Visa utbildning.se som: Mobil

OSA och kränkande särbehandling

Nordic Work Health
Kort om utbildningen
1 dag
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

OSA och kränkande särbehandling

Stress, hög arbetsbelastning, konflikter och otydligt ledarskap är idag synnerligen vanligt på våra arbetsplatser. En färsk rapport från Arbetsmiljöverket 2018 uppskattar att var tredje medarbetare upplever sömnproblem, ångest, stress och minnesproblem till följd av sociala och organisatoriska arbetsmiljöproblem. Här tar vi upp nycklarna till en god psykosocial arbetsmiljö och låter deltagarna med hjälp av övningar, case och grupparbeten hitta lösningar och verktyg. Under förmiddagen tar vi upp grunderna i OSA (Organisatorisk och social arbetsmiljö) och ger verktyg inom förebyggande arbete, riskbedömningar, stress och stresshantering. Eftermiddagen fokuserar på hantering av konflikter, mobbning, trakasserier och sexuella kränkningar.

Utbildningens mål 

Det övergripande målet är att deltagarna ska utveckla ett förhållningssätt och få kunskaper om lagar, verktyg och arbetssätt för att kunna verka positivt i rollen som skyddsombud.

Sagt om kursen

”Jag tycker att hela upplägget var fantastiskt bra. Korta pass och mycket interaktion. Superbra kursledare som höll intresset och motivationen uppe under hela dagen. Svåra ämnen som togs upp på ett väldigt bra sätt.”

Målgrupp

HR, arbetsledare, chefer, skyddsombud, fackliga företrädare. Inga förkunskaper krävs.

Kursinnehåll

Deltagarna får i den här kursen bland annat:

  • Lära sig grunderna i OSA (Organisatorisk och social arbetsmiljö)
  • Kännedom om förebyggande insatser och hur man kan genomföra det på olika områden, med fokus på det psykosociala området (exempelvis stress, konflikter och kränkande särbehandling).
  • Kunskap om gällande lagar och regelverk
  • Verktyg för att mäta och riskbedöma den psykosociala arbetsmiljön
  • Lära sig identifiera tidiga signaler på psykisk ohälsa och hur man hanterar det i olika roller inom organisationen.

Arbetsmetod

Föreläsningar, case och grupparbeten. Vi använder olika verktyg för att öka deltagarnas engagemang och lärande. Det finns också möjlighet för deltagarna att själva ta upp problem eller scenarion som de möter på den egna arbetsplatsen.

Tid & plats

Lokal Göteborg

Lokalen för kurser i Göteborg. 

Erbjudande

10 procent rabatt vid fler än 5 deltagare från samma företag.

Examen, diplom m.m.

Alla som går kursen erhåller diplom.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om OSA och kränkande särbehandling, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 7 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
Jag tycker att hela uppgället var fantastiskt bra. Korta pass och mycket interaktion. Superbra kursledare som höll intresset och motivationen uppe under hela dagen. Svåra ämnen som togs upp på ett väldigt bra sätt.
Kursdeltagare
(5)
Bra flöde, inte för långa pass samt vi deltagare fick diskutera och fråga mycket.; Tiden gick fort vilket bevisar att ni utförde kursen på ett bra sätt även fast det var tunga ämnen.
Kursdeltagare
(4)
Jag tyckte att Rachels del var bra och nyttig för fortsatt arbete.

Nordic Work Health

Nordic Work Health

Nordic Work Health

Work Health ett utbildningsföretag specialiserat mot arbetsmiljö. Våra föreläsare har unik spetskompetens från forskning, fack, industri samt media. Vi jobbar brett med friskfaktorer, ledarskap och organisation och lär ut hantering av stress, konflikter, kränkningar och mental ohälsa. Vi vänder oss till...


Läs mer om Nordic Work Health och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Nordic Work Health

Trädgårdsgatan 12b
63355 Eskilstuna

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 7 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 13 recensioner.
Alla recensioner för arrangören