Psykosocial skyddsrond

Längd
1 dag
Pris
5 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 april, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
1 dag
Pris
5 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
18 april, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 5 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Lär dig utföra psykosocial skyddsrond

Den psykosociala arbetsmiljön handlar om hur vi agerar människor emellan, hur vi mår och upplever vårt arbete. En psykosocial skyddsrond är en kartläggning av hur arbetsmiljön påverkar hälsotillståndet, det vill säga vilka psykosociala konsekvenser som den sociala- och organisatoriska arbetsmiljön ger den enskilda individen. Genom att gå en utbildning i psykosocial skyddsrond får du de praktiska verktygen du behöver för att kunna främja god psykosocial miljö på din arbetsplats.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

18 april, 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans

7 juni, 2023

  • Onlineutbildning
  • Distans

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till skyddsombud och fackliga företrädare, arbetsmiljöansvariga, verksamhetschefer, personalansvariga och andra intresserade.

Kursinnehåll

I kursen hos oss får du lära dig konkreta modeller för hur du ska arbeta med en psykosocial skyddsrond. Du kommer lära dig att ta fram synliga resultat och hur dessa resultat sedan ska hanteras. Efter utbildningen kommer du känna dig trygg i din roll och veta vilket ansvar du har i det systematiska arbetsmiljöarbetet för den sociala- och organisatoriska arbetsmiljön. Du kommer även förstå vikten av samverkan i arbetet med arbetsmiljöfrågorna.

Heldagsutbildning med föreläsningar, gruppövningar och diskussioner

Denna heldagsutbildning innehåller både teoretisk föreläsning, praktiska gruppövningar, exemplifiering av konkreta modeller och mycket tid över för frågor och diskussion.

Du får lära dig om de begrepp, lagar, regler och föreskrifter som ramar in det psykosociala aspekterna på arbetsmiljöarbetet, den sociala- och organisatoriska arbetsmiljön. Du får även lära dig att identifiera risker och skapa ett systematiskt arbetsmiljöarbete för de psykosociala frågorna på din arbetsplats. Efter kursen kommer du vara säker på vad som ingår i begrepp som organisatorisk och social arbetsmiljö samt vad psykosocial arbetsmiljö innebär i praktiken.

Efter kursen kommer du bättre förstå hur ett systematiskt arbetsmiljöarbete kan skapas inom området organisatorisk- och social arbetsmiljö, samt se hur den psykosociala arbetsmiljön påverkas. Du kommer också att se sambandet mellan god arbetsmiljö och verksamhetsutveckling. Du kommer veta var du söker information och hur du omsätter detta i det dagliga arbetsmiljöarbetet på din arbetsplats. Du kommer ha kunskap om:

· Metoder för kartläggning av skyddsronder
· Hur du hanterar psykosociala frågor både professionellt och systematiskt
· Hur du utför psykosociala skyddsronder och sedan utvärderar resultaten
· Viktiga begrepp inom organisatorisk och social arbetsmiljö
· De lagar, regler och föreskrifter som styr det psykosociala arbetsmiljöarbetet
· Hur du identifierar risker och arbetar förebyggande

Certifikat

Stöd för arbetsmiljöutbildning

Stöd för arbetsmiljöutbildning

Från och med 1 januari 2021 finns ett stöd för arbetsmiljöutbildningar. Här finns utbildningar från godkända arrangörer och ansökan administreras av AFA.

Läs mer om Stöd för arbetsmiljöutbildning

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Psykosocial skyddsrond, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 3,9

Baseras på 76 recensioner.
Skriv en recension
4/5
Anette Morin, Din Bil Sverige AB
29 apr 2022

Den var bra

5/5
Karin Frank. Hennes & Mauritz GBC AB
29 apr 2022

Ett bra upplägg för en digital kurs, en bra balans med break-out rooms och samtal i helgrupp med hjälp av chat. Att vi har ett lagligt krav på oss var tydligt och det vet nog de...

Visa mer
3/5
catarina Liljeberg
29 apr 2022
Återkoppling

Värdeskapande utbildning. Jag upplever att det är mycket ansträngande att delta på en hel dags digital utbildning i mötesform. Detta trots flera pauser och gruppdiskussioner. Ja...

Visa mer
Arbetsmiljöforum by Metodicum
Telefonvägen 30
126 26 Hägersten

Utbildningarna ges av Arbetsmiljöforum

Arbetsmiljöforum verkar för ett friskt och hållbart arbetsliv i Sverige. Detta är lika angeläget idag som i verksamhetens ursprung för mer än 100 år sedan. Vi är idag en fristående aktör, som Sveriges arbetsliv (offentlig, privat och ideell sektor) vänder sig...

Läs mer om Arbetsmiljöforum by Metodicum och visa alla utbildningar.

Highlights