mer framåtlutat och strategiskt vis. Kombinationen med digitalt och fysiskt var också bra! Bra diskussioner på plats och mycket möjlighet till eftertanke vid det digitala.”
Susanne Holmgren, HR & Marketing Manager, KYOCERA Document Solutions Nordic AB 

”Det bästa har varit att få lära sig mer om organisationsstrukur och samverkan mellan olika funktioner, roller och ansvar. Tack för en mycket lärorik och proffsig utbildning. Mycket givande och intressant”
Nalan Lambertsson, Försäljningschef, Uniflex Bemanning

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Enligt överenskommelse

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Målgrupp

Alla chefer som vill utveckla sin organisation, sitt ledarskap och är, eller har som ambition, att bli ledare och ta sitt ledarskap till nästa nivå. En utbildning för dig som strategisk ledare som behöver utveckla din strategiska och operativa affärsmässiga förmåga och fokusera på att nå ökad tillväxt och lönsamhet i B2B-företag, till exempel:

 • Försäljningsdirektör
 • Försäljningschef
 •  Chief Sales Officer
 • Marknadsdirektör
 • Marknadschef
 • Chief Marketing Officer
 • Commercial Director
 • Chief Revenue Officer
 •  VD
 • Affärsområdeschef
 • Personalchef

Mat och lokal

Våra utbildningar tar plats i ljusa, fräscha lokaler och mellan utbildningspassen bjuds du på generös lunchbuffé samt eftermiddagsfika i en skön och avslappnad atmosfär.

Upplägg

Träff onsite 1 dag

Under en heldag går kursledaren igenom de olika byggstenarna för att skapa en högpresterande säljorganisation inom B2B. Kursen varvas med presentation och olika gruppövningar där du med andra deltagare får genomföra övningar och utbyta erfarenheter kopplat till innehållet. Din kursledare ger dig hela tiden stöd och ledning samtidigt som matnyttiga exempel från egna erfarenheter delges.

För att kunna dra maximal nytta av kursinnehållet har du efter kursens genomförande tillgång till vår digitala plattform där allt material finns samlat i form av videos, övningar och nedladdningsbart material.

Investering

9995 ex moms

Kursledare    henrik kursledare

Henrik Larsson Broman

Henrik Larsson-Broman, är en av Sveriges mest engagerande utbildare och föreläsare inom ledning och strategier inom försäljning och marknadsföring. Med tusentals timmar av forskning, observationer och spaning, levererar han faktabaserad kunskap om hur man skapar framgångsrika säljorganisationer och besvarar alla dina frågor om strategiskt ledarskap.

Examen, diplom m.m.

Om du önskar ett certifikat på genomförd utbildning behöver du – förutom att medverka på den fysiska träffen – ta del av kursen olika moduler digitalt. Tiden för detta uppskattas till cirka 5-8 timmar.

När du gått igenom samtliga moduler premieras du med ett diplom från Mercuri International Business School som visar på ditt deltagande i utbildningen Commercial Director Master Class.

Du kan ladda ner certifikatet som pdf på egen hand och länka det med en badge till ditt LinkedIn-konto för att visa på dina nya kunskaper inom strategiskt ledarskap.

Om oss

Mercuri International erbjuder faktabaserad kunskap om de mest centrala faktorerna för att skapa en högpresterande säljorganisation inom B2B och gör det därför varje år möjligt för företag i över 50 länder att bli effektiva när det kommer till utbildning, försäljning och ledarskap.

Med oss får du tillgång till den senaste forskningen, smarta verktyg och personlig rådgivning av våra experter. Vi arbetar såväl lokalt som globalt och erbjuder våra kunder både kundanpassade lösningar och branschexpertis.

Vi låter resultat växa genom människor och ger er de verktyg och processer som krävs för att ni ska kunna tackla era försäljningsutmaningar och nå organisationens mål.

Kursinnehåll

 • Metoder och modeller med mål att kunna applicera nya arbetssätt i organisationen utifrån gemensamma grunder.
 • Grund för strategier och handlingsplaner nästa år
 • Faktabaserad kunskap kring de mest centrala faktorerna för att skapa en högpresterande säljorganisation inom B2B och verktyg för att kunna arbeta strategiskt
 • Självförtroende och mod i din roll som ledare att kunna fatta strategiska beslut och hantera vägval i din organisation som stämmer överens med företagets visioner

Strategiskt ledarskap

 • Vilka är byggstenarna i en framgångsrik sälj- och marknadsfunktion? Vi ger dig en heltäckande forskningsbaserad strategisk säljmodell att applicera i organisationen.
 • Hur ser en strategi inom försäljning ut och vilka andra delar finns med i en strategisk säljplan?
 • Hur analyserar du som ledare köpbeteenden hos människor? Matcha dina kunders olika köplogiker med rätt säljlogik.
 • Vilka typaffärer gäller för just din verksamhet? Säkerställ att ni använder rätt framgångsfaktorer i organisationen!
 • Segmenteringsmodell och kvalificering – vilka kunder ska ni prioritera och varför?
 • Så organiserar och leder du din försäljning – vikten av att ha rätt roller, ansvar och funktioner.

Operativt ledarskap

 • Styr försäljningen på rätt sätt – Hantera olika styrmodeller för olika affärer
 • Hur sätter man upp KPI:er, mål och nyckeltal för olika typer av affärer som driver försäljningen åt rätt håll?
 • Vad kännetecknar framgångsrika säljare i olika affärer?
 • Att leda och styra medarbetarna i organisationen på beteenden snarare än resultat
 • Hur styr, leder och coachar vi säljare på olika sätt mot ökad strategisk kundvärdesorientering?
 • Hur skapas motivation i organisationen, vad kan vi göra för att öka den och hur kan vi hantera det?
 • På vilket sätt kan du kartlägga vilka drivkrafter som är centrala för din personal?
 • Vilka incitament, mål och belöningsmodeller behöver användas för olika affärer, roller och drivkrafter?
 • Strategisk försäljning i sociala kanaler

Erbjudande

Det finns flera fördelar med att vara flera deltagare från samma företag. Fler blir insatta och tillsammans kan ni skapa samsyn om framtida satsningar och investeringar. Kontakta oss - vi erbjuder olika grupprabatter beroende på gruppens storlek.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Säljchefsutbildning - Commercial Director Master Class, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 26 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Niklas Fehrm
16 dec 2021
Henrik Larsson fortsatt Sveriges bästa utbildare!

Commercial Director Master Class var en riktigt bra heldagsutbildning som gav mig många konkreta nya verktyg att arbeta med gällande kommersiellt ledarskap och förändringsarbete...

Visa mer
5/5
Nalan Lambertsson Försäljningschef Uniflex Sverige AB
16 dec 2021
Bra struktur

Bra struktur, bra upplägg, bra ledare

4/5
Karolina Velin
27 maj 2021

Väl planerad och genomförd utbildning med matnyttigt innehåll. Sort fokus på interaktivitet och diskussion för att maximera lärandet och utbytet mellan deltagarna. Kan varmt rek...

Visa mer
Mercuri International Sverige AB
Gustav III:s Boulevard 42
169 03 Solna

Mercuri International Buisness School

Hos oss hittar du utbildningar på alla nivåer som ger motivation, kunskaper, vanor och verktyg för att du ska bli framgångsrik inom försäljning, förhandling och ledarskap. Våra konsulter har både lång erfarenhet och specialistkompetens och leder utbildningar där vi blandar...

Läs mer om Mercuri International Sverige AB och visa alla utbildningar.

Highlights