Certifierad Försäljningschef

Mercuri International Sverige AB, i Stockholm (+1 orter)
Längd
7,5 dagar
Pris
69 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
8 april, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Längd
7,5 dagar
Pris
69 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
8 april, 2024 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning, Företagsanpassad utbildning
Från 69 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

försäljningschef

Under utbildningen lär du dig allt från säljledning, målstyrning, säljprocesser och pipeline till hur du leder ditt team. Vi sätter också fokus på hur du coachar medarbetare, ger feedback och håller engagerande möten som motiverar dina säljare att nå satta mål. Du får också lära dig mer om framtidens utmaningar som ledare står inför och hur du hanterar dem. Du får en verktygslåda som du behöver för att öka försäljningen! Efter utbildningen blir du certifierad.

VAD SÄGER TIDIGARE KURSDELTAGARE OM UTBILDNINGEN

Jag kommer att coacha på ett helt annat sätt tack vare verktygen jag har fått med mig. Jag har också fått med mig en hel del bra strategisk kompetens som jag vill dela med mig av till mina kollegor så att de lyckas i sina roller.

Samer Samir, Head of Sales Nordax Bank
Deltagare på utbildningen

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

8 april, 2024

 • Öppen utbildning
 • Stockholm

Enligt överenskommelse

 • Företagsanpassad utbildning
 • Sverige

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som ska ta rollen som försäljningschef, som haft den några år eller som har ett ledningsansvar för försäljning eller kundservice, t.ex. som region- eller exportchef. Det här är en utbildning för ledare som vill arbeta mer effektivt tillsammans med både medarbetare och kunder och snabbare nå de högt uppsatta målen som en försäljningschef måste jobba mot.

Utbildningens innehåll

Steg 1: Försäljningschefen & köplogiker

 • Öka din förståelse för dina potentiella kunders köplogik, vad de köper och hur de vill köpa
 • Bygg din säljstrategi utifrån dina potentiella kunders köplogik
 • Lär dig segmentera din marknad utifrån köp- och säljlogiker
 • Skapa en säljstrategi där du i rollen som försäljningschef skickar rätt säljare med rätt erbjudande till rätt kund

Steg 2: Försäljningschefen & målstyrning

 • Utveckla din förmåga att bygga och förmedla mål inom din säljorganisation
 • Skapa en struktur och tydlighet gällande sambandet mellan förväntade resultat, aktiviteter som leder till resultaten samt den kompetens som behöver ligga till grund för aktiviteterna
 • Öka dina insikter om hur du får dina säljare att se, förstå och ta ökat ansvar i självledarskap kopplat till sin målstyrning och sina resultat
 • Stärk din förståelse för hur du i din roll som försäljningschef kan och bör fokusera på aktiviteter när du målstyr och coachar dina säljare

Steg 3: Försäljningschefen & ledarskapet

 • Skapa en mer djupgående förståelse för hur du kravställer och stöttar i din roll som ledare
 • Stärk din förmåga att leda den enskilda säljaren utifrån dennes målmedvetenhet och resurser
 • Utveckla din förståelse för hur du motiverar och jobbar med olika incitamentsmodeller beroende på vilken typ av affärer det är du vill att dina säljare ska fokusera på
 • Hämta inspiration till hur du skapar utveckling inom din säljgrupp baserad på en feedback-kultur

Steg 4: Försäljningschefen & coaching

 • Så här använder du metodiken coaching med målsättning att få mer självgående säljare
 • Frigör din tid genom att utveckla din förmåga att delegera arbetsuppgifter med hjälp av ettcoachandeförhållningssätt
 • Insikter om hur du kan coacha dig själv i din roll som försäljningschef
 • Omvandla teori till praktisk erfarenhet genom att träna coachning tillsammans med en skådespelare

Steg 5: Försäljningschefen & förändringsledning

 • Insikter om vikten av att förstå och kunna hantera de ständiga förändringar som sker i och runt din säljgrupp
 • Konkreta verktyg för att genomföra förändringar
 • Din ledarroll i förändringsprocesser
 • Kartläggning över de förändringar du behöver genomföra baserat på det du insett och jobbat med under din utbildning Certifierad Försäljningschef och en handlingsplan för hur du fortsätter framåt!

Du är nu Certifierad Försäljningschef!

Mat och lokal

Vi håller till i ljusa, fräscha lokaler och under utbildningen får du ta del av en generös lunchbuffé och eftermiddagsfika i en skön och avslappnad atmosfär.

Upplägg

Under utbildningen varvar vi korta digitala moduler som du gör online med träffar face to face. Du träffar också några av dina kurskamrater i ett lärteam för grupparbeten och gemensamma övningar där vi kommer studera och diskutera utmaningar och möjligheter kring hur vi når de uppsatta målen som försäljningschef. På vägen mot att bli certifierad gör du din egen säljchefshandbok för de kommande månaderna och kommer under utbildningen utvecklas i ditt arbete mot både medarbetare och kunder. Allt för att kunna leda en framgångsrik försäljningsorganisation.

