Visa utbildning.se som: Mobil

”Ingen ångrar att de gått en PPS utbildning”

Helena Einarsson kom i kontakt med Tieto PPS redan år 2012. Som PMO på divisionen Power Grids på ABB stod hon i ett läge där man saknade rätt stöd i organisationen för att genomföra sina interna projekt effektivt.

– Som projektledare fick man ta väldigt mycket eget ansvar och ständigt ”uppfinna hjulet på nytt” eftersom det saknades gemensamma projektstyrningsmallar och ordentligt stöd från styrgruppen eller projektägaren.

Helena Einarsson pps

Efter att ha jämfört olika utbildningsleverantörer blev Tieto med sin projektstyrningsmodell PPS den lösning man bedömde som mest passande för ABB, och Helena fick uppdraget att implementera PPS-modellen i organisationen redan samma år.

– Som verktyg är PPS Online otroligt smidigt eftersom det speglar ett projekts alla steg. Det skildrar på ett pedagogiskt sätt hela projektprocessen, med ett flöde för både projektledaren, styrgruppen och projektägaren. Alla projektdokumentmallar och färdigheter som illustreras i PPS Online underlättar enormt för projektstyrningen i våra projekt, berättar Helena och fortsätter:

– Eftersom jag vid flera tillfällen tidigare gått kurs hos Tieto PPS visste jag dessutom redan att de var väldigt proffsiga och flexibla. Kursledarna, lokalerna och uppföljningen efter kurserna håller alltid en hög nivå.

Behöver inte längre återuppfinna hjulet

Under kurserna använder sig kursledarna av PPS Online i undervisningen. Det tycker Helena är en stor fördel eftersom det gör det lätt och smidigt för deltagarna att kunna applicera sina nya kunskaper direkt i den dagliga verksamheten.

– Varje gång vi skickat personal på kurs hos Tieto PPS märker jag av en ökad samhörighet och motivation i arbetet efteråt. Vi blir mer rustade att arbeta framåt tillsammans i projektet. Framförallt uppskattar jag när de kommer till oss på ABB och genomför sina företagsinterna kurser här på plats. Vi får en väldigt bra och personlig kontakt med kursledarna, som är kompetenta och engagerade. De anpassar sina utbildningar helt efter deltagarnas kunskapsnivå och företagets specifika behov.

Idag är PPS modellen väl etablerad inom ABB och medarbetarna blir årligen erbjudna företagsinterna utbildningar i PPS 1, PPS 2 och styrgruppsutbildningar i Tietos regi. Det bli cirka sex till åtta tillfällen per år. Samarbetet består även av att ABB har licens för PPS OnLine, som dessutom anpassats för just deras organisation.

– Idag är det ganska enkelt att se vilka projekt som inte använder PPS och vilka som gör det. Sedan vi införde PPS projektstyrningsmodell på ABB använder vi alla samma mall och ingen behöver längre uppfinna hjulet på nytt. Det är mycket bättre projektstyrning, tydligare uppdragsbeskrivningar och projektorganisationen sitter bättre. Med fler utbildade medarbetare i verksamheten och med verktyget PPS OnLine har projekten i allt större utsträckning kunnat levereras i rätt tid, till rätt kostnad och med rätt resultat. Det finns ingen som ångrar att de gått en PPS utbildning.

”Tieto PPS vill verkligen leverera det bästa”

Helena och hennes medarbetare på ABB har ett nära samarbete med sin säljrepresentant från Tieto PPS, som tar ett stort och personligt ansvar för dem som kund. Även alla utbildare och supportpersonal för PPS OnLine har gjort intryck på Helena och hennes medarbetare.

– Vi känner alla vid namn och det är aldrig svårt att få hjälp eller svar på eventuella frågor. Vi känner verkligen att alla på Tieto PPS vill leverera det bästa för oss som kund och just därför kan jag rekommendera dem som utbildningsleverantör av PPS-modellen.

Namn: Helena Einarsson
Titel: Project Management Office Manager, Power Grids ABB AB
Divisionen Power Grids är världens ledande leverantör av kraft- och automationsprodukter, -system och servicelösningar för hela värdekedjan från kraftgenerering till överföring och distribution av elkraft för att möjliggöra ett starkare, smartare och grönare elnät. 

Om Tieto PPS
Tietos marknadsledande projektmodell PPS – Praktisk ProjektStyrning stödjer projektledning i enskilda projekt, program och portföljhantering. PPS används inom projektledning i de flesta branscher. Med modell, webbapplikationen PPS OnLine, utbildningar och tjänster förbättrar Tieto PPS hela projektverksamheten. Läs mer om PPS

Beställ mer information


Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med PPS och veta mer om deras utbildningar.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!