HACCP-utbildning

Food Safety, Distans
Längd
12 timmar
Pris
7 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Du går utbildning när det passar dig se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Du kan gå kursen när det passar dig, anmäl dig på vår hemsida foodsafety.se.
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
12 timmar
Pris
7 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Du går utbildning när det passar dig se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Du kan gå kursen när det passar dig, anmäl dig på vår hemsida foodsafety.se.
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 7 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Utbildning i HACCP med Food Safety AB

Utbildning inom HACCP och faroanalyser med Food Safety ABVi är specialister på matsäkerhet. Vi ser till att våra kunder är uppdaterade och driver sina verksamheter i enlighet med kraven i livsmedelslagen. 

Utbildningen syftar till att ge deltagarna ökad förståelse för HACCP- metodiken för att kunna skapa och underhålla systemet för egenkontroll som krävs enligt Livsmedelslagstiftningen. Utbildningen är nödvändig som i led inför certifieringar som ex IP Livsmedel, ISO 22000 och BRC kvalitetsledningssystem. 

Vill du gå webbaserad utbildning gå in på vår hemsida foodsafety.se.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Du går utbildning när det passar dig

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Sista ansökan: Du kan gå kursen när det passar dig, anmäl dig på vår hemsida foodsafety.se.

Målgrupp

HACCP utbildning är en avancerad utbildning i framtagning av faroanalyser och kritiska styrpunkter i en verksamhet.


Utbildningen vänder sig till kvalitetsansvariga i en produktion eller till företagare som har någon form av kvalitetscertifikat. Platschefer, produktionsansvariga, linjeansvariga, driftansvariga för butiker, restauranger är också en given målgrupp. 


Utbildningen kräver förkunskap i grundläggande livsmedelshygien och erfarenhet från det praktiska arbetet med livsmedelshantering. 

Kursinnehåll

Tillsammans med deltagarna leder vi oss igenom HACCP metodikens grunder och begreppsförklaring. Vi arbetar med konkreta exempel för att deltagarna ska känna igen sig, och på bästa vis kunna tillämpa kunskapen i sin dagliga verksamhet.

Exempel på ämnen som utbildningen innehåller.

  • Lagstiftning EG852/853/2004 och branschriktlinjer.
  • Egenkontroll och HACCP sju principer.
  • Upprättande av tabeller enligt Codex Alimentarius.
  • Grundläggande förutsättningar för hygienisk matlagning.
  • Genomförande av faroanalyser för en eller flera livsmedel.
  • Utformning av HACCP- plan.
  • Kritiska Styrpunkter (CCP) i köket.
  • Framtagande av rutiner för egenkontroll.
  • Betydelse av dokumentföring, arkivering och uppdateringsrutiner.
  • Processens inverkan på hälsofarorna (avdödning, tillväxt, kontaminering).
  • Mät- och styrmetoder inkl. avvikelsehantering.
  • Verifierings- och valideringsmetoder.

Varje utbildning avslutas med ett personligt intyg.

Upplägg

Utbildningen omfattar en heldag. Deltagarna arbetar med utvald produkt från sin egna verksamhet. 

Webb - utbildningen genomförs med hjälp av dator, Ipad eller annan teknik. När du för första gången loggat in på utbildningen har du 30 dagar på dig att i lugn och ro genomföra utbildningen. 

Tidsåtgång kan variera mellan 10-16 timmar. 

Utbildningen avslutas med ett personligt intyg.

Tid & plats

Den fysiska utbildningen genomförs i centrala Stockholm. Det blir en heldag med högt tempo, mycket information varvat med praktiska och konkreta övningar.

Webb - utbildningen genomförs från den plats du själv bestämmer. 

Investering

7 500.- exkl. moms per deltagare för fysisk utbildning på plats.

Kostnad för mat och fika tillkommer med 350.- för alla måltider under  dagen. (frukost, frukt, lunch, eftermiddagsfika, godis)

Webb-baserad utbildning: 7 500.- exkl. moms per deltagare utan måltidskostnader. 

Mat & logi

HACCP utbildning på plats: 

Måltider består av frukost, lunch och eftermiddags fika. Frukt och kaffe finns under hela dagen.

Kursledare

Utbildaren och konsulten Lydia Banderby

Lydia Banderby                            

  • Kvalitetsrevisor för livsmedelsindustri/ Livsmedelskonsult. ISO 22000, FSSC 22000 & IP Livsmedel
  • Veterinär med arbetsområden över hela Sverige och EU. 
  • Specialiserad: Alla livsmedelsindustrier: kött, fisk, bageri, restaurang, grossister, import, export av livsmedel, gårdsproduktion m m .

Examen, diplom m.m.

Efter utbildningen erhåller deltagarna individuella diplom

Sagt om oss:

”Food Safety är en trygghet för företaget!” JR Fenix Food Trade, Jan Anntilla, VD

”Vi får kompetens och hjälp när än vi ringer. Vi känner oss trygga med Food Safety eftersom våra högkvalitativa produkter kräver mycket noggrann hantering. En trygg produkt är alltid bra för konsumenten och för oss är konsumenten det viktigaste.” Nibble Gårdsgris, Sven Erik Johansson.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om HACCP-utbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Food Safety
Medevigatan 2
11361 Stockholm

Dagligen njuter ca två miljoner svenskar och européer av mat och dryck där vi tillsammans med våra kunder säkrat dess kvalitet. Genom åren har vi utbildad närmare 16 000 medarbetare i egenkontroll och god livsmedelshygien. Food Safety AB har funnits...

Läs mer om Food Safety och visa alla utbildningar.

Highlights