Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Diplomerad Hälsocoach Distansutbildning

CoachCompanion
Kort om utbildningen
11 dagar
35 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-08-25 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

De första åtta dagarna ägnas åt att lära sig mer om sig själv, vem är jag som person, och vem är jag som coach i ledarrollen. Dessa dagar, som är fördelade på två dagar/månad, är detsamma som deltagare som utbildas till professionella coacher. Egen mentorcoach med fem samtal ingår. Utbildningen avslutas med en separat diplomeringsdag (bli diplomerad coach). Därefter tillkommer två dagar som specifikt ägnas åt coaching i ledarrollen utifrån Propellermodellen® och förmågan att kunna kombinera coaching med att också vara en tydlig chef och inspirerande ledare. Vår egen bok – Det coachande ledarskapet i praktiken, Propellermodellen®, Liber förlag, ingår (det coachande ledarskapet 2 dagar)

Denna utbildning är totalt på 10 dagar fördelat på 6 – 8 månader.

Utbildningen baseras på aktionsinlärning med största fokus på praktiska tillämpningar. Teoretiska modeller blandas med övningar och träningstillfällen där konkreta verktyg ger möjlighet att applicera kunskapen i vardagen.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Du som vill coacha individer, grupper och organisationer i hälsa och livsstilsförändringar.

Upplägg

Programupplägg:

De första åtta dagarna ägnas åt att lära sig mer om sig själv, vem är jag som person, och vem är jag som coach i ledarrollen. Dessa dagar, som är fördelade på två dagar i månad, är detsamma som deltagare som utbildas till professionella coacher. Du får även en egen mentorcoach där fem samtal ingår. Utbildningen avslutas med en separat diplomeringsdag (bli diplomerad coach). Därefter tillkommer två dagar som specifikt ägnas hälsocoaching.

Modul 1 (dag 1 och 2) Att sätta grunden för ett coachsamarbete

Efter modul 1 har deltagarna fått konkreta verktyg för att komma igång med coaching av sina övningsklienter. Kärnkompetenser som presenteras och tränas: Etik och professionalism, coachöverenskommelse, aktivt lyssnande, förtroende och närhet.

Modul 2 (dag 3 och 4)Att coacha klienten och inte ämnet

Vår egen modell – ”Vulkan coaching” – presenteras och tränas. I modul 2 får kursdeltagarna ett antal övningar som syftar till ökad självinsikt hos klienten. Kärnkompetenser som presenteras och tränas: Skapa medvetenhet, planera och sätta mål samt utforma handling.

Modul 3 (dag 5 och 6)Coachens verktygslåda

För ökad och snabbare effekt i coachsamarbetet kan coachen använda verktyg i form av det fysiska rummet, alla sinnen mm. Ett smörgåsbord av olika verktyg presenteras och tränas. I denna fullmatade modul tränas också ”vad gör en fråga kraftfull?” samt hur coachen genom att vara mer proaktiv kan öka klientens medvetenhet och se nya möjligheter. Kärnkompetenser: Skapa medvetenhet, kraftfulla frågor och direkt kommunikation.

Modul 4 (dag 7 och 8)Min storhet som coach

I modul 4 tränar deltagarna att föra samman vad de lärt hittills om alla kärnkompetenserna och använda dem utifrån sin egen unika coachstil. Här tränas även deltagarna i processcoaching och tar coachingen därmed till än djupare nivåer. 
Kärnkompetenser: Framsteg och ansvarstagande, coachingnärvaro, skapa medvetenhet.

Diplomeringsdag

Deltagarna visar att de behärskar vad de lärt genom muntlig examination i form av ett coachsamtal med en av diplomeringsförrättarna. Dagen avslutas med ceremoni och diplomutdelning.

Modul 5 (dag 9 och 10) Hälsocoach

Du får övning i och verktyg för livsstilsanalys, stresshantering, mental träning, motion, sömn och kostens påverkan på hälsan, välmående på arbetsplatsen, identifiera ditt yrkesområde inom hälsa, identifiera din nisch inom branschen, paketering och prissättning till företag, konkreta verktyg för att arbeta med klienter med hälsomål, konkreta exempel på upplägg för hälsocoaching och allt material digitalt så att du kan använda det direkt efter utbildningen.

Investering

35.000 kr exklusive moms (43.750 kr inklusive moms)

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad Hälsocoach Distansutbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

CoachCompanion

CoachCompanion

CoachCompanion – ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag inom professionell coaching och ledarskap

CoachCompanion vet vad professionell coaching är och vilken skillnad det gör. CoachCompanion erbjuder allt från det coachande ledarskapet för chefer till grundläggande utbildningar för privatpersoner som vill stärka sitt CV och rusta sig med professionella verktyg. CoachCompanion är ett av...


Läs mer om CoachCompanion och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

CoachCompanion

CoachCompanion
Saltmätargatan 5
11359 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diplomerad Hälsocoach Distansutbildning!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 176 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar