Grundkurs i Livsmedelshygien - web-baserad

Rentokil, Distans
Längd
4 timmar
Pris
1 590 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Valfritt startdatum se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Inget slutdatum
Utbildningsform
Onlineutbildning
Längd
4 timmar
Pris
1 590 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
Valfritt startdatum se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: Inget slutdatum
Utbildningsform
Onlineutbildning
Från 1 590 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Kursen vänder sig till alla som jobbar med öppna eller förpackade livsmedel och som saknar aktuell hygienutbildning eller som behöver förnyade kunskaper.

Här får du grundläggande kunskaper i livsmedelshygien och HACCP-baserad egenkontroll. Vi går även igenom innebörden av lagar och regler. Efter genomförd utbildning har du möjlighet att gå HACCP-utbildningen.

Kursen passar även er som skall certifiera er.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Valfritt startdatum

  • Onlineutbildning
  • Distans
  • Sista ansökan: Inget slutdatum

Varför välja Rentokil?

Välj studietakt

Utbildningar digitalt eller på plats

Kursledare med branschexpertis

Målgrupp

All verksamhet i livsmedelsbranschen såsom restauranger, catering, bagerier, storkök, köksverksamheter inom vård, skola och omsorg samt livsmedelstillverkare.

Kursinnehåll

  • Mikrobiologi – de vanligaste mikroorganismernas förekomst och egenskaper
  • Allergi – vad det är, riskerna och hur man undviker att orsaka allergiska reaktioner
  • Märkning – generellt om regler och krav för märkning 
  • Hygien – betydelsen av god hygien och hygieniska förhållanden på arbetsplatsen
  • Kontamineringsvägar – spridning av föroreningar inom verksamheten
  • Matförgiftningar – orsaker, konsekvenser, omfattning, och hur man förebygger
  • Egenkontroll – hur jobbar man med kontrollprogram, HACCP och verksamhetsstyrning
  • Lagstiftning – uppbyggnaden av regelverket och myndigheternas roll

Upplägg

Web-baserad utbildning

Examen, diplom m.m.

Utbildningen avslutas med ett prov och diplom erhålls.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Grundkurs i Livsmedelshygien - web-baserad, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 17 recensioner
Skriv en recension
5/5
Anna Olofsson
24 mar 2023

Väldigt trevlig och rolig föreläsare. Varierat innehåll som gjorde det enkelt att följa med under hela kursen.

Julia på Rentokil
13 mar 2024
Hej Anna,

Tack för din feedback och att du tyckte om utbildningen!
4/5
Nora
24 mar 2023

Föreläsaren var bra, man blir ej uttråkad och mycket lärorikt.

Julia på Rentokil
13 mar 2024
Tack Nora för din feedback! Vi blir väldigt glada att höra att du är nöjd med utbildningen!
5/5
Julia Israelsson
24 mar 2023

Bra kurs. Lätt att förstå materialet

Julia på Rentokil
13 mar 2024
Tack för din fina feedback Julia!
Rentokil
Tusbystråket 1B
191 61 Sollentuna

Rentokil AB fd Nomor AB

Rentokil är ett rikstäckande tjänsteföretag som varit aktivt sedan 1995 och dagligen hjälper kunder inom livsmedelsbranschen att bibehålla säkra miljöer för livsmedelshantering. Våra utbildare har lång praktisk såväl som teoretisk erfarenhet från arbete med matsäkerhet och certifieringar. Med stor entusiasm...

Läs mer om Rentokil och visa alla utbildningar.

Highlights