Kursbeskrivning
Utbildning inom HACCP och faroanalyser med Food Safety AB
Vi är specialister på matsäkerhet. Vi ser till att våra kunder är uppdaterade och driver sina verksamheter i enlighet med kraven i livsmedelslagen.
Utbildningen syftar till att ge deltagarna ökad förståelse för HACCP- metodiken för att kunna skapa och underhålla systemet för egenkontroll som krävs enligt Livsmedelslagstiftningen. Utbildningen är nödvändig som i led inför certifieringar som ex IP Livsmedel.
Vill du gå webbaserad utbildning gå in på vår hemsida foodsafety.se
Kommande kursstarter
Målgrupp
HACCP utbildning är en avancerad utbildning i framtagning av faroanalyser och kritiska styrpunkter i en verksamhet.
Utbildningen vänder sig till kvalitetsansvariga i en produktion eller till företagare som har någon form av kvalitetscertifikat. Platschefer, produktionsansvariga, linjeansvariga, driftansvariga för butiker, restauranger är också en given målgrupp.
Utbildningen kräver förkunskap i grundläggande livsmedelshygien.
Kursinnehåll
Tillsammans med deltagarna leder vi oss igenom HACCP metodikens grunder och begreppsförklaring. Vi arbetar med konkreta exempel för att deltagarna ska känna igen sig, och på bästa vis kunna tillämpa kunskapen i sin dagliga verksamhet.
Exempel på ämnen som utbildningen innehåller.
- Lagstiftning EG852/2004 och branchriktlinjer.
- Egenkontroll och HACCP sju principer.
- Upprättande av tabeller enligt Codex Alimentarius.
- Grundläggande förutsättningar för hygienisk matlagning.
- Genomförande av faroanalyser för en eller flera livsmedel.
- Utformning av HACCP- plan.
- Kritiska Styrpunkter (CCP) i köket.
- Framtagande av rutiner för egenkontroll.
- Betydelse av dokumentföring, arkivering och uppdateringsrutiner.
- Processens inverkan på hälsofarorna (avdödning, tillväxt, kontaminering).
- Mät- och styrmetoder inkl. avvikelsehantering.
- Verifierings- och valideringsmetoder.
Varje utbildning avslutas med ett personligt intyg.
Upplägg
Utbildningen omfattar en heldag. Deltagarna arbetar med utvald produkt från sin egna verksamhet.
Tid & plats
Utbildningen genomförs i centrala Stockholm. Det blir en heldag med högt tempo, mycket information varvat med praktiska och konkreta övningar.
Investering
6 900.- exkl moms. Kostnad för mat och fika tillkommer med 350.- för alla måltider under dagen. (frukost, frukt, lunch, eftermiddagsfika, godis)
Mat & logi
Måltider består av frukost, lunch och eftermiddags fika. Frukt och kaffe finns under hela dagen.
Kursledare
Lydia Banderby
- Kvalitetsrevisor för livsmedelsindustri/ Livsmedelskonsult. ISO 22000, FSSC 22000 & IP Livsmedel
- Veterinär med arbetsområden över hela Sverige och EU.
- Utbildare steg 1 till 6
- Specialiserad: Alla livsmedelsindustrier: kött, fisk, bageri, restaurang, grossister, import, export av livsmedel, gårdsproduktion m m .
Examen, diplom m.m.
Efter utbildningen erhåller deltagarna individuella diplom
Sagt om oss:
”Food Safety är professionella och kunniga” Fabrique Stenugnsbageri, David Zetterström
”Food Safety är en trygghet för företaget!” JR Fenix Food Trade, Jan Anntilla, VD
”Vi får kompetens och hjälp när än vi ringer. Vi känner oss trygga med Food Safety eftersom våra högkvalitativa produkter kräver mycket noggrann hantering. En trygg produkt är alltid bra för konsumenten och för oss är konsumenten det viktigaste.” Nibble Gårdsgris, Sven Erik Johansson.
Intresseanmälan
Dagligen njuter ca två miljoner svenskar och européer av mat och dryck där vi tillsammans med våra kunder säkrat dess kvalitet. Genom åren har vi utbildad närmare 16 000 medarbetare i egenkontroll och god livsmedelshygien. Food Safety AB har funnits...