Visa utbildning.se som: Mobil

Psykosocial skyddsrond

Arbetsmiljöforum
Kort om utbildningen
1 dag
4 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-04-14 09:00 - Distans
Distans, Göteborg, Malmö, Stockholm
Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
4 900 SEK
2021-04-14

Distans
4 900 SEK
2021-05-20

Kursbeskrivning

Psykosocial skyddsrond

Lär dig utföra psykosocial skyddsrond

Den psykosociala arbetsmiljön handlar om hur vi agerar människor emellan, hur vi mår och upplever vårt arbete. En psykosocial skyddsrond är en kartläggning av hur arbetsmiljön påverkar hälsotillståndet, det vill säga vilka psykosociala konsekvenser som den sociala- och organisatoriska arbetsmiljön ger den enskilda individen. Genom att gå en utbildning i psykosocial skyddsrond får du de praktiska verktygen du behöver för att kunna främja god psykosocial miljö på din arbetsplats.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till skyddsombud och fackliga företrädare, arbetsmiljöansvariga, verksamhetschefer, personalansvariga och andra intresserade.

Kursinnehåll

I kursen hos oss får du lära dig konkreta modeller för hur du ska arbeta med en psykosocial skyddsrond. Du kommer lära dig att ta fram synliga resultat och hur dessa resultat sedan ska hanteras. Efter utbildningen kommer du känna dig trygg i din roll och veta vilket ansvar du har i det systematiska arbetsmiljöarbetet för den sociala- och organisatoriska arbetsmiljön. Du kommer även förstå vikten av samverkan i arbetet med arbetsmiljöfrågorna.

Heldagsutbildning med föreläsningar, gruppövningar och diskussioner

Denna heldagsutbildning innehåller både teoretisk föreläsning, praktiska gruppövningar, exemplifiering av konkreta modeller och mycket tid över för frågor och diskussion.

Du får lära dig om de begrepp, lagar, regler och föreskrifter som ramar in det psykosociala aspekterna på arbetsmiljöarbetet, den sociala- och organisatoriska arbetsmiljön. Du får även lära dig att identifiera risker och skapa ett systematiskt arbetsmiljöarbete för de psykosociala frågorna på din arbetsplats. Efter kursen kommer du vara säker på vad som ingår i begrepp som organisatorisk och social arbetsmiljö samt vad psykosocial arbetsmiljö innebär i praktiken.

Efter kursen kommer du bättre förstå hur ett systematiskt arbetsmiljöarbete kan skapas inom området organisatorisk- och social arbetsmiljö, samt se hur den psykosociala arbetsmiljön påverkas. Du kommer också att se sambandet mellan god arbetsmiljö och verksamhetsutveckling. Du kommer veta var du söker information och hur du omsätter detta i det dagliga arbetsmiljöarbetet på din arbetsplats. Du kommer ha kunskap om:

· Metoder för kartläggning av skyddsronder
· Hur du hanterar psykosociala frågor både professionellt och systematiskt
· Hur du utför psykosociala skyddsronder och sedan utvärderar resultaten
· Viktiga begrepp inom organisatorisk och social arbetsmiljö
· De lagar, regler och föreskrifter som styr det psykosociala arbetsmiljöarbetet
· Hur du identifierar risker och arbetar förebyggande

Certifikat

Stöd för arbetsmiljöutbildning

Stöd för arbetsmiljöutbildning

Från och med 1 januari 2021 finns ett stöd för arbetsmiljöutbildningar. Här finns utbildningar från godkända arrangörer och ansökan administreras av AFA.

Läs mer om Stöd för arbetsmiljöutbildning

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Psykosocial skyddsrond, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 3,6

Baseras på 47 recensioner.

Klara M.
(4)
Jag fick bra verktyg för att jobba vidare med frågor som rör den psykosociala arbetsmiljön.
Lollo
(5)
jag är väldigt nöjd med kursen men tycker att det är synd att man inte kunde göra utbildningen fysiskt. Tycker att den här utbildning borde vara obligatorisk för chefer med arbetsmiljöansvar.
Anna Sandin AniCuraAnimalen
(4)
Intressant och bra kurs. Trots online lyckades kursledaren få oss alla delaktiga, så förutom bra föreläsning blev det givande diskussioner.

Arbetsmiljöforum

Utbildningarna ges av Arbetsmiljöforum

Arbetsmiljöforum verkar för ett friskt och hållbart arbetsliv i Sverige. Detta är lika angeläget idag som när verksamhetens rötter tog sitt ursprung för mer än 100 år sedan. Vi är idag en fristående aktör, som Sveriges arbetsliv (offentlig, privat och ideell...


Läs mer om Arbetsmiljöforum och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Arbetsmiljöforum

Telefonvägen 30
126 26 Hägersten

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(3,6)
Baseras på 47 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 732 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Psykosocial skyddsrond från Arbetsmiljöforum, fyll i dina uppgifter:

Liknande utbildningar