Kurser i projektstyrning

Styr projekten i hamn

Arbetar du som projektledare? Önskar du att du kunde vara mer effektiv i ditt arbete? Då är det på tiden att du går en projektstyrningskurs och får verktyg och metoder för att bli en fena på att styra projekten dit du och kunden vill.
Visar 1-25 av 28 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-25 av 28 träffar
1
2

projektstyrningVad innebär projektstyrning?

Att leda olika typer av projekt är vanligt förekommande i många branscher idag, mycket på grund av att arbetsmetoden är så flexibel och användbar. Du som är projektledare vet förmodligen att de projekt du tar dig an kan variera i omfattning och karaktär beroende på kundens önskemål, vilka ibland kan vara en utmaning att uppfylla. Det är här projektstyrningen kommer in i bilden. Projektstyrning innebär det praktiska arbetet att leda och styra projekt. Det kan handla om att prioritera rätt och att kunna föreslå de lösningar som både du och kunden i längden tjänar på. Ofta arbetar du utefter en specifik projektstyrningsmetod som hjälper dig att strukturera och tidsbestämma projektet i fråga. Syftet är att du ska få större kontroll över projektet du tagit dig an, så att du kan optimera din och kundens tid och få bästa möjliga resultat. Den absolut viktigaste komponenten i att leda och styra projekt är förmodligen planeringen. Utan en ordentlig och detaljerad planering kan ett helt projekt falla, trots goda intentioner och förutsättningar. Med hjälp av projektstyrning undviker du det, och kan istället lita på att projektet kommer vara lyckosamt.

Vem kan ha nytta av att gå en kurs i projektstyrning?

Inte bara projektledare utan även andra som arbetar med projekt på olika sätt kan ha nytta av en kurs i projektstyrning. Oavsett om du är ny i branschen eller har några års erfarenhet av att leda projekt är det alltid nyttigt att satsa på din kompetensutveckling, för att kontinuerligt bli bättre. Som projektledare har du ofta stor press på dig att möta kundens önskemål, vilket inte alltid är det lättaste. Därför är det en god idé att lära dig grunderna i projektstyrning, för att få de kunskaper och det självförtroende som behövs för att kunna vara ditt bästa jag på jobbet. Både du och kunden vinner naturligtvis på att arbetet med det aktuella projektet blir så effektivt som möjligt, såväl kostnadsmässigt som tidsmässigt. Du som vill få verktygen att klara det kan därför ha stor glädje av att gå en kurs i projektstyrning, där du med hjälp av erfarna kursledare kan få nya fräscha kunskaper.

Vad kan man få lära sig under en kurs i projektstyrning?

Genom att gå en kurs i projektstyrning får du de verktyg du behöver för att kunna leda och styra projekt i rätt riktning, såväl för din egen skull som för dina kunders. Du får lära dig olika metoder för projektstyrning, hur du planerar, prioriterar och strukturerar bäst i ditt arbete samt vad skillnaden mellan ett lyckat projekt och ett mindre lyckat egentligen är. Utöver det kan du få kunskaper om kostnader och risker för olika typer av projekt och hur du möter kundernas krav på bästa sätt. Du kan också få lära dig mer om tidsestimering, resursplanering, budgetering och uppföljning. Under en kurs i projektstyrning får du träffa andra som arbetar som projektledare, vilket kan vara inspirerande då deras projekt förmodligen skiljer sig från dina. Att byta erfarenheter med andra som liksom du är öppna för att lära sig nya saker är oerhört givande och kan ge förnyad arbetsglädje. Dessutom har du chansen att ställa hur många frågor du vill till de duktiga kursledarna som ofta har lång erfarenhet av branschen.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
”Ingen ångrar att de gått en PPS...

– Varje gång jag skickat personal på kurs hos Tieto PPS märker jag av en ökad samhörighet och motivation i arbetet efteråt. Vi blir mer rustade att arbeta framåt tillsammans i projektet.

Läs mer
CANEA Partner Group AB
Projektledarutbildning hos CANEA

CANEA har erfarenhet av att utbilda projektledare inom många branscher. Anna Nyberg, Key Account Manager på Protexion Sverige AB och Anders Ahlström, it-konsult har gått kursen Projektledarcertifiering - PMPCANEA Partner Group AB.

Läs mer om vad de tycker om upplägget och nyttan.

Läs mer
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer