Inga recensioner än

HACCP-utbildning

Food Safety, i Stockholm
Längd
9 timmar
Pris
4 900 - 6 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 maj, 2023 (+2 kursstarter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-05-01
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Språk
Svenska
Längd
9 timmar
Pris
4 900 - 6 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
11 maj, 2023 (+2 kursstarter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-05-01
Utbildningsform
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Språk
Svenska
Från 4 900 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Utbildning inom HACCP och faroanalyser med Food Safety AB

Utbildning inom HACCP och faroanalyser med Food Safety ABVi är specialister på matsäkerhet. Vi ser till att våra kunder är uppdaterade och driver sina verksamheter i enlighet med kraven i livsmedelslagen. 

Utbildningen syftar till att ge deltagarna ökad förståelse för HACCP- metodiken för att kunna skapa och underhålla systemet för egenkontroll som krävs enligt Livsmedelslagstiftningen. Utbildningen är nödvändig som i led inför certifieringar som ex IP Livsmedel.

Vill du gå webbaserad utbildning gå in på vår hemsida foodsafety.se

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

11 maj, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm
  • Svenska
  • 2023-05-01

Du går utbildning när det passar dig

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Du kan gå kursen när det passar dig

Målgrupp

HACCP utbildning är en avancerad utbildning i framtagning av faroanalyser och kritiska styrpunkter i en verksamhet.
Utbildningen vänder sig till kvalitetsansvariga i en produktion eller till företagare som har någon form av kvalitetscertifikat. Platschefer, produktionsansvariga, linjeansvariga, driftansvariga för butiker, restauranger är också en given målgrupp. 


Utbildningen kräver förkunskap i grundläggande livsmedelshygien. 

Kursinnehåll

Tillsammans med deltagarna leder vi oss igenom HACCP metodikens grunder och begreppsförklaring. Vi arbetar med konkreta exempel för att deltagarna ska känna igen sig, och på bästa vis kunna tillämpa kunskapen i sin dagliga verksamhet.

Exempel på ämnen som utbildningen innehåller.

  • Lagstiftning EG852/2004 och branchriktlinjer.
  • Egenkontroll och HACCP sju principer.
  • Upprättande av tabeller enligt Codex Alimentarius.
  • Grundläggande förutsättningar för hygienisk matlagning.
  • Genomförande av faroanalyser för en eller flera livsmedel.
  • Utformning av HACCP- plan.
  • Kritiska Styrpunkter (CCP) i köket.
  • Framtagande av rutiner för egenkontroll.
  • Betydelse av dokumentföring, arkivering och uppdateringsrutiner.
  • Processens inverkan på hälsofarorna (avdödning, tillväxt, kontaminering).
  • Mät- och styrmetoder inkl. avvikelsehantering.
  • Verifierings- och valideringsmetoder.

Varje utbildning avslutas med ett personligt intyg.

Upplägg

Utbildningen omfattar en heldag. Deltagarna arbetar med utvald produkt från sin egna verksamhet. 

Tid & plats

Utbildningen genomförs i centrala Stockholm. Det blir en heldag med högt tempo, mycket information varvat med praktiska och konkreta övningar.

Investering

6 900.- exkl moms. Kostnad för mat och fika tillkommer med 350.- för alla måltider under  dagen. (frukost, frukt, lunch, eftermiddagsfika, godis)

Mat & logi

Måltider består av frukost, lunch och eftermiddags fika. Frukt och kaffe finns under hela dagen.

Kursledare

Lydia Banderby                            

  • Kvalitetsrevisor för livsmedelsindustri/ Livsmedelskonsult. ISO 22000, FSSC 22000 & IP Livsmedel
  • Veterinär med arbetsområden över hela Sverige och EU. 
  • Utbildare steg 1 till 6
  • Specialiserad: Alla livsmedelsindustrier: kött, fisk, bageri, restaurang, grossister, import, export av livsmedel, gårdsproduktion m m .

Examen, diplom m.m.

Efter utbildningen erhåller deltagarna individuella diplom

Sagt om oss:

”Food Safety är professionella och kunniga” Fabrique Stenugnsbageri, David Zetterström

”Food Safety är en trygghet för företaget!” JR Fenix Food Trade, Jan Anntilla, VD

”Vi får kompetens och hjälp när än vi ringer. Vi känner oss trygga med Food Safety eftersom våra högkvalitativa produkter kräver mycket noggrann hantering. En trygg produkt är alltid bra för konsumenten och för oss är konsumenten det viktigaste.” Nibble Gårdsgris, Sven Erik Johansson.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om HACCP-utbildning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Food Safety
Medevigatan 2
11361 Stockholm

Dagligen njuter ca två miljoner svenskar och européer av mat och dryck där vi tillsammans med våra kunder säkrat dess kvalitet. Genom åren har vi utbildad närmare 16 000 medarbetare i egenkontroll och god livsmedelshygien. Food Safety AB har funnits...

Läs mer om Food Safety och visa alla utbildningar.

Highlights