Visa utbildning.se som: Mobil
  • = Ackrediterad utbildning enligt ID06
Visar 1-25 av 124 träffar

Mer om stöd för arbetsmiljöutbildning

Är du intresserad av arbetsmiljö och vill gå en utbildning? Eller planerar du att kompetensutveckla din personal inom arbetsmiljö? Här kan du hitta arbetsmiljöutbildningar från godkända utbildningsarrangörer. Observera att varje ansökan som skickas in till AFA kommer att bedömas individuellt och de ger exempel på godkända utbildningar på deras hemsida. 

Bakgrund till stödet

Svenskt Näringsliv, LO och PTK gör en satsning på utbildningar inom arbetsmiljö och från och med 1 januari 2021 kan du som arbetsgivare ansöka om detta. Stödet ska hjälpa till att delfinansiera arbetsmiljöutbildningen. Man kommer att prioritera de som väljer att utbilda flera personer med olika roller samtidigt. Stödet administreras av AFA Försäkring och totalt satsar man 75 miljoner kronor.

Vilka utbildningar är godkända?

Stödet gäller arbetsmiljöutbildningar på både grundnivå samt vidareutbildning. Stödet går att ansöka för både klassrumsundervisning och distansutbildning. Utbildningsarrangörer som erbjuder relevanta utbildningar får ansöka om att bli godkända. Listan över godkända anordnare finns på AFA:s hemsida.  

Vem kan ansöka om stödet?

De som kan ansöka om stödet är arbetsgivare inom privat sektor som har kollektivavtal om TFA samt minst en anställd. Stödet omfattar både arbetare och tjänstemän i privat sektor. Förutom att stödet hjälper till att finansiera utbildningskostnaden kan man även få ersättning för resor, logi och kost.

Är du anställd och vill lära dig mer om arbetsmiljö? Prata med den som är ansvarig för kompetensutveckling på ditt företag och undersök vilka möjligheter det finns att din ni kan ansöka om stödet.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
Skyddsombudsrätt – Arbetsmiljöfo...

I kursen Skyddsombudsrätt hos Arbetsmiljöforum fick Kjell lära sig hur man verkar för en bättre arbetsmiljö, arbetsgivarens ansvar och rollfördelning i arbetsmiljöarbetet. Han rekommenderar kursen till alla nya skyddsombud.

Läs mer
”En bra arbetsmiljö går hand i h...

Att en god arbetsmiljö är viktigt är något de flesta idag skriva under på. Däremot är det kanske inte alltid lika solklart vad som egentligen utgör en god arbetsmiljö, hur man uppnår en sådan samt varför man egentligen ska göra det.

Läs mer
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer