Visar 1-16 av 16 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-16 av 16 träffar

Power BI är, som namnet avslöjar, ett program inom business intelligence. Eller med andra ord ett verktyg för analys och beslutsstöd. Det används främst för att analysera, transformera och visualisera stora mängder data. Programmet är en del av Microsofts Power-plattform och ingår även i Microsoft 365. Till en början fungerade det som ett tillägg till Microsoft Excel men numera finns det tillgängligt som ett självständigt program. 

Med en kurs i Power BI lär du dig hur du enkelt kan skapa lättanvända men samtidigt kraftfulla och interaktiva rapporter som möjliggör analys på såväl övergripande nivå som ända ner till minsta detalj. Med enkla delningsfunktioner och möjligheten att skapa interaktiva rapporter är verktyget byggt för att det ska vara enkelt att samarbeta och dela med sig av insikter och analyser.

Det kan användas för att analysera och presentera data från en mängd olika källor, inte enbart Excel-filer. Det är dessa integrationsmöjligheter som gör Power BI så pass kraftfullt. Du kan exempelvis koppla ihop den med olika databaser som Azure och AWS eller tredjepartsverktyg som Shopify, Google Analytics eller Salesforce.

Målgrupp

Sammantaget är målgruppen för en kurs inom Power BI personer som är intresserade av att lära sig att använda verktyget för att skapa professionella datavisualiseringar och rapporter, oavsett om de är nybörjare eller har viss erfarenhet av programmet.

Den främsta målgruppen för kurser i Power BI är dataanlytiker och personer som arbetar med stora mängder data. Men Power BI kan även vara användbart att lära sig om du arbetar med beslutsfattande, för att lära dig grundläggande rapportering och datavisualisering.

Vad får jag lära mig?

Det finns kurser på olika nivåer beroende på dina tidigare kunskaper. En nybörjarkurs ger dig en grundläggande introduktion till verktyget och dess olika funktioner. När du är färdig med kursen kan du navigera i verktyget och skapa enklare visualiseringar och rapporter. 

Har du jobbat med Power BI eller andra analysverktyg tidigare finns det kurser som går in mer på djupet och fokuserar på olika delar av verktyget. Exempelvis hur du jobbar med avancerade datamodeller, hur du hanterar olika typer av datakällor, sätter upp mer avancerade datavisualiseringar eller hur du kan jobba med SQL i Power BI.

Beroende på vilken typ av Power BI-utbildning du går kommer innehållet att skilja sig åt, men vanliga punkter i utbildningen kan vara:

 • Metoder för datavisualisering
 • Skapa rapporter 
 • Städa och tvätta data
 • Datamodeller
 • Relationstabeller
 • Dimensioner och mätvärden
 • Begrepp och definitioner
 • Konvertering och formatering av data
 • Jobba med slicers och filter
 • Jobba med olika datakällor
 • Filtypen DAX
 • Publicera och dela rapporter
Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
D&T Företagsutbildning

InDesign: "Kursledaren var mycket duktig och kursen var mycket lärorik. Känner att fler borde ha gått den här kursen då det var många aha-upplevelser och mycket som är användbart för oss."

Läs mer om vad våra referenser säger om D&T Företagsutbildning.

Läs mer
PRINCE2 – Kungen av projektledni...
Adding Value Consulting AB

– Att vi nu har en mall att utgå ifrån vid allt projektarbete har gjort organisationen mycket mer effektiv och dessutom talar vi alla samma språk. Våra kunder ser att vi arbetar efter en internationell erkänd standard och de vet då att vi är effektiva och har kontroll på risker, kvalitet och levererar det vi har lovat och oftast lite extra därutöver!

Göran Enström, Commercial Manager, Envirotainer

Läs mer