Visa utbildning.se som: Mobil

Ergonomi på arbetsplatsen

SafeatWork Sweden AB
Kort om utbildningen
3 timmar
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Prioritera god arbetsplatsergonomi

 

Prioritera god arbetsplatsergonomi

Minimera riskerna för ohälsa och olycksfall redan idag. Med Arbetsmiljöverkets föreskrifter inom belastningsergonomi som grund går vi igenom de vanligaste riskfaktorerna och hur man arbetar med sin teknik för att orka mer i sitt arbete.

Utbildningen riktar sig både till dig som har ett stillasittande och monotont arbete och till dig som regelbundet gör tunga och obekväma lyft.

Ergonomiutbildning av högsta standard

Den utbildning i arbetsplatsergonomi som vi erbjuder är av högsta kvalitet och unikt anpassad efter den bransch som ditt företag eller organisation arbetar inom. En genomsnittlig föreläsning håller på två till tre timmar och innehåller allt från relevant statistik till enkla övningar och minnesregler. När utbildningen är klar ska alla på arbetsplatsen vara mer medvetna om hur kroppen belastas under ett arbetspass och vilka förändringar man kan införa i arbetsrutinerna för att öka välmåendet.

Efter utförd utbildning får samtliga deltagare ett intyg där det står att de har genomgått en arbetsplatsergonomisk utbildning. Utbildningen följer arbetsmiljöverkets riktlinjer för ergonomiutbildning på arbetsplatsen.

Vi kommer till er

Vår utbildning sker med fördel i era lokaler då detta ger oss möjlighet att se vilka typer av risker och utmaningar som föreligger på arbetsplatsen. Sedan är det också betydligt enklare att en föreläsare från oss kommer till er än att ni ska behöva ta hela personalstyrkan till oss. Önskas lokal så ordnar vi det åt er.

Minskad sjukfrånvaro med bra arbetsplatsergonomi

Förutom ökad produktivitet och kvalitet på arbetet har vi som mål med vår utbildning att minska sjukfrånvaron på arbetsplatsen och höja det allmänna välmåendet. Smärta och obehag som kommer av felaktig belastning eller förslitningar har en tendens att leda till långsiktiga sjukskrivningar. Genom att ta arbetsmiljön på stort allvar och se till att alla anställda enskilda behov kan ni minska risken för långvarig frånvaro och bidra till att personalen trivs och gör sitt jobb utan att riskera skador.

Målgrupp

Kontor, lager, produktion, transport

Vi arbetar med utbildning av personal på en rad olika typer av företag, organisationer och omsorgsenheter. Det kan röra sig om allt från förskolor eller andra omsorgsavdelningar till livsmedelsbutiker eller kontor. Ofta kan vi anpassa utbildningen för att passa er arbetsplats genom att utgå från den bransch som ni arbetar i. Skulle det existera speciella förutsättningar är det bra om ni informerar oss om det i förväg. Ju bättre förberedda vi är, desto bättre blir resultatet.

Video

Investering

  • Gruppstorlek: Upp till 25 personer
  • Maxantal per dag: 100 personer
  • Utbildningen uppfyller arbetsmiljöverkets krav & riktlinjer

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ergonomi på arbetsplatsen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

SafeatWork Sweden AB

SafeatWork Sweden AB

Vill ni skapa en säker & trivsam arbetsplats?

Vi vill vara er självklara partner när ni vill skapa en säker och trivsam arbetsplats. Därför lovar vi att alltid vara noggranna med att verkligen lyssna in ert behov, skräddarsy och anpassa oss för att er hantering ska bli så...


Läs mer om SafeatWork Sweden AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

SafeatWork Sweden AB

Stockholms Trafiksäkerhetscenter
18691 Vallentuna

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ergonomi på arbetsplatsen!

Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 165 recensioner.
Alla recensioner för arrangören