Eget projektarbete – För att du så snabbt som möjligt ska börja använda dig av dina nya kunskaper i din roll som försäljningschef – och du och ditt företag ska få ut maximalt av utbildningen – kommer du under denna utbildning jobba med ett skarpt projekt kopplat till din arbetsplats. Det kan handla om att öka försäljningen, öka kompetens hos personal, förändringsledarskap, jobba mer med coaching, onboarding av nya medarbetare, segmentering av kunder eller något som skapar effekt hos just ditt företag. Din kursledare coachar dig f2f eller på distans online och ger dig feedback under projektets gång.

TRÄNA MED SKÅDESPELARE

För att omsätta teori till praktik får vi under denna utbildning även träna tillsammans med skådespelare, vilket är bra när det kommer till att omsätta kunskaper till färdigheter. Det blir hjärta och mage på en och samma gång och ett bra sätt att träna på de teorier du har lärt sig och få det att kännas på riktigt! Du får hela tiden stöd och feedback av din kursledare längs utbildningens gång och har möjlighet att ställa frågor. Läs om att träna med skådespelare här

TIDSÅTGÅNG

Digitala moduler: 8 timmar
Läruppgifter
Virtuellt lärteam
Träning på jobbet
Face to face workshop: 7,5 dagar
Projektarbete
Individuell coaching distans/online
Certifiering: 2 timmar

Vi varvar korta digitala moduler med fysiska träffar. Mellan utbildningstillfällena kommer du också att träffa några av dina kurskamrater i ett lärteam för grupparbeten och gemensamma övningar. För att omsätta teori till praktik tränar vi i klassrummet även med skådespelare. Du gör din egen säljchefshandbok för de kommande månaderna.

Eget projektarbete– För att du så snabbt som möjligt ska börja använda dig av dina nya kunskaper –  och du och ditt företag ska få ut maximalt av utbildningen – kommer du arbeta med ett skarpt projekt kopplat till din arbetsplats. Det kan handla om att öka försäljningen, öka kompetens hos personal, förändra ledarskap, jobba mer med coaching, onboarding av nya medarbetare, segmentering av kunder eller något som skapar effekt hos just ditt företag. Din kursledare coachar dig under projektets gång.

Investering

Investeringen är 69 900 exkl. moms. I priset ingår utbildningsmaterial, lunch och fika.

Kursledare

     tomas kursledare

Tomas Edlund

Tomas har mångårig erfarenhet som säljare, säljchef och företagsledare och är konceptansvarig för utbildningen Certifierad Försäljningschef. Han jobbar med förändringsprocesser på individ-, grupp- och teamnivå och är lika vass på att leverera utbildning distans online som i kurslokalen.

Examen, diplom m.m.

När utbildningen är slut blir du certifierad och får ta del av ett diplom från Mercuri International Business School som visar ditt deltagande i utbildningen och din förmåga att på ett bra sätt leda en framgångsrik försäljningsorganisation. Du kan ladda ner certifikatet som pdf och länka det med en badge till ditt LinkedIn-konto som bevis på att du deltagit och blivit certifierad från denna utbildning.

Om oss

Mercuri International erbjuder faktabaserad kunskap om de mest centrala faktorerna för att skapa en högpresterande säljorganisation inom B2B och gör det varje år möjligt för företag i över 50 länder att bli mer effektiva när det kommer till försäljning och ledarskap. Med oss får du tillgång till den senaste forskningen, smarta verktyg och personlig rådgivning av våra experter. Vi arbetar såväl lokalt som globalt och erbjuder våra kunder både kundanpassade lösningar och branschexpertis. Vi låter resultat växa genom människor och ger er de processer som krävs för att ni ska kunna tackla era försäljningsutmaningar. Läs mer om oss och få mer informationhär

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad Försäljningschef, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 50 recensioner
Skriv en recension
5/5
Eric
26 okt 2021
Säljchefsutbildning

Jag är supernöjd med utbildningen. Dels med hur bra utbildningsledaren va och hur bra verktyg och material man kommer ha nytta av framåt.

5/5
Kursdeltagare
18 mar 2019

5 av 5

5/5
Kursdeltagare
18 mar 2019

5 av 5

Mercuri International Sverige AB
Gustav III:s Boulevard 42
169 03 Solna

Mercuri International Buisness School

Hos oss hittar du utbildningar på alla nivåer som ger motivation, kunskaper, vanor och verktyg för att du ska bli framgångsrik inom försäljning, förhandling och ledarskap. Våra konsulter har både lång erfarenhet och specialistkompetens och leder utbildningar där vi blandar...

Läs mer om Mercuri International Sverige AB och visa alla utbildningar.

Highlights