Visa utbildning.se som: Mobil

Egenkontroll för säker hantering av livsmedel

Gothia Logistics
Kort om utbildningen
4 timmar
Nästa tillfälle: Kontakta oss. - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Att arbeta förebyggande med livsmedelssäkerhet

Grunden i livsmedelslagstiftningen är att den som vill tillhandahålla livsmedel på marknaden också ansvarar för att dessa livsmedel är säkra och rätt märkta. Livsmedelsverket är central myndighet som leder och samordnar livsmedelskontrollen i Sverige på basis av EU:s ramverk om livsmedelssäkerhet.

Egen kontroll är ett sätt att arbeta förebyggande med livsmedelssäkerhet. Alla företag i livsmedelskedjan, där livsmedel hanteras yrkesmässigt, måste ha ett egenkontrollprogram. Denna kurs har tagits fram i samarbete med myndighet som utför livsmedelskontroll av företag.

Utbildningsmål:

Enligt lagstiftningens krav ska företagets egen kontroll tillgodose en god livsmedelssäkerhet. Kraven baseras på är en god hygienpraxis och en god tillverkningssed som skapar bra allmänna hygieniska förhållanden för hantering av livsmedel. Kursen ger dig insikter i gällande lagstiftning inom egenkontroll.

Målgrupp

Grundkurs, du behöver inga förkunskaper.

Kursinnehåll

Livsmedelslagstiftning
Den som tillhandahåller livsmedel på marknaden ansvarar för att dessa livsmedel är säkra och rätt märkta.

Livsmedel
Livsmedel är allt som kan ätas eller drickas av människor och som inte omfattas av läkemedelslagstiftningen.

Livsmedelskvalitet
Livsmedelskvalitet är ett komplext begrepp och omfattar i betydelse beskaffenhet, egenskap och värde

Livsmedelsverksamhet
Livsmedelsföretag ska enligt EU:s ramverk för livsmedelshygien antingen registreras eller godkännas av kontrollmyndighet

Egenkontroll för säker hantering av livsmedel
Egenkontroll är ett sätt att arbeta förebyggande med livsmedelssäkerhet.

Riskanalys och kritiska styrpunkter
Denna systematiska riskanalys för egenkontrol kallas HACCP

Verksamhetsanalys i arbetet med HACCP-principerna
För att lättare hitta farorna inom verksamhetens livsmedelshantering

Att göra en faroanalys
Att identifiera alla de faror i verksamhetsflödet som kan orsaka hälsorisker för konsumenten

Att bestämma och hantera kritiska styrpunkter
För varje kritisk styrpunkt ska rutiner upprättas för verifiering av att den är under kontroll.

Upplägg

Egenkontroll för säker hantering av livsmedel är en modulkurs som läses på distans över internet via vår e-learningsplatform Instant education.

Studier
Detta är en Modulkurs som innehåller instuderingsfrågor och ett slutprov med flervalsalternativ rättad av utbildningssystemet. Alla frågor måste vara rätt besvarade för att få Godkänt resultat. Den studerande har tre försök för att lyckas. Efter Godkänt resultat kan ett personligt kursintyg direkt skrivas ut för kursen.

Investering

Pris: 750 kronor / studerande.

Pris exkl. moms.
För större utbildningsprojekt; begär offert.

E-handelspris:

600 kronor / studerande

Priset är exkl. moms

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Egenkontroll för säker hantering av livsmedel, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Gothia Logistics

Gothia Logistics

Gothia Logistics arbetar med organisationsutveckling både på distans och genom möten. Vi är ett av Sveriges ledande utbildnings- och kunskapsföretag med inriktning mot industrins behov och har utbildat företag och privatpersoner över hela världen sedan 1992. Våra webbkurser har två...


Läs mer om Gothia Logistics och visa alla utbildningar.
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Egenkontroll för säker hantering av livsmedel!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 19 recensioner
Alla recensioner för arrangören