Visa utbildning.se som: Mobil

Missa inte Upskill & Reskill den 25 januari 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event! Anmäl dig idag 

Coachutbildning Level 1 - Certifieringsprogram för Coacher och Ledare

CoachCompanion
Kort om utbildningen
8 dagar
39 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2023-01-30 - Malmö
Distans, Malmö, Stockholm
Svenska
Öppen utbildning, Onlineutbildning

Kommande starter
Malmö
39 000 SEK
2023-01-30

Stockholm
39 000 SEK
2023-02-13

Malmö
39 000 SEK
2023-06-26

Distans
39 000 SEK
2023-02-22

Kursbeskrivning

Vill du bli ACC coach? Ta den kortaste vägen till ICF certifiering!

Certifieringsprogram för Coacher och Ledare

Känner du också längtan efter något meningsfullt? Något som verkligen gör skillnad i andra människors liv och i ditt eget? Då är det här utbildningen för dig. Här får du alla verktyg du behöver för att kunna coacha andra på ett professionellt sätt - oavsett ämne och sammanhang.
Utbildningen är uppbyggd på de 8 kärnkompetenserna, definierade och framtagna av ICF (International Coaching Federation) för att stödja professionella coacher på den globala marknaden och för att utrusta coacher och ledare med de vassaste coachingverktyg marknaden kan erbjuda. Under utbildningen får du kraftfulla coachverktyg som du kan använda direkt efter utbildningsdagen, ett nätverk med andra coacher och möjlighet att själv bli coachad. Mera om effekterna samt forskning kring coaching hittar du coachingfederation.se och coachingfederation.org.

På CoachCompanion är filosofin enkel: vi formar utbildningar vi själva skulle vilja delta i. Ambitionen är att skapa en atmosfär som är rolig och tillåtande, men samtidigt utmanande. En plats där vi möts som människor, snarare än som ledare och deltagare. För hur vi lär oss är minst lika viktigt som vad vi lär. Därför lägger vi stor vikt vid praktisk tillämpning med mycket övningar. Hjärnan vill ha roligt när den jobbar. Upplägg och hög kvalitet har gjort vår Coachutbildning till en av Sveriges mest populära inom området. CoachCompanion och våra coachutbildningar är ackrediterade av International Coaching Federation (ICF) och erbjuder möjlighet till certifiering på ACC och PCC nivå.

Investera i dig själv och din framtid.

Varför välja CoachCompanion?

Bli certifierad

Arbetar Internationellt

Eftertraktad utbildning

Kursdatum

Stockholm
Februari 2023
13-14 februari
7-8 mars
13-14 april
11-12 maj
2 juni Mentorcoaching i grupp
9 augusti Mentorcoaching i grupp

April 2023
11-12 april
9-10 maj
8-9 juni
17-18 augusti
14 september Mentorcoaching i grupp
10 oktober Mentorcoaching i grupp

Juni 2023 (Intensiv)
26-30 juni
23-25 augusti
21 september Mentorcoaching i grupp
24 oktober Mentorcoaching i grupp

Malmö
Januari 2023
30-31 januari
29 februari-1 mars
28-29 mars
25-25 april
23 maj Mentorcoaching i grupp
13 juni Mentorcoaching i grupp

Juni 2023 (Intensiv)
26-30 juni
16-18 augusti
19 september Mentorcoaching i grupp
20 oktober Mentorcoaching i grupp

Distans/Online i realtid
Februari 2023
22-23 februari
22-23 mars
18-19 april
22-23 maj
14 juni Mentorcoaching i grupp
15 augusti Mentorcoaching i grupp

April 2023
26-27 april
25-26 maj
27-28 juni
30-31 augusti
25 september Mentorcoaching i grupp
25 oktober Mentorcoaching i grupp

Målgrupp

Utbildningen är för dig som vill bli ACC certifierad coach.
Välkommen till denna internationellt erkända och kvalitetssäkrade utbildning, ackrediterad av ICF–International Coaching Federation.

Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

PROGRAMUPPLÄGG 

LEVEL1 omfattar åtta utbildningsdagar, alltid mellan kl. 9-17, oavsett om vi träffas i någon av våra kurslokaler eller digitalt. Dagarna fördelas antingen på fyra tillfällen om två dagar per månad, alternativt som intensivutbildning, då fördelat på två tillfällen med fem sammanhängande dagar i juni samt tre dagar i augusti. För datum, se utbildningskalendern. Som stöd för ditt lärande ingår de obligatoriska 10 mentorcoachsamtal med en professionell coach. Du kommer även att genomföra fem coachsamtal vardera med tre övningsklienter (totalt 15 samtal). Utbildningen avslutas med Examination.

