Visa utbildning.se som: Mobil

Webbkurs – Grundskola bas

JP Infonet AB
Kort om utbildningen
1 200 SEK exkl. moms
Onlineutbildning
   
Distans
Svenska

Kursbeskrivning

Här får du som är skolledare, lärare eller tjänsteman inom den kommunala skolan en interaktiv baskurs i grundskolans juridik. Vi går bland annat igenom vilka regler som ligger till grund för hur skolan styrs, sekretessbestämmelser och regler vid kränkande behandling.

Skolan blir alltmer juridifierad och därför behöver alla som jobbar inom den kommunala skolan ha förståelse för hur deras uppdrag som tjänsteman ser ut och vilka lagar och regler som styr arbetet och verksamheten. Det ligger ett stort ansvar på medarbetarna att säkerställa att barn och elever får del av sina rättigheter.

Genom kursen lär du dig hur rättssystemet är uppbyggt och du får samtidigt en fördjupad förståelse för de lagar som rör skolverksamheten, till exempel skollagen, lagen om offentlighet och sekretess och förvaltningslagen. Du lär dig också att tillämpa dessa bestämmelser i praktiken genom de praktiska övningarna som kursen innehåller. Det gör att du lättare känner igen de situationer som uppstår när den dagliga verksamheten berörs av juridiken.

 
Kursinnehåll

    Rättskällehierarkierna
    Förvaltningslagen
    Offentlighet och sekretess
    Kommunallagen
    Skollagen 

E-learning på dina villkor

Kursen utmärker sig genom att den innehåller praktiska övningar i samtliga kapitel. Du får också tillgång till det rättsliga material som tas upp i kursen.

Examination och kursintyg

Efter varje avsnitt gör du ett test, där du svarar på ett antal slumpmässiga flervalsfrågor. När du klarat alla avsnitt så kan du ta ut ett kursintyg.

Investering

1200 kr. Du får tillgång till webbkursen under 1 månad.

Kursledare

Simon Jernelöv

Simon Jernelöv är jurist och arbetar med juridisk rådgivning inom skoljuridik på JP Infonet. Tidigare har han arbetat som undervisningsråd på Skolinspektionen. Simon har också jobbat som expert på Skolverket och i statliga utredningar åt bl.a. utbildningsdepartementet. Läs intervjun med Simon där han berättar om utmaningarna kring skolans arbete mot kränkande behandling och hur det påverkas av nya dataskyddsförordningen – GDPR.

Erfarenhet

2010 -             JP Infonet Förlag AB
2008 - 2010    Skolinspektionen, Undervisningsråd
2002 - 2008    Skolverket, Expert och Undervisningsråd
2002               Naturvårdsverket, Utredare
2001 - 2002    Stockholms Universitet, Idéhistoria
1994 - 2001    EAL miljö – ekonomi - juridik, VD
1994 -             Socialdepartementet, handläggare
1993               Jur. kand. Stockholms Universitet

Kontakt

E-post: simon.jernelov@jpinfonet.se
Telefon: 08 - 120 990 24

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Webbkurs – Grundskola bas, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

JP Infonet AB

JP Infonet Logga

Oavsett om du behöver utökade kunskaper inom ett rättsområde eller en uppdatering på de senaste lagändringarna, har JP Infonet en utbildning som passar dig. Företagets kurserna hålls i Stockholm, Göteborg, Karlstad och Malmö. Kundanpassade utbildningar hålls på plats hos dig...


Läs mer om JP Infonet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

JP Infonet AB

Kornhamnstorg 6
103 16 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Webbkurs – Grundskola bas!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 1545 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området