Visa utbildning.se som: Mobil
Visar 1-25 av 33 träffar
12

projektstyrningVad innebär projektstyrning?

Att leda olika typer av projekt är vanligt förekommande i många branscher idag, mycket på grund av att arbetsmetoden är så flexibel och användbar. Du som är projektledare vet förmodligen att de projekt du tar dig an kan variera i omfattning och karaktär beroende på kundens önskemål, vilka ibland kan vara en utmaning att uppfylla. Det är här projektstyrningen kommer in i bilden. Projektstyrning innebär det praktiska arbetet att leda och styra projekt. Det kan handla om att prioritera rätt och att kunna föreslå de lösningar som både du och kunden i längden tjänar på. Ofta arbetar du utefter en specifik projektstyrningsmetod som hjälper dig att strukturera och tidsbestämma projektet i fråga. Syftet är att du ska få större kontroll över projektet du tagit dig an, så att du kan optimera din och kundens tid och få bästa möjliga resultat. Den absolut viktigaste komponenten i att leda och styra projekt är förmodligen planeringen. Utan en ordentlig och detaljerad planering kan ett helt projekt falla, trots goda intentioner och förutsättningar. Med hjälp av projektstyrning undviker du det, och kan istället lita på att projektet kommer vara lyckosamt.

Vem kan ha nytta av att gå en kurs i projektstyrning?

Inte bara projektledare utan även andra som arbetar med projekt på olika sätt kan ha nytta av en kurs i projektstyrning. Oavsett om du är ny i branschen eller har några års erfarenhet av att leda projekt är det alltid nyttigt att satsa på din kompetensutveckling, för att kontinuerligt bli bättre. Som projektledare har du ofta stor press på dig att möta kundens önskemål, vilket inte alltid är det lättaste. Därför är det en god idé att lära dig grunderna i projektstyrning, för att få de kunskaper och det självförtroende som behövs för att kunna vara ditt bästa jag på jobbet. Både du och kunden vinner naturligtvis på att arbetet med det aktuella projektet blir så effektivt som möjligt, såväl kostnadsmässigt som tidsmässigt. Du som vill få verktygen att klara det kan därför ha stor glädje av att gå en kurs i projektstyrning, där du med hjälp av erfarna kursledare kan få nya fräscha kunskaper.

Vad kan man få lära sig under en kurs i projektstyrning?

Genom att gå en kurs i projektstyrning får du de verktyg du behöver för att kunna leda och styra projekt i rätt riktning, såväl för din egen skull som för dina kunders. Du får lära dig olika metoder för projektstyrning, hur du planerar, prioriterar och strukturerar bäst i ditt arbete samt vad skillnaden mellan ett lyckat projekt och ett mindre lyckat egentligen är. Utöver det kan du få kunskaper om kostnader och risker för olika typer av projekt och hur du möter kundernas krav på bästa sätt. Du kan också få lära dig mer om tidsestimering, resursplanering, budgetering och uppföljning. Under en kurs i projektstyrning får du träffa andra som arbetar som projektledare, vilket kan vara inspirerande då deras projekt förmodligen skiljer sig från dina. Att byta erfarenheter med andra som liksom du är öppna för att lära sig nya saker är oerhört givande och kan ge förnyad arbetsglädje. Dessutom har du chansen att ställa hur många frågor du vill till de duktiga kursledarna som ofta har lång erfarenhet av branschen.

Så här går du vidare

Filtrera listan och välj passande utbildningar


Gör intresseanmälningar


Du blir kontaktad och får mer information av arrangören

Favoriter
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!
Reportage
FEI Företagsekonomiska Institutet

FEI:s kurser och utbildningar erbjuder ett stort antal kurser och utbildningar för dig som är yrkesverksam. Du kan få mer information om vårt utbud här på utbildning.se eller direkt från fei.se.

FEI kompletterar nu utbudet med en nyhet, FEI erbjuder kurser och utbildningar som ger högskolepoäng och som leder till högskoleexamen.

Läs mer
Kraftfullt samarbete mellan Bilf...

För att samordna utbildningar för 200 personer utspridda på olika orter krävs en stabil och pålitlig utbildningsleverantör. Det vet Ulla Augustsson, utbildningsplanerare på industrikoncernen Bilfinger, som sedan tre år tillbaka har ett nära samarbete med Teknikutbildarna.

Läs mer
Kommentarer från en tidigare kur...
Bli en bättre projektledare!

Kajsa Eklund, projektledare på Trafikverket har gått kursen Human Skills hos Semcon. Kajsa jobbar som projektledare på Trafikverkets IT-enhet. Hon är med från projektets start till slut och ansvarar för att leveransen blir som förväntat. Trafikverket anlitar Semcon för samtliga sina projektledarutbildningar.

Läs mer
Kursen hos Teknikutbildarna en i...

Djupt nere i Renströmsgruvan utanför Skellefteå tillbringar 29-åriga Ola Nordberg större delen av sina dagar som elarbetsledare. En viktig och ansvarsfull roll som han inte hade befunnit sig i om det inte vore för Teknikutbildarnas kurs i Allmän behörighet – en kurs som visade sig vara väl värd att resa 40 mil för.

Läs mer