SE HIT! 😀 Sista chansen att ansöka till SSE MBA-stipendiet 2024, värt 645 000 kr. Årets ansökan stänger fredag 2024-05-31.

Visar 1-25 av 54 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 54 träffar
1
2
3

Mer om stöd för arbetsmiljöutbildning

Är du intresserad av arbetsmiljö och vill gå en utbildning? Eller planerar du att kompetensutveckla din personal inom arbetsmiljö? Här kan du hitta arbetsmiljöutbildningar från godkända utbildningsarrangörer. Observera att varje ansökan som skickas in till AFA kommer att bedömas individuellt och de ger exempel på godkända utbildningar på deras hemsida. 

Bakgrund till stödet

Svenskt Näringsliv, LO och PTK gör en satsning på utbildningar inom arbetsmiljö och från och med 1 januari 2021 kan du som arbetsgivare ansöka om detta. Stödet ska hjälpa till att delfinansiera arbetsmiljöutbildningen. Man kommer att prioritera de som väljer att utbilda flera personer med olika roller samtidigt. Stödet administreras av AFA Försäkring och totalt satsar man 75 miljoner kronor.

Vilka utbildningar är godkända?

Stödet gäller arbetsmiljöutbildningar på både grundnivå samt vidareutbildning. Stödet går att ansöka för både klassrumsundervisning och distansutbildning. Utbildningsarrangörer som erbjuder relevanta utbildningar får ansöka om att bli godkända. Listan över godkända anordnare finns på AFA:s hemsida.  

Vem kan ansöka om stödet?

De som kan ansöka om stödet är arbetsgivare inom privat sektor som har kollektivavtal om TFA samt minst en anställd. Stödet omfattar både arbetare och tjänstemän i privat sektor. Förutom att stödet hjälper till att finansiera utbildningskostnaden kan man även få ersättning för resor, logi och kost.

Är du anställd och vill lära dig mer om arbetsmiljö? Prata med den som är ansvarig för kompetensutveckling på ditt företag och undersök vilka möjligheter det finns att din ni kan ansöka om stödet.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
KursHuset: Greppbar kunskap i ar...
Företag som överlever har en bra arbetsmiljö

Vi fixar till så att du har ramverket, vi fixar även att innehållet fylls med konkreta och användbara metoder och verktyg. Vi gör hårdtuggade ämnen lättsmälta och nyttiga!

Läs mer
Vad är arbetsmiljö och varför sk...
Branschutbildarna

Arbetsmiljö är allt, ja allt, runtom dig på din arbetsplats. Allt från kollegans härskartekniker till din ergonomiska stol. Arbetsmiljön är avgörande för hur du trivs och presterar på ditt jobb. Och eftersom att du jobbar en stor del av av din vakna tid är väl det ändå ganska så viktigt?

Läs mer