Kursbeskrivning
Kursen vänder sig till alla som jobbar med öppna eller förpackade livsmedel och som saknar aktuell hygienutbildning eller som behöver förnyade kunskaper.
Här får du grundläggande kunskaper i livsmedelshygien och HACCP-baserad egenkontroll. Vi går även igenom innebörden av lagar och regler. Efter genomförd utbildning har du möjlighet att gå HACCP-utbildningen.
Kursen passar även er som skall certifiera er.
Kommande kursstarter
Varför välja Rentokil?
Välj studietakt
Utbildningar digitalt eller på plats
Kursledare med branschexpertis
Målgrupp
All verksamhet i livsmedelsbranschen såsom restauranger, catering, bagerier, storkök, köksverksamheter inom vård, skola och omsorg samt livsmedelstillverkare.
Kursinnehåll
- Mikrobiologi – de vanligaste mikroorganismernas förekomst och egenskaper
- Allergi – vad det är, riskerna och hur man undviker att orsaka allergiska reaktioner
- Märkning – generellt om regler och krav för märkning
- Hygien – betydelsen av god hygien och hygieniska förhållanden på arbetsplatsen
- Kontamineringsvägar – spridning av föroreningar inom verksamheten
- Matförgiftningar – orsaker, konsekvenser, omfattning, och hur man förebygger
- Egenkontroll – hur jobbar man med kontrollprogram, HACCP och verksamhetsstyrning
- Lagstiftning – uppbyggnaden av regelverket och myndigheternas roll
Upplägg
Web-baserad utbildning
Examen, diplom m.m.
Utbildningen avslutas med ett prov och diplom erhålls.
Intresseanmälan
Recensioner
Snittbetyg: 4,5
Föreläsaren var bra, man blir ej uttråkad och mycket lärorikt.
Bra kurs. Lätt att förstå materialet
Nomor AB, en del av Rentokil.
Rentokil är ett rikstäckande tjänsteföretag som varit aktivt sedan 1968 och dagligen hjälper kunder inom livsmedelsbranschen att bibehålla säkra miljöer för livsmedelshantering. Våra utbildare har lång praktisk såväl som teoretisk erfarenhet från arbete med matsäkerhet och certifieringar. Med stor entusiasm...
Väldigt trevlig och rolig föreläsare. Varierat innehåll som gjorde det enkelt att följa med under hela kursen.