Modul 1 (dag 1 och 2) Att sätta grunden för ett coachsamarbete
Efter modul 1 har deltagarna fått konkreta verktyg för att komma igång med coaching av sina övningsklienter. Kärnkompetenser som presenteras och tränas: Agerar etiskt, Upprättar och efterlever avtal och överenskommelser, Lyssnar aktivt, Utvecklar förtroende och trygghet.

Modul 2 (dag 3 och 4) Att coacha klienten och inte ämnet
Vår egen modell – ”Vulkancoaching” – presenteras och tränas. I modul 2 får kursdeltagarna ett antal övningar som syftar till ökad självinsikt hos klienten. Kärnkompetenser som presenteras och tränas: Väcker medvetenhet och Faciliterar klientens utveckling.

Modul 3 (dag 5 och 6) Coachens verktygslåda
För ökad och snabbare effekt i coachsamarbetet kan coachen använda verktyg i form av det fysiska rummet, alla sinnen mm. Ett smörgåsbord av olika verktyg presenteras och tränas. I denna fullmatade modul tränas också ”vad gör en fråga kraftfull?” samt hur coachen genom att vara mer proaktiv kan öka klientens medvetenhet och se nya möjligheter. Kärnkompetenser: Införlivar ett coachande förhållningssätt och Väcker medvetenhet.

Modul 4 (dag 7 och 8) Min storhet som coach
I modul 4 tränar deltagarna att föra samman vad de lärt hittills om alla kärnkompetenserna och använda dem utifrån sin egen unika coachstil. Här tränas även deltagarna i processcoaching och tar coachingen därmed till än djupare nivåer. Kärnkompetenser: Faciliterar klientens utveckling, Bibehåller närvaro och Väcker medvetenhet.

Fortsatta studier

CoachCompanion är ackrediterade av ICF att utbilda och Examinera på både LEVEL1 och LEVEL2.
Detta är ett LEVEL1 program, som förbereder dig för ACC certifiering. Du kan välja att fortsätta din utbildning på LEVEL2, vilket förbereder dig för PCC, både under och efter denna utbildning.

Tid & plats

Online eller på plats i Stockholm eller i Malmö

Investering

39 000 kr, exklusive moms
(48 750 kr, inkl moms)

Examen, diplom m.m.

Examination (Performance evaluation)
Utbildningen avslutas med en examination, på originalspråk, Performance Evaluation.
Hela processen mot certifieringen är enkelt och det görs på svenska.
För dig som deltagare blir detta All-Inklusive service!

Certifikat

ACC – Associate Certified Coach

ACC står för Associate Certified Coach och är den första av de tre nivåerna. Om du vill bättra på din coachkompetens kan en certifiering på ACC-nivå vara något för dig.

Läs mer om ACC – Associate Certified Coach

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Coachutbildning Level 1 - Certifieringsprogram för Coacher och Ledare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 9 recensioner.

Åsa Widegren Hopp
Coachutbildningen hos CoachCompanion har varit ett fantastiskt givande äventyr! Känslan att äntligen få bli certifierad är oslagbar och det har varit ett efterlängtat mål. Att bli coach har gett mig en rejäl personlig utveckling med stärkt självförtroende och självkänsla, samtidigt som jag har blivit kreativt nyfiken, modig och trygg. Jag ser fr...
Visa mer
Veronica Sandelin
Det känns underbart att få titulera sig som certifierad coach! Utbildningen har gett mig många nya insikter och bidragit till att jag har utvecklats både som människa och i mitt yrkesliv. Det är fantastiskt att möta människor som coach och bidra till att få andra att växa. Stort tack CoachCompanion, ni är både professionella och empatiska!
Josefin Thedeby
Tack för helt fantastiska dagar. Igen. Upplägget på utbildningarna är fasen lika givande varenda minut! Inte nog med att jag lär mig hur jag ska leda andra vidare i sin självutveckling, jag berikas ju lika mycket av mina egna insikter! Plötsligt flyter gränsen mellan jobb och privatliv ihop och det blir så självklart att allt hänger ihop! När ja...
Visa mer

CoachCompanion

CoachCompanion – ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag inom professionell coaching och ledarskap

CoachCompanion vet vad professionell coaching är och vilken skillnad det gör. CoachCompanion erbjuder allt från det coachande ledarskapet för chefer till grundläggande utbildningar för privatpersoner som vill stärka sitt CV och rusta sig med professionella verktyg. CoachCompanion är ett av...


Läs mer om CoachCompanion och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

CoachCompanion

CoachCompanion
Saltmätargatan 5
11359 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 194 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Coachutbildning Level 1 - Certifieringsprogram för Coacher och Ledare från CoachCompanion, fyll i dina uppgifter:

Mer inom området