Projektledning & projektstyrning

Längd
3 dagar
Språk
Svenska
Längd
3 dagar
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Utveckla dina färdigheter i att beställa, styra och leda projekt. På denna 3-dagarsutbildning inom projektledning och projektstyrning stärker du din verktygslåda i hur man framgångsrikt navigerar genom alla faser av ett projekt, från initial planering till genomförande och uppföljning.

Nyckelfaktorer för ett framgångsrikt projekt
Under utbildningen utforskar vi de utmaningar som vanligtvis uppstår när man beställer eller leder projekt. De flesta som beställer eller leder projekt har varit med om att projektet inte levererar enligt förväntningarna. Antingen kör projektet fast, håller inte budget, drar ut på tiden eller utvecklas till något än man tänkt sig.

Genom att belysa kritiska nyckelfaktorer ger vi dig verktygen för att säkerställa att även de mest komplexa projekt levererar enligt plan. Vi går på djupet i hur man strukturerar och systematiskt planerar och kontrollerar genomförande och uppföljning.

Under utbildningen behandlar vi även klassiska projektledningsfrågor med fokus på komplexa projekt. Vi går igenom ramverk och principer, och identifierar vanliga utmaningar som ofta leder till att projekt misslyckas – och framförallt hur du undviker dem.

Under tre intensiva dagar utvecklar du färdigheter för att skapa och upprätthålla effektiv styrning och ledning, vilket ger dig en stark grund för att framgångsrikt leda dina framtida projekt.

Innehåll

Dag 1: Att sätta förutsättningarna
• Vad är projekt och när är det en lämplig form för en verksamhet?
• Vad bör vara på plats innan ett projekt startas?
• Portfölj, program eller projekt?
• Styrgruppens sammansättning, arbetsformer, mandat, relation till projektledaren.

Dag 2: Effektiv projektstyning
• Agilt eller vattenfall?
• Projektstyrningsmodeller
• Styrgruppens arbetsformer
• Projektledarens roll. Ledarskap, metodkunskap, domänkunskap

Dag 3: Effektiv projektledning
• Utformning av projektteamet
• Projektplanering
• Budgetering
• Scope och kravhantering
• Riskhantering
• Exekvering och milstolpar

Uppbyggnad
Utbildningen har upplägget 2+1 heldagar.
Sammankomsterna består av föreläsningar, case-diskussioner och interaktiva diskussioner byggda kring deltagarnas erfarenheter.

För dig
Detta är en utbildning i projektledning och projektstyrning. Utbildningen vänder sig till dig som vill utveckla din förmåga att planera, leda och följa upp projekt. Du jobbar kanske idag som eller vill ta nästa steg in i en roll som:

• Projektbeställare som vill ha bättre kontroll på pågående och planerade projekt
• Senior projektledare och behöver förstärka din verktygslåda
• Projektkontor som vill sätta ramar och standarder för projektstyrning

Föreläsare

Hans KnutssonHans Knutsson

Kristian WahlgrenKristian Wahlgren

Om föreläsarna

Hans Knutsson är EFL-medarbetare och forskare i ekonomistyrning vid Ekonomihögskolan vid Lunds universitet, med inriktning mot styrning och ledning av organisationer. Hans är även ansvarig för EFL:s kursPerformance Management, och är med i programteamet förEFL Ledarskap i organisationer.

Kristian Wahlgren arbetar som programchef på IKEA och har mer än 20 års erfarenhet av att styra och leda komplexa program och affärsutvecklingsprojekt i en multinationell miljö. Han har en licentiatexamen från Lunds Tekniska Högskola och brinner för tydlighet, struktur och framåtrörelse.

Tid & plats

Lund med omnejd

Investering

SEK 23 950*

Medlemmar i EFL:s företagsnätverk får 10% rabatt på programavgiften.


Tillval: EFL one-to-one SEK 4200Läs mer
Priser exkl. moms och litteraturkostnader.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Projektledning & projektstyrning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
EFL, Executive Foundation Lund
Scheelevägen 15b (Box 794 )
220 07 Lund

Med program såsom EFL:s Styrelseprogram, Leading Change, Ledarskap i organisationer och managementprogrammet Leading IMPACT är EFL Executive Education ett av regionens starkaste varumärken för utbildningar till yrkesverksamma. Leading IMPACT, som startade för första gången hösten 2019 bygger på samma pedagogik...

Läs mer om EFL, Executive Foundation Lund och visa alla utbildningar.

Highlights