Visa utbildning.se som: Mobil

Specialpedagogik 1

Lernia
Kort om utbildningen
Nästa tillfälle: Löpande, kontakta oss - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

I Specialpedagogik 1 lär du dig om relationer mellan samhället och människor med funktionsnedsättningar. Bland annat får du lära dig mer om hur samhället arbetar med olika insatser för dessa.

Om utbildningen

Samspelet mellan samhället och människor med funktionsnedsättningar

I kursen Specialpedagogik lär du dig om samspelet mellan samhället och människor med funktionsnedsättningar. Bland annat får du lära dig mer om hur samhället arbetar med olika insatser för människor med funktionsnedsättningar. Vi tar upp om hur man arbetar med olika lagar och styrdokument för att med hjälp av dem ge dessa en mer likvärdig, delaktig och tillgänglig vardag.

Hur man arbetar utifrån ett etiskt och inkluderande förhållningssätt

I kursen läser vi om hur man möter människor med respekt och hur man kan arbeta utifrån ett etiskt och inkluderande förhållningssätt. Allt arbete tar avstamp utifrån både en demokratisk värdegrund och de mänskliga rättigheterna. Under kursen får du även chansen att diskutera både samhällets och dina egna attityder till människors olikheter och rättigheter.

Utveckla ditt kritiska tänkande

En central del av kursen är att reflektera och diskutera de olika ämnena och de centrala begreppen i den. Du får utveckla din förmåga att kritiskt söka, bearbeta, värdera och använda information från olika källor.

Utbildningen går på distans

Alla våra kurser sker på distans och finns tillgängliga i vår digitala lärportal. Du som kursdeltagare lämnar in bedömningsuppgifter som sedan rättas av din lärare. Tack vare distansupplägget går kursen till exempel utmärkt att kombinera med andra studier eller jobb.

Intyg och betyg

Som privatperson kommer du att få ett intyg efter godkänd kurs. För att få ett betyg behöver du som privatperson kontakta din hemkommuns vuxenutbildning och be om att få göra en prövning. Genom att göra en prövning hos kommunen kan du få ett betyg på din kurs. 

För vem?

Kursen vänder sig till dig som vill arbeta inom vården men saknar kursen Specialpedagogik 1.

Förkunskaper

Du behöver ha betyg i svenska eller svenska som andraspråk på grundskolenivå. Datorvana och förmåga att arbeta självständigt är också en förutsättning för att klara att läsa på distans.

Kursstart och få mer information

För aktuella kursstarter, kontakt Lernia Tech via en intressanmälan

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Specialpedagogik 1, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Lernia

Lernia


Företagsutbildning med oss på Lernia

Näringslivet i Sverige verkar idag på en mycket konkurrensutsatt marknad där det hela tiden pågår förändringar som man som företag måste lära sig att anpassa sig till. Det är mycket man ska förhålla sig till, både som chef och som...


Läs mer om Lernia och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Lernia

Instrumentvägen 31
126 53 Stockholm Örnsberg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Specialpedagogik 1!

Arrangörsrecensioner
(4,3)
Baseras på 6 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området